Ο όρος «VARγεντινή» (ή VARgentina) είναι ένα χλευαστικό λογοπαίγνιο που προέρχεται από τη σύνθεση των λέξεων VAR (Video Assistant Referee) και Αργεντινή.Χρησιμοποιείται ευρέως από φιλάθλους στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης για να εκφράσει την άποψη ή την καχυποψία ότι η Εθνική ομάδα ποδοσφαίρου της Αργεντινής ευνοείται συστηματικά από τις αποφάσεις των διαιτητών και τη χρήση του VAR στις μεγάλες διεθνείς διοργανώσεις.
Ο όρος γνώρισε νέα έξαρση κατά τη διάρκεια του Παγκοσμίου Κυπέλλου 2026. Οι αντίπαλοι οπαδοί τον χρησιμοποίησαν έντονα για να αμφισβητήσουν την πορεία της ομάδας μέχρι τον τελικό, όπου τελικά η Αργεντινή ηττήθηκε με 1-0 από την Ισπανία στην παράταση.Το φαινόμενο ξεκίνησε ουσιαστικά στο Παγκόσμιο Κύπελλο του Κατάρ, λόγω των πολλών πέναλτι που καταλογίστηκαν υπέρ της Αλμπισελέστε κατά τη διάρκεια του τουρνουά μέχρι την κατάκτηση του τροπαίου.Διαδικτυακό «τρολάρισμα»: Αποτελεί κλασική ατάκα (meme) σε ποδοσφαιρικά γκρουπ, σχόλια και αθλητικά φόρουμ, κάθε φορά που ένας αγώνας της Αργεντινής περιλαμβάνει αμφισβητούμενες φάσεις, ακυρωθέντα γκολ αντιπάλων ή κρίσιμα σφυρίγματα.
Στο ανελέητο ηθικολογικό rewind σε προχθεσινό πηγαδάκι κάπου στον Αργοσαρωνικό για το ποιοι είναι πιο καθάρματα, οι Αργεντίνοι ή οι Ισπανοί, και άρα με ποιους πρέπει να (μην) είμαστε, καθώς τα επιχειρήματα περί πουλημένου αλήτη Μέσι, που τι Μέσι τι Μιλέι (ακούστηκε και το ωραίο, πρέπει να πω, Λιονέλ Μιλέι) απαντήθηκαν αρχικά με ένα πινγκ-πονγκ VARgentina vs ναι αλλά η εθν. Ισπανίας ήταν πάντα η ευνοούμενη του Χουάν Αντόνιο Σάμαρανκ, και στη συνέχεια με γενικώς υπεραντιδραστική ισπανιδάδ, Opus Dei, Ραχόι που έβριζε ρατσιστικά την εθν. Γαλλίας με τους πολλούς μαύρους, μετά το πράγμα πήγε στους νεότερους ιστορικούς χρόνους, βλέπε το βρόμικο '78, Βιντέλα και 30 χιλιάδες desaparecidos, ναι αλλά Φράνκο, ναι αλλά η Αργεντινή φιλοξένησε πολλούς Ναζί μετά το '45, ναι αλλά οι Ισπανοί ήταν οι πρώτοι διδάξαντες της αποικιακής φρίκης στον νέο κόσμο, και ΕΚΕΙ, εκεί κάπου έγινε πολύ ενδιαφέρον το πράγμα –είμαστε στα πέντε λεπτά πριν τη σέντρα– διότι μοιραία πήγε στις μαζικές σφαγές και τις εκτοπίσεις των αυτοχθόνων στην Αργεντινή, ένα κατάμαυρο ιστορικό επεισόδιο γνωστό και ως “Conquista del Desierto” (η κατάκτηση της ερήμου), μια γενοκτονική στρατιωτική εκστρατεία που πραγματοποιήθηκε μεταξύ 1878 και 1885 υπό την ηγεσία του στρατηγού και μετέπειτα προέδρου Χούλιο Αρχεντίνο Ρόκα, κυρίως στην Παταγωνία και στις πάμπα, περιοχές όπου ζούσαν αρχέγονοι λαοί όπως οι Μαπούτσε, οι Τεουέλτσε και άλλοι απ' τους οποίους δεν έμεινε ούτε ρουθούνι, ΕΚΕΙ ΛΟΙΠΟΝ, αυτό απαντήθηκε brilliantly (και είμαστε πλέον στο '10 του τελικού) με το και πολύ Inception μιας και λέμε για τον Νόλαν, ναι, αλλά αυτοί που λες ΕΙΝΑΙ οι Ισπανοί, οι αποικιοκράτες Ισπανοί είναι που τα έκαναν αυτά, ή έστω οι απόγονοί τους εφόσον η ανεξαρτησία της Αργεντινής ήταν τότε πολύ πρόσφατη, απόγονοι λοιπόν που είναι οι λευκοί Αργεντίνοι, σχήμα που με τη σειρά του ανταπαντήθηκε με το ότι ναι, άρα οι σημερινοί Αργεντίνοι είναι οι πραγματικοί Ισπανοί αποικιοκράτες (δηλαδή το αποτέλεσμά τους) ενώ οι σημερινοί Ισπανοί είναι οι απόγονοι των φτωχών της Ιβηρικής, αγρότες, μετέπειτα εργάτες, κ.λπ., που ποτέ δεν πήγαν στη Λατινική Αμερική να γίνουν “κάτι άλλο”, δηλαδή σέτλερ κολόνιαλιστς, νέο σχήμα που έφερε τα πάνω κάτω καθώς το πηγαδάκι είχε πλέον μετατραπεί αμετάκλητα σε ρουφήχτρα ταυτολογιών. Μόνο τον Αύγουστο θα χαλαρώσουμε. (Φέισμπουκ).