Tρυφερή προσφώνηση από γυναίκα προς το αμόρε της.

Ετυμολογία: μωρό < μωράκι < μ(ωρ)άκι < μάκι.

Η κατάληξη «-ης» είναι δηλωτική του άρρενος τον οποίο και χαρακτηρίζει: μακι -> μάκης

Μάαααααακη μουυυ... θα μου πάρεις αυτά τα πεδιλάκιααα;;;

(από allivegp, 23/07/10)

Σχετικό: μωρουλίνι

Έχεις καλύτερο ορισμό; Πρόσθεσέ τον!

Δημοσιεύτηκε
Τελευταία επεξεργασία

Τα McDonalds.

Αποκαλώντας τα ούτως, ο εκφραζόμενος επιδίδεται κυρίως σε μια προσπάθεια οικειοποίησης και τουτέστιν απενοχοποίησης, απεκδυόμενος την αρνητική αύρα του οπαδού του αμερικανόφερτου, τη προσεγγίσει της παρ' ημών ονοματοδοσίας (σουβλάκια ο νικηφόρος κτλ).

- Πάω στο Μάκη να πάρω κάνα τσιζ και επιστρέφω.

Big Mac  (από GATZMAN, 07/10/09)Big Mac  (από GATZMAN, 07/10/09)

Έχεις καλύτερο ορισμό; Πρόσθεσέ τον!

Δημοσιεύτηκε
Τελευταία επεξεργασία

Ο υπολογιστής Mac (Macintosh) της Apple, γι' αυτούς που θέλουν να βάλουν και λίγο slang στις geeky συζητήσεις τους.

- Τι PC και μαλακίες, εγώ το μάκη μου τον έχω 2 χρόνια και δε μου έχει παρουσιάσει το παραμικρό πρόβλημα. Apple και πάλι apple!

Δες και πισί.

Έχεις καλύτερο ορισμό; Πρόσθεσέ τον!

Δημοσιεύτηκε
Τελευταία επεξεργασία

Ο πλοηγός gps με τους χάρτες, τη φωνητική καθοδήγηση και τις οδούς όπως τους λαμβάνει δορυφορικά ή τους έχει προαποθηκευμένους και τους ενημερώνει μέσω δικτύου μάρκας Μio. Τα παλιά μοντέλα είχαν αναίσθητη οθόνη αφής - όπως και οι πρώτες εταιρείες με κινητά αφής, είχαν κινητά που έπρεπε και να πιέσεις την οθόνη, εκτός από το να την χαϊδέψεις - και συνοδεύονταν με στικάκι - κοπανιστήρι για να λάβει την εντολή του χρήστη. Τώρα έχει αντικατασταθεί από τα έξυπνα κινητά, τις ταμπλέτες, ή τις μίνι ταμπλέτες που χρησιμοποιούν οι ταξιτζήδες σε μόνιμη θέση στο παρμπρίζ, στη θήκη - δαγκάνα με τη βεντούζα, με προσαρμοζόμενο μέγεθος για τα γκάτζετ αφής.


- Και που ήθελες, ρε μαλάκα να το βρω το κωλόστενο στου διαόλου τον κώλο που είναι και πάροδος; Να, ούτε κι ο μάκης δεν το έχει... Άι χέσε μας... Με πήρε μια ώρα να το βρω κάνοντας κύκλους γύρω γύρω, ήρθα να σε τιμήσω για τη γιορτή σου και μου τη λες κι από πάνω. Πού σκατά το βρήκες αυτό το κουτούκι ήθελα να'ξερα...
- Ε, άμα δε το'χε κι ο μάκης, που να το βρεις κι εσύ... Εντάξει μωρέ... Κι ο,τι είπαμε ψωμί κι αλάτι. Πέρνα μέσα, που έχουν έρθει και τα παιδιά...

μάκης ο πλοηγόςμάκης ο πλοηγός

Έχεις καλύτερο ορισμό; Πρόσθεσέ τον!

Δημοσιεύτηκε
Τελευταία επεξεργασία