Ο όρος πέρα από την πρωταρχική σημασία του που αναφέρεται στο φατσοβιβλίο, μπορεί εύλογα να σλανγκιστεί και ως επιτατικό συνώνυμο του μπουκάκι.

Στα αμερικλάνικα Facebukkake σημαίνει τον καταιγισμό ντιριντάχτα ιδεών, ή υπερβολικά ναρκισσιστικών φωτογραφιών, δίκην μαζικής εκσπερμάτισης/ μαλακίας μέσω του Facebook. Μία από τις επιμέρους μορφές Facebukkake είναι όταν, αφού χωρίσεις, «λούζεις» τον μακαρίτη/ μακαρίτισσα με υπερβολικό αριθμό φωτογραφιών του πόσο σούπερ τέλεια περνάς με το νέο σου γκόμενο/ γκόμενα. Γενικότερα, όταν επιμένεις να ποστάρεις αυτοαναφορικές μαλακίες, που δεν ενδιαφέρουν κανέναν άλλο παρά μόνο την αυτοαπορρόφησή σου. Craborg

Ανυποψίαστος Σλάνγκος: Μάγκες, έχω κλείσει ραντεβού σήμερα με ένα τρελό πιπίνι φεϊσμπουκάκι, την γνώρισα στο φατσοβιβλίο, (πολύ καυτές φωτογραφίες), και τώρα είπαμε να συναντηθούμε, αλλά θα φέρει και κάποιους φίλους της.
Μυημένοι Σλάνγκοι: Χα χα χα! Μ.Α.Ο.!
Α.Σ.: Γιατί γελάτε ρε παιδιά, είπα κάτι αστείο;

(από Khan, 21/02/14)

Έχεις καλύτερο ορισμό; Πρόσθεσέ τον!

Δημοσιεύτηκε
Τελευταία επεξεργασία

Άτομο, συνήθως νεαρής ηλικίας, που το facebook παίζει πολύ σημαντικό ρόλο στον τρόπο με τον οποίο σχετίζεται με τους άλλους. Λ.χ. το facebook είναι γι' αυτόν εξίσου σημαντικό με το τηλέφωνο και το email. Διακρίνεται για τον αφελή ναρκισσισμό του.

Ευρύτερα, χρησιμοποιείται για να περιγράψει μια ολόκληρη γενιά νέων στα late zero's.

Φεϊσμπουκάκι το πιπίνι! Πρώτα μού δωσε τα στοιχεία της στο facebook και μετά το τηλέφωνό της! Πάω και τι να δω! Ούτε φωτογράφιση στο «Νίτρο» να ήταν!

Κοίτα να δεις! Ποιος θα τό 'λεγε ότι τα φεϊσμπουκάκια θα μας παρέδιδαν μαθήματα επαναστατικού φρονήματος!..

(από Khan, 20/02/14)

Έχεις καλύτερο ορισμό; Πρόσθεσέ τον!

Δημοσιεύτηκε
Τελευταία επεξεργασία