αντίβα, αντιβαλεντίνος

Οι αντίβα είναι οι νέοι αντίφα, ήτοι αυτοί που αντιστέκονται στον φασισμό του έρωτα, της νεύρωσης ότι ντε και καλά πρέπει να είμαστε όλοι ερωτευμένοι και να το γιορτάζουμε με νεόκοπες καταναλωτικές εορτές που φέρουν άρωμα αμερικλανιάς. Γιατί ο έρωτας έχει γίνει ο νέος ολοκληρωτισμός.

Οι αντίβα (πιο σπάνιο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ώστε να υπαινίσσεται τον αντιφασιστικό αγώνα) ή αντιβαλεντίνοι (συνηθέστερα), όπως αυτοπροσδιορίζονται, προέρχονται από εξαιρετικά ετερόκλητες ομάδες και δεν τους δένει τίποτα άλλο παρά μόνο η κοινή τους αντίστασή στον φασισμό του έρωτα. Λ.χ. ορισμένες από τις φυλές αντίβα μπορεί να είναι: Μπακούρια που γίνονται αντίβα την ανάγκην φιλοτιμίαν ποιούμενοι, οπότε μαζεύονται σε αλτέρνατιβ πάρτι S.A.D. (Singles Awareness Day) για να γιορτάσουνε τη μοναξιά τους. Τζούφιοι που θεωρούν την ασεξουαλικότητα ως τον νέο σεξουαλικό προσανατολισμό που χρήζει προστασίας από τον ερωτικό ολοκληρωτισμό. Βαρουθείτσες θεούσες που θέλουν να παραμείνουν αγνές, ώστε να φυλάξουν ό,τι πολυτιμότερο έχουν για τον Γιάνη της καρδιάς τους. Όλως αντιθέτως, πολυγαμέστατοι one night standers που χλευάζουν τον ιπποτικό μονογαμικό έρωτα ως τόοοοοοσο 12ος αιώνας και γιορτάζουν αντιβαλεντινικώς τον ναυ-άγιο σε παρτουζάδικα. Ελληναράδες που θεωρούν ότι ο άγιος Βαλεντίνος είναι γιορτή εισαγόμενη από την Εσπερία οπότε και μη συμβατή με την Ιλιαδορωμιοσύνη, όπου «η έρις γίνεται έρως». Καφροσέξουαλ άντρες που θεωρούν ότι η μέρα του Αγίου Βαλεντίνου είναι η εκδίκηση που παίρνουν οι γυναίκες για τον Τσαμπιολή. ΛΟΑΤ κορεκτίλες που γκρηνιάζουν ότι ο άγιος Βαλεντίνος εντάσσεται στην ετεροκανονιστικότητα του καπιταλισμού (heteronormativity που λέμε και στο χωριό μου). Λαστ μπατ νοτ ληστ, νεόπτωχοι που δεν έχουν άλλα λεφτά να δώσουν στον άγιο Βαλεγδύνο, οπότε κάθονται στο σπίτι για γκουζγκούνινγκ, ήτοι τη διασκέδαση των φτωχών.

  1. Ακολουθεί antiva μανιφέστο: Λευτεριά σε όσους έχουν ζαχαροπλαστεία και ανθοπωλεία, για να μην αναγκάζονται να καταφεύγουν σε εμπορικές «μέρες» για να βγάλουν κάνα φράγκο. Λευτεριά στις πωλήτριες εσωρούχων που αναγκάζονται να πουλάνε κιτς αηδίες σε ξενέρωτες γκόμενες που νομίζουν ότι το καλό κρεββάτι εξαρτάται από το βρακί τους. Λευτεριά στις γραμματείς που αναγκάζονται να στέλνουν ανθοδέσμες στις συζύγους και αν μπερδέψουν το όνομα στην κάρτα με αυτό της γκόμενας (που ακούνε κάθε μέρα στο τηλέφωνο), θα χάσουν το ψωμί τους οι έρμες. Λευτεριά στις ρεσεψιονίστ που αναγκάζονται να εξυπηρετούν μαλακοζεύγαρα, γιατί ντε και καλά θέλουν να πάνε σε χλιδάτο- ή μπουρδελάτο- ξενοδοχείο, λόγω της ημέρας. Λευτεριά στους χέστηδες που παραμένουν σε σχέσεις ελεγχόμενες, γιατί φοβούνται την καψούρα. Λευτεριά στις ξενέρωτες τσουλίτσες που παραμένουν σε σχέσεις «χορηγούς», γιατί πουλάνε το σώμα τους και δεν το χαρίζουν (από αγάπη). Λευτεριά στους συζύγους που παντρεύτηκαν τέτοιες τσουλίτσες, οι οποίες έγιναν σαβούρες συν τω χρόνω και παραμένουν σε γάμους-παρωδίες για να μη χάσουν τα ψώνια στο Λονδίνο, αλλά την πέφτουν σε γκόμενους δεξιά-αριστερά και πληρώνουν γι' αυτό.
    Λευτεριά στους ζιγκολό που τις πηδάνε. Λευτεριά στις κακομοίρες που ερωτεύονται τους μαλάκες τους άντρες τους. Λευτεριά στο ροζ και το κόκκινο, που δεν συνδυάζονται μεταξύ τους και πιο καλά πάνε με το μαύρο, το καθένα μόνο του. Λευτεριά και στον άγιο Βαλεντίνο,τί φταίει ο κακομοίρης. Ερωτευθείτε ρε,κάθε μέρα. (Από το Φέισμπουκ).

  2. Αντιβαλεντίνος. Αφιερωμένο σε όλα τα μπακούρια άντρες-γυναίκες που γουστάρουν που θα είναι μόνοι τους του Αγίου Βαλεντίνου και τους τα έχουν πρήξει με την Αμερικανιά… Εμείς αγαπάμε όλο το χρόνο ρε!

Ήρθε εκείνη μέρα πάλι που σου πρήζουν
το κεφάλι σε ρωτάει η κάθε θεία
σου 'χει κλέψει την καρδιά καμία;
Ήρθε εκείνη μέρα κ όμως
δε ζηλεύω που 'μαι μόνος
ίσα ίσα που γουστάρω με τους φίλους εγώ να
βγαίνω και να φλερτάρω μέχρι πρωί να παρτάρω γιατί η ζωή είναι μία
δε τη χαλάω για καμία
στα κλαμπ το παίζω αλήτης και τζέντλεμαν και κοπρίτης τους φίλους παίρνω αγκαλιά και το φωνάζω δυνατάααα Πάλι ρε μπακουρι θα τη βγάλω
γιατί έτσι εγώ γουστάρω
σε καρδούλες και αγαπούλες έχω αλλεργία εγώ πάλι μπακούρι θα τη βγάλω
γιατί έτσι εγώ γουστάρω
και άμα θέλω θα τη βγάλω με YouPorn και παγωτό. (Αντίβα στιχώνει εδώ).

  1. Αγ.Μαρτινιανός- Ένα πρότυπο αγνείας. Ένας αντι-Βαλεντίνος (+13 Φεβρουαρίου). (Τον αντιβαλεντίνο άγιο βιογραφεί η Ορθόδοξη Γυναίκα εδώ).

4. ΑΝΤΙ-ΒΑΛΕΝΤΙΝΟΣ: ΠΕΡΝΑ ΚΑΛΑ ΣΤΟ ΚΡΕΒΑΤΙ ΚΑΙ ΑΣ ΜΗΝ ΕΙΣΑΙ ΕΡΩΤΕΥΜΕΝΟΣ! Αντι-Βαλεντίνος: Πέρνα καλά στο κρεβάτι και ας μην είσαι ερωτευμένος! Αν λουλουδάκια-ζουζουνάκια-μπαλονάκια-σοκολατάκια σου προκαλούν ναυτία μην πάρεις δραμαμίνη...κάνε σεξ! Οδηγός επιβίωσης: «Το one night stand ζει αυτό μας οδηγεί»/ «Sex with an ex»/ Επέτειο χωρισμού εσύ γιορτάζεις«/ »Πέρνα και μόνος/η σου καλά, τα καταφέρνεις μια χαρά«.

  1. To να είσαι single ανήμερα του Αγίου Βαλεντίνου είναι ένα είδος τρολαρισματός από την εορτή. Το να κάνεις one-night-stand ανήμερα του Αγίου Βαλεντίνου είναι ένα είδος τρολαρίσματος στην εορτή. (Δύο μεγάλες κατηγορίες αντίβα από το Φέισμπουκ).

Έχεις καλύτερο ορισμό; Πρόσθεσέ τον!

Δημοσιεύτηκε
Τελευταία επεξεργασία