Φράση που λέγεται στα πλαίσια της ανωτερότητας που αισθάνονται ορισμένοι Έλληνες σε σχέση με τους άλλους λαούς και που εν πολλοίς βασίζεται στην εκπαίδευση που εστιάζει στη μοναδικότητα του Ελληνικού πολιτισμού.. Mιας ανωτερότητας που πιστεύουν πως βασίζεται στην ανωτερότητα του ελληνικού dna. Ένα dna που πιστεύουν πως εξηγεί το τετραπέρατο πνεύμα μας και τη μοναδικότητα των επιδόσεών μας.

Ωστόσο φαίνεται πως μάλλον ο ποιητής έχει αρχίσει να βλέπει πως όλα αυτά που πιστεύει δεν πρέπει να συνάδουν και τόσο στη σύγχρονη νεοελληνική πρακτική, κι έτσι στον συγκεκριμένο όρο, αντί να προσφύγει στη γνωστή τακτική της συνομωσιολογίας (όλοι είναι εναντίον μας), εδώ ο ποιητής εστιάζει σε μια διαφορετική διάσταση.

Με τη φράση είναι σα να λέει πως: Είμαστε ξεχωριστοί γιατί την ώρα που οι άλλοι ξεκινούσαν τις χρήσεις εμείς δεν είχαμε περάσει απλά στις καταχρήσεις, αλλά είχαμε περάσει και στις επιβλαβείς συνέπειες των καταχρήσεων αυτών. Άρα χάρη στην ανωτερότητά μας γνωρίζουμε την πρακτική πλευρά του κακού νωρίτερα από τους άλλους.

Κοντολογίς δηλαδή πιστεύει πως, τόσο οι αρχαίοι όσο και οι τωρινοί, έχουν ένα κοινό χαρακτηριστικό: την ανωτερότητα έναντι των άλλων, που εκδηλώνεται με την παντοτινή προπορεία έναντι αυτών. Οι Αρχαίοι στα καλώς κείμενα, οι τωρινοί στα κακώς κείμενα.

Πραγματικό γεγονός:
Στα πλαίσια του τελευταίου πανευρωπαϊκού πρωταθλήματος, οπαδός της ελληνικής ομάδας βαμμένος στα εθνικά χρώματα, σε κάποιο ματς μεταξύ 2 ξένων εθνικών ομάδων, φοράει μπλούζα πάνω στην οποία υπάρχει η συγκεκριμένη ατάκα στα αγγλικά για να διαδώσει τις «ιδέες» του σε παγκόσμια κλίμακα.
Φωνάζει, αλαλάζει, ουρλιάζει και κάποια στιγμή φωνάζει τόσο στα αγγλικά αλλά και στα ελληνικά τη συγκεκριμένη ατάκα.
- Ρε... Την ώρα που οι άλλοι ανακάλυπταν το κρέας, εμείς είχαμε ήδη χοληστερίνη!

Έχεις καλύτερο ορισμό; Πρόσθεσέ τον!

Δημοσιεύτηκε
Τελευταία επεξεργασία