Ουσιαστικό, το οποίο χαραχτηρίζει τους Έλληνες στρατιωτικούς, που κατά την περίοδο της κατοχής συνεργάστηκαν με τους Γερμανούς κατακτητές. Τα συνθετικά της λέξης είναι εμφανή και δεν χρειάζονται περαιτέρω εξήγηση: τσολιάς + Γερμανός.

  1. Σχόλιο πολίτη από διαδικτυακή συζήτηση:

«H πατριωτική στάση της αριστεράς»...το άλλο με τον Τοτό το ξέρεις ανώνυμε αριστερούλη; Η στάση της Αριστεράς ήταν τόσο πατριωτική που πολλές φορές ο ΕΔΕΣ ήταν αναγκασμένος να πολεμάει σε δύο μέτωπα: τους Γερμανούς και τον ΕΛΑΣ ταυτόχρονα! Ποιός ήταν ο γερμανοτσολιάς εδώ;

  1. Παραθέτω δεύτερο σχόλιο από την ιστοσελίδα Indymedia: Εκεί που λέει ο γερμανοτσολιάς «Τσουλοβουνοτρυπίδες», με θυμίζει τις κατηγορίες των μοναρχο-φασιστο-χιτων-ταγματασφαλητών και λοιπών ράλληδων-μπουραντάδων-πούλων-σούρληδων-παπαδόγκωνων-βουγιουκλάκηδων και λοιπών γερμανοντυμένων, που για να αποδείξουν τα περί «εξαχρείωσης των αγοριών και διαφθοράς των κοριτσιών» από τις οργανώσεις ΕΑΜ-ΕΛΑΣ-ΕΠΟΝ-Αετόπουλα (κυρίως τις δυο τελευταίες), τραγουδούσαν τραγούδια, όπως τη χίτικη εκδοχή του γνωστού «Γιούπι-Για-Για», κάπως έτσι:

«Τα κορίτσια πούταν πρώτα στην ΕΠΟΝ Τα κορίτσια πούταν πρώτα στην ΕΠΟΝ πίνουν φάρμακα, πονάνε και τον Στάλιν βλαστημάνε που τις έβγαλε στον δρόμον τον κακόν».

Έχεις καλύτερο ορισμό; Πρόσθεσέ τον!

Δημοσιεύτηκε
Τελευταία επεξεργασία

Χαρακτηρισμός που εξαπολύεται με αξιοσημείωτη πλέον ευκολία εναντίον όσων διατείνονται ότι την Ελλάδα δεν κατέστρεψαν τα μνημόνια, αλλά το δράμα είχε από καιρό συντελεσθεί, απλώς στη γαλανή πατρίδα μας το να πέφτεις απ' τα σύννεφα είναι τελικά το εθνικό μας σπορ. Πχ Είμαι ναρκομανής, γερμανοτσολιάς και ηλίθιος.

Γίνεται και ήπια ποδοσφαιρική χρήση: «Ο σύντροφος του Ολυμπιακού που έχασε αυτή την ευκαιρία πρέπει να είναι γερμανοτσολιάς, δεν εξηγείται»

Το αντίθετο= Συριζοτσολιάς : «Γερμανοτσολιάς: καταδότης, συνεργάτης Γερμανών. Συριζοτσολιάς: καταδότης, συνεργάτης Εφοριακών»

Γλέζος για ΣΥΡΙΖΑ: Άλλαξε μόνο όνομα το Μνημόνιο, ζητώ συγγνώμη που συνήργησα στην ψευδαίσθηση.
● «(...) Λοιπόν; Μήπως είναι και ο Γλέζος γερμανοτσολιάς, προσκυνημένος και μερκελιστής; Το τέρας που λαϊκισμού που εξέθρεψαν θα τους καταπιεί, όπως κατάπιε και τον αντιμνημονιακό Σαμαρά προσφέροντας στη χώρα κόμματα όπως οι Ανεξάρτητοι Έλληνες και η Χρυσή Αυγή. Στο τέλος έρχεται πάντα ο λογαριασμός.»

● «Το παραμύθι με τους 'δημοκράτες' της αριστεράς θα έπρεπε να είχε τελειώσει προ πολλού. Συγκεκριμένα από τότε που καλούσαν το λαό να κατέβει στο δρόμο για να ανατρέψει τις μνημονιακές κυβερνήσεις, από τότε που αποκαλούσαν Γερμανοτσολιάδες τους πολιτικούς τους αντιπάλους και υπόσχονταν κρεμάλες στο Σύνταγμα, όπως και τότε που τον καλούσαν να μην πληρώνει διόδια, χαράτσια και οτιδήποτε άλλο δεν ενέκρινε ο ΣΥΡΙΖΑ. Αν αυτοί με όσα έχουν πει και κάνει την τελευταία πενταετία συνεχίζουν να παριστάνουν τους δημοκράτες, είναι επειδή στη χώρα μας οι πολίτες αγνοούν την πραγματική διάσταση της δημοκρατίας και ιδίως εκείνη που αναφέρεται στο σκέλος των υποχρεώσεων.»

Ενδεικτικοί του κλίματος διάλογοι στο twitter:
● -Σύντροφε, πήγες στην υποδοχή της Τρόικα σήμερα; Πήγαινε γιατί μπορεί να θέλουν να τους φτιάξεις καφέ.
-Δοσιντροφε,τα συντροφικα σε μενα αστα! Εσεις οι δηθεν απροσωποι φασιστοφιλελε γλυφετε κωλους 70χρ. Αδειασε μου την γωνια τωρα.
-Σύντροφε, συγγνώμη αλλά η αλήθεια είναι πικρή. Είσαι πλέον κι εσύ γερμανοτσολιάς. Καλώς ήρθες.

● Στη χώρα του Καμμένου,του Τράγκα,του «δεν στηρίζεις=γερμανοτσολιάς», του Κυρίτση, των καταλήψεων κ του Φωτόπουλου κλαψουρίζουν για το bullying.
● Νεοφιλελε γερμανοτσολιαδοφασιστακια,τα κουβαδακια σας κ σε αλλη παραλια. Μονο για μαθημα σε παιδακια δημοτικου ειστε.
● Για να καταλάβω τώρα τα ΣΥΡΙΖΟΑΝΕΛ τρολλ παίζουν το καλός έλληνας-ο κακός Έλληνας γερμανοτσολιάς για να μπετονάρουν κόσμο για τις εκλογές;
● άλλοι ήθελαν να γίνουν γιατροί,δικηγόροι άλλοι ποδοσφαιριστές ο @ThanosTzimeros ήθελε να γίνει γερμανοτσολιάς απλά γεννήθηκε λάθος εποχή.

Όθωνας. Ο πρώτος, ο ορίτζιναλ γερμανοτσολιάς (από soulto, 15/03/15)Νεομικροί νεοήρωες εναντίον νεογερμανοτσολιάδων. (από Khan, 16/03/15)

Έχεις καλύτερο ορισμό; Πρόσθεσέ τον!

Δημοσιεύτηκε
Τελευταία επεξεργασία