Σε συμπλήρωση του υπάρχοντος ορισμού του Γκάτσμαν και του λήμματος σαλάμι του Χάνκοντα, έχω να σας πω ότι υπάρχει και η περίφημη στολή «κρεμμύδι» (στολή εδώ νοείται η τακτική ντυσίματος και όχι ο τύπος εμφάνισης).

Πρόκειται για το έξτρα βολικό και πρακτικό σύστημα του να φοράς πολλά και διάφορα ρούχα, το μέσα-μέσα απαραιτήτως ελαφρύ έως απειροελάχιστο, το αμέσως επόμενο λίγο πιο «ρούχο», το μεθεπόμενο κάτι παρόμοιο, το παραπάνω τ. ζακετάκι, πάνω απ' όλα αυτά κάτι πιο χοντρό, κατόπιν κασκόλ στον λαιμό, και στο τέλος την παλτουδιά ή το μπουφάν.

Αυτό το ντύσιμο είναι καθαρά γυναικείο και χειμωνιάτικο (αν και η λογική του σε βοηθάει και το καλοκαίρι, πχ στο νησί που δεν ξέρεις πότε θα σκάσεις και πότε θα βάλει αέρα και θα το δαγκώσεις, ή στο πλοίο με τον αφόρητο κλιματισμό, κλπ).

Σκοπός του ντυσίματος αυτού είναι το να μπορείς, ανά πάσα στιγμή, να προσθαφαιρείς τα ρούχα σου, ανάλογα με την θερμοκρασία στην οποία βρίσκεσαι. Επίσης είναι πολύ πρακτικό αν ξεκινάς πρωί-πρωί τη μέρα σου και κάνει πουτσόκρυο, όμως ξέρεις ότι κατά το μεσημεροαπόγευμα θα γίνεις μούσκεμα γιατί παίζει να έχει αλλάξει ο καιρός και να έχει σκάσει ήλιος, αλλά το βραδάκι που θα βγεις σερί πρέπει να φοράς και κάτι πιο δαντελέ. Τα ρούχα λοιπόν που θα στοιβάξεις πάνω σου δεν μπορεί παρά να είναι πολλά και ελαφρά, πρώτον για να μην γίνεις σαν το ανθρωπάκι της Μισελέν, δεύτερον για να μπορείς να χώνεις στην τσάντα σου όσα μπορείς από αυτά που δεν θα φορέσεις στην δεδομένη περίσταση.

Λέγεται «κρεμμύδι» λοιπόν, επειδή θυμίζει τα πολλά κομμάτια / στρώματα του βολβού αυτού. Θα μπορούσε να λέγεται και αγκινάρα, μπάμπουσκα, ρακοσυλλέκτης...

Όλη η ντουλάπα αδειασμένη πάνω στο κρεβάτι, γκόμενα σε απόγνωση, δεν ξέρει τι να φορέσει. Συμβουλή αδελφής:
- Γιατί δεν κάνεις το κλασικό, να ξεμπερδεύεις;
- ;;;
- Κρεμμύδι. Βάλε-βγάλε. Απλά πράματα.

Στο φίλμ Scarecrow (1973 A. Pacino-G. Hackman), ο τελευταίος, ως βετεράνος τρόφιμος φυλακών, ακολουθούσε την παλιά παράδοση των καταδίκων: Ντύνονταν σαν κρεμμύδι, για να εκτίθεται το σώμα του, το δυνατόν λιγότερο... (από HODJAS, 29/10/10)

Έχεις καλύτερο ορισμό; Πρόσθεσέ τον!

Δημοσιεύτηκε
Τελευταία επεξεργασία

Αυτός που έχει φορέσει πολλά και βαριά ρούχα.

- Κοίτα τον πως ντύθηκε, μόνο τα μάτια και η μύτη του φαίνονται... Κρεμμύδι κανονικό, ε;
- Άσ' τον, ξέρει τι κάνει. Είχε 40 πυρετό τις προάλλες.

Έχεις καλύτερο ορισμό; Πρόσθεσέ τον!

Δημοσιεύτηκε
Τελευταία επεξεργασία