Ρήμα παράγωγο της γνωστής και αγαπημένης σε όλους λέξεως «χάος». Παρ' όλο που τα πράγματα τα οποία είναι χαώσιμα είναι πληθαρίθμου έως και άλεφ-μηδέν*, το ρήμα συντάσσεται αποκλειστικά με τη συζήτηση και απαντά ως άπελπις έκκλησις κάποιου για να περισωθεί ο λογικός ειρμός της συζήτησης που απειλείται από το ό,τινάναι ή (κυρίως) από την ακραία εξάπλωση του θέματος.

Όταν μια συζήτηση χαώνεται, μπορεί να συζητάμε ο,τιδήποτε από το απόλυτο τίποτα μέχρι τα πάντα. Όπως φαίνεται και από το παράδειγμα, η έκκληση είναι συνήθως αποτυχημένη.

*Η σχετική εικασία ανήκει στο τρισμέγιστο πανκ συγκρότημα «Η γενιά του Χάους».

Α: - Η λογική του Σοσιαλισμού, σύντροφοι, βασίζεται στην παράκαμψη της αστικής ψευτο-έννοιας της δικαιοσύνης μέσω της εργατικής ιδιοκτησίας στα μέσα παραγωγής. Έτσι, το πρόβλημα της κοινωνικής δικαιοσύνης λύνεται χωρίς καν να τεθεί, καθώς μέσα στο πλαίσιο του προλεταριακού κράτους...
Β: - Λέγε με ΕΣΣΔ...
Γ: - Μη χαώνεις τη συζήτηση, ρε συ σύντροφε. Η οργάνωση έχει λήξει το ζήτημα της ΕΣΣΔ και αυτή είναι θεωρητική κουβέντα.
Β: - Οκ σύντροφε, το κόβω. Τι λέει; Γαμείς καθόλου;;
Γ: - Γνώρισα μια συντρόφισσα χτες στη συνέλευση φίλε, τρελλό μουνάκι. Θα την κυκλοφορήσω σήμερα και μάλλον θα μπει η τράτα στο λιμάνι.
Α: - Ποια χρονιά πέθανε ο Πικάσο ρε σεις;
Δ: - Δε γίνεται επανάσταση ρε με σάς. Θα γραφτώ στο ΚΚΕ νά 'χω και καμιά καβάτζα για όταν μεγαλώσω και τα βαρεθώ αυτά.

Έχεις καλύτερο ορισμό; Πρόσθεσέ τον!

Δημοσιεύτηκε
Τελευταία επεξεργασία

Παράγωγο της λέξεως «χάος». Κυρίως το συναντάμε στο α’ ενικό του αορίστου - χαώθηκα - και περιγράφει την κατάσταση στην οποία βρίσκεται το μυαλό κάποιου όταν βρίσκεται σε πλήρη σύγχυση, όταν τα έχει παντελώς χαμένα.

Είναι σαν ένα βαριάς μορφής βλακ άουτ και δεν πρέπει να συγχέεται με πιο«λάιτ» εκφράσεις όπως: βάρεσα τιλτ, βάρεσα μπιέλα ή χτύπησα στρόφαλο.

Ενίοτε ως παρεμφερές του έμεινα μαλάκας ή του έμεινα κάγκελο.

(Από ό,τι φαίνεται παρακάτω, χρησιμοποιείται πολύ από ατονιστές)

  1. Οταν συνειδητοποιησα τι σημαινουν αυτα το νουμερα χαωθηκα. Μαζι με την Τουρκια εχουμε κατι λιγοτερο απο το ενα δεκατο της παγκοσμιας πελατειας οπλων. Κατι λιγοτερο απο το ενα δεκατο!! από εδώ

  2. Σκεφτομουν το Shimano Nexus 8, αλλα ειδα οτι βγαινει σε 200 διαφορετικες εκδοσεις και χαωθηκα. Απόεδώ

  3. Πλατιασα λιγο ειναι η αληθεια και ισως χαωθηκα. Παντως για να συνοψισω λιγο… από εδώ

  4. - Τι έγινε χθες με την Λίλιαν; Το έφαγες το γκομενάκι;
    - Άσε με μωρέ με την μισοπαρθένα...
    - Γιατί ρε, τι έγινε;
    - Ούτε που κατάλαβα ρε. Δεν πρόλαβα να της πιάσω το μπούτι καλά καλά και με άρχισε κάτι γιαλομιές
    - Ε και μετά;
    - Τι μετά ρε μαλάκα; Αφού με χάωσε τελείως σε λέω, καθόμουν και την κοίταγα σαν το χαϊβάνι μπας και σταματήσει ή μπας και καταλάβω τουλάστιχον τι λέει, αλλά αρκίδια!

(από euripidisk, 17/04/10)

Έχεις καλύτερο ορισμό; Πρόσθεσέ τον!

Δημοσιεύτηκε
Τελευταία επεξεργασία