Παρα-τραπεζική slang για τον ΙΒΑΝ, τον Διεθνή Αριθμό Τραπεζικού Λογαριασμού.

Χρησιμοποιείται από αστειάτορες τραπεζικούς υπαλλήλους αλλά και από συνταξιούχους πελάτες λόγω της προφανούς (;) ομοιότητας του με το γνωστό σλαβικό όνομα Ива́н.

Τα αμερικανάκια το προφέρουν Άιμπαν...

- Μαρή Τούλα, με ζητήσανε από τον ΙΚΑ να τους φέρω έναν Ρώσο από την τράπεζα αλλιώς δεν θα με δίνουν πιά την σύνταξη... Αχ Ελλαδίτσα μου, θα μας φάνε πια αυτοί οι ξένοι...
- Καλά γιαγιά, ωραία φέτα... Τον ΙΒΑΝ σε ζήτησαν...
- Ναι, μωρέ, αυτόν τον τέτοιο, τον τρομερό...

Έχεις καλύτερο ορισμό; Πρόσθεσέ τον!

Δημοσιεύτηκε
Τελευταία επεξεργασία

Ως γνωστόν, από τα Ορλωφικά κι έπειτα, όταν τα πράγματα δυσκολεύουν όλοι περιμένουν να έρθει ο Ρώσος να καθαρίσει. Στη συγκεκριμένη περίπτωση, Ρώσος είναι το το Lada Niva, που λέγεται έτσι από τους περήφανους ιδιοκτήτες του - με κλείσιμο ματιού, για να δηλωθεί ότι πρόκειται για όχημα σκυλί μαύρο που κοστίζει κι ένα κλάσμα της τιμής των άλλων της κατηγορίας του.
Βλ. και παράδειγμα - ανέκδοτο που κυκλοφορεί μεταξύ των ιδιοκτητών LADA.

- Έγινε πάλι ο διαγωνισμός για τα τζιπ και τα off-road σε μια πίστα βουρκολίμνη, λάσπη μέχρι το γόνατο... να δεις τσερόκια, χάμερ, τούρμπο βιτάρα, ό,τι θες... κτήνη!
- Και ποιος κέρδισε;
- Δεν ξέρω, πάντως στο τέλος φέρανε έναν Ρώσο να τα τραβήξει στο δρόμο...

(από xalikoutis, 01/10/08)

Έχεις καλύτερο ορισμό; Πρόσθεσέ τον!

Δημοσιεύτηκε
Τελευταία επεξεργασία

Πρόκειται για εργαλείο που χρησιμοποιείται από νταλικέρηδες όταν πάθουν λάστιχο. Ο σχεδιασμός του είναι μοναδικός, η ταχύτητα με την οποία μπορεί κανείς να αλλάξει λάστιχο ασύλληπτη, η ροπή του τερατώδης. Οι νταλικέρηδες το έχουν ερωτευθεί και κατακλύζουν το φουμπού με ερωτικά ποστ και τρυφερότητα για το ρώσο που τους έσωσε για να λάβουν απεριόριστα λάικς και λάβς.
Λέγεται 'ρώσος' γιατί η πατέντα είναι ρώσικη, ενώ συμπυκνώνει όλα τα χαρακτηριστικά της ρώσικης φυλής: κτηνώδη δύναμη ογκώδη άγνοια, τραγικότητα σε συνδυασμό με περιφάνεια, απλότητα, διάρκεια ενώ θυμίζει σε όλους το πως δενότανε τ' ατσάλι...

- Πωωωωω ρε φίλε. Το σαραντατρίο έπαθε λάστιχο κι έμεινα στην εθνική...
- Κάνε στην άκρη, έρχομαι με το ρώσο να σε σώσω!

Έχεις καλύτερο ορισμό; Πρόσθεσέ τον!

Δημοσιεύτηκε
Τελευταία επεξεργασία