Αναπόσπαστο κομμάτι των τιμημένων ελληνικών 80s, τα φοφίκο ήταν γαριδάκια με γεύση φιστίκι, παραπλήσια με τα φουντούνια (αν και οι απόψεις διίστανται μετά την πάροδο σχεδόν 20ετίας --> έρευνα). Το σακουλάκι τους ήταν άσπρο-πράσινο, με διάφανο παραθυράκι σε σχήμα σκίουρου.

Τα φοφίκο καταργήθηκαν γρήγορα (σε αντίθεση με τα φουντούνια), πράγμα για το οποίο έχουν διατυπωθεί πολλές διαμαρτυρίες, ακόμα και θεωρίες συνωμοσίας που αναμιγνύουν τη CIA, τον πράκτορά της Best Foods Χάρρυ Κλυνν και τη διαφήμιση που έκανε για τα ανταγωνιστικά φουντούνια!

(Από blog)
«απ' οσο θυμαμαι ειχαν την ιδια γευση με τα φουντουνια (και τα δυο απο φυστικι ειναι -τι φουντουκια μου λετε), αλλα αυτο που τα διαφοροποιουσε ηταν το σχημα και η υφη (τα φοφικο θυμιζαν φυστικι σε τομη και ηταν πιο crunchy).

αυτο που »εφαγε« τα φοφικο ηταν η ελλιπης διαφημιστικη εκστρατεια, σε αντιθεση με τα φουντουνια που ειχαν επιστρατευσει τον χαρυ κλυν. οι διαφημισεις αυτες, μαζι μ'εκεινες για το κοκο μιλκ της αγνο, νομιζω οτι ειναι αντιπροσωπευτικες για το χιουμορ της εποχης. μπρρρρ...»

  1. (Από blog)
    «Τα FOFIKO είναι η ψύχωση μου... ΤΑ ΘΕΛΩ ΤΩΡΑ.

Τί στο καλό τους έπιασε και τα σταμάτησαν (ενώ έχουν κρατήσει άλλα τελείως άγευστα, χώρια τους πειραματισμούς με τα νέα σνακ που κάνουν ανά περιόδους).»

  1. (Από το Indymedia)
    «Ναι, τα θυμαμαι τα φοφίκο. Τα τρωγαμε μετα μανιας οπως και τα φουντουνια και τα δρακουλινια.
    τρεις ταινιες οροσημο της εποχης που λογω ηλικιας πηγα και τις ειδα μαζι με τη...μανα μου: ΕΤ ο εξωγηινος, karate kid, the outsiders, greese»

Έχεις καλύτερο ορισμό; Πρόσθεσέ τον!

Δημοσιεύτηκε