Μπερδεύομαι, δεν ξέρω τι μου γίνεται, είμαι σε σύγχυση, αδυνατώ να παρακολουθήσω κάτι ή κάποιον, χάνω τον λογαριασμό, χάνω την σειρά των γεγονότων, αποτυγχάνω να συγκρατήσω στο μυαλό μου πληροφορίες λόγω του πλήθους τους, μπερδεύω την πούτσα με την βούρτσα, δεν ξέρω πού παν τα τέσσερα, έχω χάσει επεισόδια. Ενίοτε και σαν γενικότερος χαρακτηρισμός ανθρώπου (βλ. είμαι οφ, είμαι αλλού, είμαι καμένος).

Αλλά και χάνομαι όμορφα, γουστάρω τόσο που η λογική μου υποχωρεί, συνεπαίρνομαι, καταπλήσσομαι από την ποιότητα μιας εμπειρίας.

Προέλευση από τον χώρο του ποδοσφαίρου: Οι επιτιθέμενοι είναι τόσο καλοί που οι αμυνόμενοι δεν προλαβαίνουν καν να παρακολουθήσουν την πορεία της μπάλας, πόσο μάλλον να προβάλουν αντίσταση ή να την κλέψουν, περιφερόμενοι κατά συνέπεια σα χαμένοι στο γήπεδο, μάταια προσπαθώντας να πιάσουν το ρυθμό που απαιτείται.

Από το ποδόσφαιρο, μέσω και μιας δημοφιλούς διαφήμισης του ΟΠΑΠ, έρχεται και ένας άλλος τρόπος να πεις ότι «χάθηκε η μπάλα»: το σύνθημα «πού 'ναι η μπάλα, οέο;» το οποίο λέγεται είτε τραγουδιστά είτε όχι.

 1. Από εδώ:

Για να μην μιλήσω για προγραμματισμό στο Linux , εκεί και αν έχασα την μπάλα. Για να φτιάξεις ενα παραθυράκι που να κάνει 2 δουλίτσες σου βγαίνει το λάδι.

 1. Από εδώ:

Φίλε συνονόματε giorgo αυτά που γράφεις θέλεις να τα διαβάσει ο κόσμος ή όχι. Εγώ προσπάθησα όμως και κάπου στο 1/3 του... κειμένου σου, έχασα την μπάλα. Δεν καταλάβαινα τίποτα από τις μα..@#$..ες που γράφεις.

 1. Από εδώ:

Σε παρακαλώ δώσε προσοχή. RESIZE όχι τα σβήνουμε όλα και φτιάχνουμε ένα μικρότερο. Αν σβήσεις ένα partition την έχασες την μπάλα.

 1. Από εδώ:

Μοντέλα απο τα stand της Canon της Fugi και μιας άλλης εταιρίας που δεν θυμάμαι γιατί έχασα την μπάλα...με το ξανθό...

 1. Από εδώ:

Λοιπον να πω και εγω την γνωμη μου. Επαιξα το ντεμο στην 40αρα μου σε 1080p. Στην αρχη εχασα την μπαλα με τα εκπληκτηκα μοντελα ,στον τομεα των γραφικων το παιχνιδι εχει ξεφυγει ,με μια λεξη εκπληκτικο!!!!

Το μοντέλο του τέταρτου παραδείγματος. (από patsis, 19/12/10)

Έχεις καλύτερο ορισμό; Πρόσθεσέ τον!

Δημοσιεύτηκε
Τελευταία επεξεργασία

Βρίσκομαι σε σύγχυση, πράγμα που μπορεί να είναι ευχάριστο ή δυσάρεστο, και έχει πολλές αιτίες. Προέρχεται βασικά από το ποδόσφαιρο, από τις περιπτώσεις όπου μια ομάδα παίζει την άλλη τόσο για την πλάκα, ώστε η τελευταία δεν μπορεί να καταλάβει ούτε η μπάλα που βρίσκεται (βλ. παράδειγμα 1)...

Χάνω τη μπάλα λοιπόν όταν ας πούμε προσπαθώ να καταλάβω κάτι, αλλά άκρη δεν βρίσκω, δεν σκαμπάζω πράμα (παράδειγμα 2). Επίσης όταν καταλήγω να μην ξέρω τι μου γίνεται, επειδή μου συμβαίνουν πολλά και έχω πολλά στο μυαλό μου (παράδειγμα 3). Τέλος, όταν κάτι με εκπλήσσει τόσο, που παθαίνω μουνόπλακα, μένω μαλάκας και δεν είμαι σε θέση να αντιδράσω (παράδειγμα 4).

 1. - Τον είδες τον αγώνα χθες;
  - Άσε ρε, το έκλεισα στη μέση... Οι δικοί μας είχανε χάσει τη μπάλα, για πλάκα τους παίζανε οι Βραζιλιάνοι...

 2. - Πήγα πανεπιστήμιο σήμερα να παρακολουθήσω, αλλά έχασα τη μπάλα... Άμα δεν λιώσω στο διάβασμα, το μάθημα δεν το περνάω ούτε σε δέκα χρόνια...

 3. - Γεια σου αγάπη μου! Ξέρεις, βρήκα ένα ωραίο φορεματάκι, μόνο 300 ευρουλάκια...
  - Πάλι έξοδα ρε γυναίκα; Όλο πληρώνω και όλο καινούρια μου βγάζετε, έχω χάσει τη μπάλα να πούμε!

 4. - Κι εκεί που καθόμασταν με την Αναστασία και μιλούσαμε για την ΚΝΕ, ξαφνικά με αρπάζει και μου δίνει ένα γλωσσόφιλο!
  - Τι λες ρε μαλάκα; Κι εσύ τι έκανες;
  - Εγώ έχασα τη μπάλα... Μέχρι να συνέλθω, είχαμε βρεθεί γυμνοί στη μπανιέρα της...
  - Το πολύ το Κάπα Κάπα κάνει το παιδί μαλάκα!!

Δες και χάνω.

Έχεις καλύτερο ορισμό; Πρόσθεσέ τον!

Δημοσιεύτηκε
Τελευταία επεξεργασία