Ακόμη:

- Ως αυτοκίνητο. Ο slangprof το αναφέρει ως «άσχημο, παλιό και με χάλια επιδόσεις και κρατήματα αυτοκίνητο». Προσωπικά, το έχω ακούσει για τα αυτοκίνητα που δεν είναι σεντάν, ούτε βάρκες, που δεν έχουν κώλο, αλλά έχουν πολύ μικρό μήκος, ενώ είναι και σχετικά ψηλά, οπότε το σχήμα τους είναι συγκριτικά πιο κοντά στον κύβο, από ό,τι άλλων αυτοκινήτων. Δεν έχουν ασφαλώς καλά κρατήματα και γενικά επιδόσεις, αλλά παρκάρονται εύκολα.

- Εξαιρετικά σεξιστικός χαρακτηρισμός για ερωμένη (ίσως και για παθητικό ερώμενο;). Εννοείται ότι είναι κουβάς που μπορούμε να πετάξουμε τα χύσια μας. Η αναφορά είναι είτε στο στόμα ως σπερματοδοχείο/ σπερματοκουβά, είτε σε ένα εξαιρετικά χαλαρό αιδοίο ή διεσταλμένο πρωκτό, οπότε μιλάμε και για πουτσοκουβά.

1.α. - Καλά ρε φίλε πού θα βρούμε να παρκάρουμε στα Εξάρχεια;
- Χαλαρουίτα! Με τον κουβά θα πάμε. Τον πετάμε και σε καμιά στροφή, δεν έγινε τίποτα.

1.β. Σιγά γιατρέ μου, πού γκαζώνεις πάνω στην στροφή με τον κουβά;

  1. - Μπορεί να είναι λίγο μπάζο, αλλά κάνει τρελό γαμήσι! Έλειπε ο άντρας της σε επαγγελματικό ταξίδι και με παρακαλούσε να την παρτουζάρω μαζί με τον Μένιο. Μιλάμε για κουβά όχι αστεία!
    - Φίλες έχει;

παράδειγμα κουβά είναι το Hyundai Atos. (από Khan, 07/09/11)

Έχεις καλύτερο ορισμό; Πρόσθεσέ τον!

Δημοσιεύτηκε
Τελευταία επεξεργασία

Στο Εθνικό Κτηματολόγιο, ποσοστά συνιδιοκτησίας σε μια οικοδομή που δε δηλώθηκαν από τους ιδιοκτήτες τους, και για τον λόγο αυτό το διαμέρισμά τους δεν έχει καταχωριστεί.

Κάθε οικόπεδο έχει έναν Κωδικό αριθμό εθνικού κτηματολογίου (Κ.Α.Ε.Κ.) και κάθε διαμέρισμα της οικοδομής που είναι χτισμένη σ’ αυτό έχει επίσης το δικό του Κ.Α.Ε.Κ. Αν όμως δεν έχουν δηλωθεί όλα τα διαμερίσματα από τους ιδιοκτήτες τους, τότε, για τα αδήλωτα διαμερίσματα υπάρχει ένας Κ.Α.Ε.Κ. με ένδειξη «μερική σύσταση» (οροφοκτησίας εννοείται) που εμφανίζει ως ιδιοκτήτες τούς οικοπεδούχους. Έτσι, αν π.χ. σε μια οικοδομή 8 διαμερισμάτων οι 6 δήλωσαν τα διαμερίσματά τους και οι 2 όχι, στο Κτηματολόγιο υπάρχει το Κ.Α.Ε.Κ. του οικοπέδου (γεωτεμάχιο το αποκαλούν) και 7 ακόμη Κ.Α.Ε.Κ., 6 για τα διαμερίσματα και 1 κουβάς. Ο ιδιοκτήτης που αμέλησε να δηλώσει την ιδιοκτησία του όταν γινόταν η κτηματογράφηση, θα πρέπει τώρα να πάει σε δικηγόρο που θα φροντίσει να καταχωριστεί η ιδιοκτησία του, να βγει από τον κουβά και ν’ αποκτήσει τον κωδικό της.

Επίσης, σε νεόδμητη οικοδομή που ο εργολάβος δεν έχει ακόμη πουλήσει όλα τα διαμερίσματά του, το Κτηματολόγιο έχει ανοίξει έναν όμοιο κωδικό, με όλα τα ποσοστά που αντιστοιχούν στα απούλητα διαμερίσματα και για τα οποία ακόμη δεν έχει γίνει κανένα συμβόλαιο. Οι Κ.Α.Ε.Κ. των διαμερισμάτων θα δίνονται καθώς ο εργολάβος θα τα πουλά. (Σαλονικιώτικη ως επί το πλείστον πρακτική).

Και στις δύο περιπτώσεις ο κουβάς σιγά σιγά αδειάζει και στο τέλος καταργείται.

Υπάρχει όμως και η περίπτωση, να εμφανίζεται η ιδιοκτησία ως «αγνώστου», όπου για να αναγνωριστεί το δικαίωμα του ιδιοκτήτη, θα πρέπει αυτός να ασκήσει αγωγή κατά του Ελληνικού Δημοσίου.

  1. - Τι είναι το διαμέρισμα, αγνώστου; - Όχι, κουβάς.

  2. - Έχει κάνει σύσταση ο εργολάβος; - Όχι, από τον κουβά πουλάει.

(από joe909, 16/07/11)

Έχεις καλύτερο ορισμό; Πρόσθεσέ τον!

Δημοσιεύτηκε
Τελευταία επεξεργασία

Και είδος πυροσβεστικού ελικοπτέρου που φέρει κουβαδοειδή δεξαμενή νερού.

Βλ. μήδια και εδώ

(από sstteffannoss, 23/01/11)(από sstteffannoss, 23/01/11)

Έχεις καλύτερο ορισμό; Πρόσθεσέ τον!

Δημοσιεύτηκε
Τελευταία επεξεργασία

Αποτυχημένος στοιχηματισμός. Όταν τις παίζει στοίχημα (ΠΑΜΕ στοίχημα) και χάνει ότι λεφτά έχει βάλει. Είναι η πιο συνηθισμένη λέξη μεταξύ των πωρωμένων τζογαδόρων. Όλοι έχουμε πάει στον κουβά μπιπ το στανιό μου.

(το είχα πάθει πριν από κάτι μήνες)

Παίζω ένα κουπόνι για Σαββατοκύριακο. Τη Γκρόνιγκεν άσο, τη Σάλτσμπουργκ διπλό, τη Μπάρτσα διπλό μες στη Μπιλμπάο. Πιάνω και 3 ιταλικά. Και τι χάνω; Τι χάνω μπιπ τη γκαντεμιά μου; Τη Γκεντσλερμπιρλιγκί. Την είχα παίξει Χ την πουτάνα. Από τότε δεν ξαναπαίζω τούρκικα. Ο απόλυτος κουβάς.

Γιά φέρτε όλο το παραδάκι εδώ... (από Marco De Sade, 17/03/09)

Έχεις καλύτερο ορισμό; Πρόσθεσέ τον!

Δημοσιεύτηκε
Τελευταία επεξεργασία

Χρησιμοποιείται για να δηλώσει την αναπάντεχη αλλαγή σχεδίων, συνήθως λόγω ανωτέρας βίας.

- Ρε, κουβά το σινεμά, θα βγω με τη Δήμητρα τελικά.

Έχεις καλύτερο ορισμό; Πρόσθεσέ τον!

Δημοσιεύτηκε

Ο πολύ κοντός άνδρας. Λέγεται και για γυναίκες.

- Κοίτα να δεις τη Λίτσα που πηδιέται με αυτόν τον κουβά. - Ας μην είχε φράγκα και θα σού 'λεγα...

Έχεις καλύτερο ορισμό; Πρόσθεσέ τον!

Δημοσιεύτηκε
Τελευταία επεξεργασία

1) Το κακής ποιότητας αυτοκίνητο. Αυτό που είναι αναξιόπιστο και με κάτω του μετρίου άνεση και οδηγική συμπεριφορά.

2) Η αποτυχημένη στοιχηματική πρόβλεψη, κυρίως όταν είσαι σίγουρος για ένα τελικό αποτέλεσμα και ποντάρεις σε αυτό.

-Που είσαι; -Συνεργείο -Πάλι θέματα έχει ο κουβάς σου;

-Έπαιξα ένα κατοστάρικο στο διπλό της Παρί και χάσαν 3-0 οι μαλάκες, με κάψανε. -Πω ρε φίλε, τι κουβάς ήταν αυτός;

Έχεις καλύτερο ορισμό; Πρόσθεσέ τον!

Δημοσιεύτηκε