H μάσα από λεφτά που κάνουν διεφθαρμένοι πολιτικοί.

Λέγεται συνήθως: μάσα και ρεμούλα.

Wikipolitics: Το πρόβλημα όμως δεν πρέπει να εστιαστεί στα πρόσωπα που θα αποκαλυφθούν,αν αποκαλυφθούν γιατί διαβάζουμε σε εφημερίδες, ότι υπάρχει άνωθεν εντολή για κουκούλωμα, αλλά στο ίδιο το σύστημα που παράγει τέτοιες νοοτροπίες και συμπεριφορές, που εκδηλώνονται εφόσον τα πολιτικά πρόσωπα, που έχουν και την ευθύνη διοικητικής στελέχωσης θέσεων του κρατικού μηχανισμού, λόγω της χαλαρής συνείδησής τους και έλλειψης ηθικών φραγμών, είναι επιρρεπή στη μάσα και την ρεμούλα, με αποτέλεσμα η αντίληψη της μίζας και της λαμογιάς να κυριαρχεί, διαγκωνιζόμενοι για το ποιος θα καταλάβει τις καίριες θέσεις, λόγω του υποκρυπτόμενου ιδίου οφέλους που από τις θέσεις αυτές δύναται να προσπορίσουν.

Έχεις καλύτερο ορισμό; Πρόσθεσέ τον!

Δημοσιεύτηκε

Εκ του ρήματος μασάω, η συγκεκριμένη λεξούλα είναι μία all time classic έννοια στο ελληνικό περιβάλλον.

Αναφέρεται στη διαδικασία (μπορεί να 8εωρηθεί και λειτούργημα), κατά την οποία οι συμμετέχοντες τρώνε λαίμαργα, και συνήθως μέχρι σκασμού, διάφορα ανθυγιεινά αλλά συγχρόνως πεντανόστιμα εδέσματα. Ειδικοί συνδέουν τη μάσα με την ακατάσχετη κρεοφαγία.

Ενδεικτικά, παραθέτω κάποια παραδείγματα τροφών για να ρίξεις μια καλή μάσα:

α) Διαφόρων ειδών αμερικανιές (π.χ McDonalds).

β) Γνήσιο ελληνικό fast food (βλέπε πιτόγυρο).

γ) Διάφορα σουβλιστά (κοκορέτσι, κοντοσούβλι, κλέφτικο κλπ) και ψητό κρέας (παϊδάκια, προβατίνα, γουρουνόπουλο κλπ).

Τέλος, σημειώνω ότι η λέξη αυτή συντάσσεται συνήθως με το ρήμα ρίχνω, αν και σε ορισμένες περιπτώσεις απαντάται και με ρήματα όπως κάνω, βαράω κ.ά.

  1. (Από http://www.cmgreece.com)
    Kαλη η μασα παιδες.εγω παντως οποτε ξαναπαμε εγω θελω να κατσω διπλα στον μαστορα.νιωθει ο τυπος.δεν τρωει μαμακιες του τυπου κολοκυθακια και μανιταρια....

  2. (Από http://students.ceid.upatras.gr)
    Εν αρχή ην η μάσα, και έπειτα ο λόγος.

Έχεις καλύτερο ορισμό; Πρόσθεσέ τον!

Δημοσιεύτηκε
Τελευταία επεξεργασία