Παλιά αργκοτική έκφραση. Κανονίζω στο μιλητό σημαίνει ότι η πληροφορία για το πού, πώς, πότε και γιατί θα πάει από στόμα σε στόμα, αυστηρά προφορικά και χωρίς γράμματα και λοιπού τύπου συνεννοήσεις που αφήνουν στοιχεία.

Ο αρχικός σκοπός φαίνεται να ήταν αυτός ακριβώς, δηλαδή η εξυπηρέτηση μυστικότητας-συνωμοτικότητας, κάτι το οποίο διατηρεί ακόμα αχνά η φράση, ακόμα και όταν χρησιμοποιείται εντελώς εκτός τέτοιων συμφραζομένων. Βλ. το 2ο παράδειγμα όπου έχει ακόμα το "χωρίς μεγάλη δημοσιότητα" αλλά είναι μακρυά απ' την έννοια που έχει στο 1ο, πιο κοντά στην αρχική.

  1. - Κανονίστηκε το πέσιμο;
    - Ναι, στο μιλητό. Τα κινητά μένουν σπίτι, πάμε, χτυπάμε και κρυβόμαστε στην καβάτζα για κάνα εικοστετράωρο μέχρι να μάθουμε τι παίζει με τους μπάτσους.

  2. - Είπαμε να κανονίσουμε ένα χαλαρό παρτάκι στο μιλητό και τελικά ήρθε η μισή πόλη και μου κάνανε το σπίτι μουνί.

  3. Στην Ελλάδα, ωστόσο, τα πράγματα είναι πιο απλά καθότι ο κόσμος έχει μάθει να κανονίζει τέτοιες εκδηλώσεις στο «μιλητό».
    Από εδώ

  4. Το ήδη υπάρχον σκάνδαλο (που δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα "Ελεύθερη Ώρα") με τον "μιλητό-αδημοσίευτο" διαγωνισμό προσλήψεων στην Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών το καλοκαίρι που μας πέρασε...
    Από εδώ, ως ουσιαστικό. Διαφαίνεται σύγχυση μεταξύ μιλημένου (δλδ σικέ) και μιλητού.

Έχεις καλύτερο ορισμό; Πρόσθεσέ τον!

Δημοσιεύτηκε
Τελευταία επεξεργασία

Στο μιλητό = προκαταρκτική κουβεντούλα πριν το sex..! Και την λέμε για να σταματήσουμε τη φλυαρία και να περάσουμε στο κύριο πράγμα..!!

Στο μιλητό θα την βγάλουμε..;;;

βλ. και λεκτικό σεξ

Έχεις καλύτερο ορισμό; Πρόσθεσέ τον!

Δημοσιεύτηκε
Τελευταία επεξεργασία