Αν τα αυτιά του σκύλου είναι γερμένα προς τα πίσω και η ουρά είναι ανάμεσα στα σκέλια, τότε το σκυλί είναι τρομαγμένο.

Όταν έχουμε κάνει κουτσουκέλα και μας ανακαλύπτουν, όταν έχουμε λερωμένη τη φωλιά μας και αρχίζει και βρωμάει, τότε σαν φοβισμένα σκυλιά βάζουμε την ουρά κάτω από τα σκέλια και την κάνουμε με ελαφρά πηδηματάκια, γιατί δεν μας παίρνει για κάτι άλλο. Επίσης με την ουρά κάτω από τα σκέλια φεύγει ντροπιασμένος και ένας τζάμπα μάγκας που κοκορεύεται για κάτι και βρίσκεται αντιμέτωπος με μάγκα μ' αρχίδια.

Δεν ξέρω αν η έκφραση λέγεται γιατί γίνεται παρομοίωση με τον σκύλο ή γιατί οι πρόγονοί μας είχαν και αυτοί ουρά και είχαν τέτοια αντίδραση σε καταστάσεις που τους φόβιζαν. Ίσως να ισχύουν και τα δύο ανάλογα την περίπτωση.

  1. Από διαδυκτιακή κοινότητα φοιτητών μηχ.μηχανικών ΑΠΘ.
    Οι βάζελοι παίζουν στην Ελλάδα ωσαν πριμαντόνες όπως και ο συμπαθής Τεν Τεν κατήγγειλε και γι αυτό δεν παίζει την καλή μπάλα γιατί αγχώνεται να αποδείξει ότι είναι ο ΠΑναθηναικός. Μετά Στα ματς της Ευρώπης, έχοντας την ουρά στα σκέλια, στήνεται στο γήπεδο σαν μικρή ομάδα, που φυσικά δεν είναι.

  2. Τι να μας πει και ο Ντίνος για το τι έκανε στο γραφείο του διευθυντή... δεν τον είδες πως έφυγε με την ουρά κάτω από τα σκέλια χωρίς να πει κουβέντα;

Έχεις καλύτερο ορισμό; Πρόσθεσέ τον!

Δημοσιεύτηκε
Τελευταία επεξεργασία