Σύμφωνα με τον οχετό άχρηστης πληροφορίας που αποκομίζει κανείς κατά τη θητεία του στο Π.Ν., ο όρος απευθύνεται στους Υπαξιωματικούς και σε όσους Κατώτερους Αξιωματικούς προέρχονται από σχολές Υπαξιωματικών -- όχι από τη Σχολή Ναυτικών Δοκίμων (ΣΝΔ).

Άρα μιλάμε για μια γκάμα από νεαρούς Υποκελευστές μέχρι τους τώρα-παίρνει-σύνταξη Ανθυποπλοιάρχους (ή Πλωτάρχες με υπερβύσμα και ταχύτατη ανέλιξη).

Συνηθέστερα χρησιμοποιείται από τους Υψηλόβαθμους Αξιωματικούς (της ΣΝΔ), όταν σνομπάρουν τους προαναφερθέντες συναδέλφους τους, που τους αντιμετωπίζουν ως... πλέμπα.

- Κύριε Πλοίαρχε, ο Σημαιοφόρος Μιζερόπουλος έστειλε πάλι Υπηρεσιακό Σημείωμα!
- Με τι θέμα, Κύριε Υποπλοίαρχε;
- Δεν λειτουργεί, λέει, ο ψύκτης στον θάλαμο 4 των κληρούχων.
- Και τι μας νοιάζει ο ψύκτης στον 4; Δεκαπέντε ναύτες έχουν μείνει όλοι κι όλοι, μαζεμένοι στον 1 για να μη βαριούνται! Πες στο πιλάφι ότι μας έχει πρήξει, κάθε μέρα κι από ένα Υπηρεσιακό! Άμα τον στείλω πίσω σε κάνα ναρκάλι, να δω σε ποιόν θα στέλνει τα κωλόχαρτά του!

Έχεις καλύτερο ορισμό; Πρόσθεσέ τον!

Δημοσιεύτηκε
Τελευταία επεξεργασία

Στη δημοσιογραφική ορολογία είναι το κείμενο το οποίο έχει πολύ μεγάλες σε έκταση παραγράφους, μεγάλες προτάσεις, στερείται μεσότιτλους και γενικά διαθέτει όλα αυτά τα στοιχεία που αποτρέπουν έναν αναγνώστη από το να το διαβάσει.

Τι πιλάφι είναι αυτό που μου 'στειλες; Δε σας μάθανε τίποτα στη σχολή; Πάρτο πίσω και στείλτο πάλι χωρισμένο τουλάχιστον σε παραγράφους.

βλ. σχετικό: σαλόνι

Έχεις καλύτερο ορισμό; Πρόσθεσέ τον!

Δημοσιεύτηκε
Τελευταία επεξεργασία

Ο βαθμοφόρος (υπαξιωματικός η αξιωματικός) του (πολεμικού) ναυτικού στην ιδιόλεκτο των κληρούχων (όσων υπηρετούν τη θητεία τους στο ναυτικό δηλαδή).

(Διάλογος μεταξύ ναυτών)
- Γιατί μαζεύτηκαν τα πιλάφια έξω;
- Θα 'γινε καμιά έκτακτη κλήση.

Έχεις καλύτερο ορισμό; Πρόσθεσέ τον!

Δημοσιεύτηκε
Τελευταία επεξεργασία