Αυτός που σε συνθήκες πόλωσης δεν τάσσεται με τη μία από τις δύο πλευρές, αλλά επιμένει να έχει την ψευδαίσθηση ότι μπορεί να μείνει ουδέτερος ή με διάφορες αλχημείες και ναιμεναλλιές να προσπαθεί να μην πάρει σαφή θέση αλλά να παίζει τον κουλ τύπο, που είναι και καλά υπεράνω, είναι νηφάλιος, αντικειμενικός κ.τ.λ. Όπως είναι αναμενόμενο, και όπως του αξίζει άλλωστε, κατά κανόνα τα ακούει τελικά και από τις δύο πλευρές, ιδίως στη θερμόαιμη Ελλάδα μας. Κυκλοφορεί και ως ισαποστασάκιας, αλλά τις τελευταίες μέρες (Ιούνιος 2015) με την πόλωση μεταξύ μενουμευρώπηδων και συριζανέλ το βλέπω να κάνει μια καριέρα και ως ισαποστασίτης. Ορισμένες φορές οι ισαποστασίτες κατηγορούνται ότι δεν είναι απλά γενικά ισαποστασίτες, αλλά ότι είναι ισαποστασίτες για τακτικούς λόγους μόνο για ένα θέμα που δεν τους συμφέρει, ενώ λίγο μετά ξεσπαθώνουν και μιλάνε με πάθος για άλλο θέμα που τους συμφέρει.

  1. Ισαποστασίτες, αυτή η μάστιγα. (Βαϊραλιά στο Φέισμπουκ).
  2. Μια κριτική στη Χαμάς αρκεί για να αποδοθούν οι γνωστές κατηγορίες «χρήσιμος ηλίθιος, πράκτορας (της Μοσάντ), ισαποστασίτης» και μπλα μπλα μπλα. (Εδώ).
  3. Πιο γλοιώδης από έναν φανατικό κολλημένο, είναι ένας "καθώς πρέπει" ισαποστασίτης #katadikazotiviaapopoukian_proerxetai. (Από Τουίτερ).
  4. Ο «ισαποστασίτης φιλελές» να υποθέσω ότι είμαι εγώ? Τι άλλη φραστική χαζομάρα θα σκεφτεί η αριστερά για να βάλει ταμπέλες σε όσους την αμφισβητούν; (Εδώ).

Έχεις καλύτερο ορισμό; Πρόσθεσέ τον!

Δημοσιεύτηκε
Τελευταία επεξεργασία