Μπορεί να προκύψει κατ' αρχήν από φροϋδικό σλιπάκι, ιδίως στον γραπτό διαδικτυακό λόγο, όταν θέλεις να γράψεις επανάσταση και λόγω ταχύτητας αλλάζεις τη σειρά των δύο πρώτων γραμμάτων (βλ. και πεοτείνω, κλάνω αντί κάνω κ.τ.ό.). Περαιτέρω, όταν χρησιμοποιείται συνειδητά, είναι ένας τρόπος να πεις ότι μια και καλά επανάσταση είναι για την πούτσα, ή το μόνο που μπορεί να καταφέρει πρακτικά είναι να σηκώσει/ νεκραναστήσει το πέος του φερόμενου ως επαναστάτη. Το οποίο δεν πρέπει επ' ουδενί να μας κάνει να υποτιμούμε το γεγονός ότι πολλές φορές μια πεανάσταση μπορεί να είναι όντως ένα συγκλονιστικό γεγονός εξίσου σημαντικό με μια επανάσταση και να συνιστά και μια πολιτική πράξη (όπως έλεγε άλλωστε κι ο George Orwell στο 1984).

  1. Γεια σου ρε Κοντοπα, που κατουρησες τον Μπογδανο επειδη «δεν καταλαβαινει αλλιως» και «δεν ωφελουσε τιποτα αλλο» και «δεν εχει υψωσει το αναστημα του σε καλεσμενο». Διδαξε τον κοσμο με τα ουρα σου! Φερε την επανασταση. Και την πεανασταση. (Ο Mikeius τη λέει στον Κοντοπίδη για το περίφημο κατούρημα στην εκπομπή του Μπογδάνου μέσω Φέισμπουκ, δες λ.χ. εδώ)

2. Είναι η ελληνική πεανάσταση του μεταμοντέρνου φερμένου στην πολιτική και κοινωνική ζωή του τόπου μας.

3. Ξερεις,και ο Λενιν πηγε να το παιξει σκληρος με τις αγορες στη αρχη,μετα την πεανασταση,αλλα οταν χρειαστηκε λεφτα για εξοπλισμο...

Η πεανάσταση του Οσίριδος στην αιγυπτιακή θρησκεία. (από Khan, 22/01/15)

Έχεις καλύτερο ορισμό; Πρόσθεσέ τον!

Δημοσιεύτηκε