Η κωλοτούμπα είναι ένα αειθαλές φυτό που φύεται κατ' αποκλειστικότητα στον ελλαδικό χώρο.

Συναντάται κυρίως στην πολιτική, αλλά και σε άλλους κλειστούς χώρους, όπως ομάδες, συντεχνίες και συνδικάτα. Πολύ συχνή είναι επίσης η εμφάνιση της στις διαπροσωπικές σχέσεις. Φημίζεται για τις αναρριχητικές της ικανότητες και την ιδιότητά της να παραλλάσσεται βάσει των εκάστοτε συνθηκών και συγκυριών. Όταν συναντήσει το κατάλληλο υποστήριγμα μπορεί να φτάσει πολύ ψηλά στην ιεραρχία, καθώς αν και ευκόλως αντιληπτή, ακόμα και δια γυμνού οφθαλμού, βρίσκει πάντα τρόπο να περνά απαρατήρητη, κλέβοντας τις εντυπώσεις!

Αλέφαντος πριν το ντερμπι: Ο Σαλπιγγίδης τις μέρες αυτές είναι να παίζου εδώ μέχρι τη Β' εθνική κατηγορία. Για να παίξεις στην Ευρώπη, να βγεις, πεθάνανε οι 1,15 ύψος, ξέχασέ το. Ποιος Σαλπιγγίδης τώρα...

Αλέφαντος μετά το ντέρμπι: Που εγώ με τον Σαλπιγγίδη, πρόσεξε να δεις, σφήνα, τον παρακολούθησα, τον είδα πολύ καλό σε όλες τις πλευρές να φεύγει, καλά είπες, είχες δίκιο, αυτός είναι μπουκαδόρος, άμα βρει την ευκαιρία θα σου το πλασάρει, το δε γκολ το πλασέ ήτανε μεγάλου παίχτου, μεγάλου παίχτου σου λέω... ανακάτεψε το σύμπαν, αντοχή στην ταχύτητα, πνεμόνια, γρήγορος και άντεχε, εντωμεταξύ τα πόδια του είναι σιδερένια, σιδερένια... μα γκλούτσα σου λέω, τι να σου πω...

(από Iαπετός, 30/01/13)

Έχεις καλύτερο ορισμό; Πρόσθεσέ τον!

Δημοσιεύτηκε
Τελευταία επεξεργασία

Κάποιος που αλλάζει συνέχεια απόψεις και μερικές φορές υποστηρίζει τα τελείως αντίθετα από πριν. Συνηθίζεται πολύ στους πολιτικούς.

Τώρα συνεργάζεται μέχρι και με τη Νουδού η κυρία κωλοτούμπα!

(από Iαπετός, 30/01/13)

Έχεις καλύτερο ορισμό; Πρόσθεσέ τον!

Δημοσιεύτηκε
Τελευταία επεξεργασία

Κωλοτούμπας είναι αυτός που μένει σταθερός στις κωλοτρυπίδες του, αλλά και στις φιλίες, τις συμπάθειες και αντιπάθειές του κλπ για μερικά μιλισεκόντ... Αυτός δηλαδή που τα γυρίζει διαρκώς, ο Ιωάννης Μελισσανίδης των πεποιθήσεων. Σημειωτέον ότι είναι ασυνεπής εσκεμμένα, σε αντίθεση με τον έχοντα μυαλό ανεμόμυλο που το κάνει λόγω γενικότερης αποδιοργάνωσης.

spane οπως σου είπα και την άλλη φορά έτσι και τώρα δείχνεις
ότι είσαι κωλοτουμπας!
Όταν ήταν να τον πάρει ο οσφπ τον Χριστοδουλόπουλο δήλωσες «σιγά τον παίχτη»
Όταν τελικά τον πήρε ο Παο είπες «Μάγκες πήραμε το ταλέντο».

(από κάποιο οπαδικό φόρουμ)

(από xalikoutis, 23/01/09)(από Vrastaman, 11/02/12)

βλ. και κύριος Χαμαιλέων Κωλοτούμπας, Κομανέτσης

Έχεις καλύτερο ορισμό; Πρόσθεσέ τον!

Δημοσιεύτηκε
Τελευταία επεξεργασία