Το σπέρμα. Διαδεδομένη εξυπνακίστικη απάντηση στην πολύ συνηθισμένη ρητορική ερώτηση «ξέρεις ποια είναι η μαλακία;». Χρησιμοποιείται όταν ο ομιλητής θέλει είτε απλά να εκνευρίσει τον συνομιλητή του, ή να τον γειώσει.

Ως αντίδραση στην ευρεία διάδοση της εξυπνάδας αυτής, ερμηνεύεται η τάση των ομιλητών να αντικαθιστούν τη λέξη μαλακία στην παραπάνω ρητορική ερώτηση από συνώνυμα όπως βλακεία, μπινιά, πουστιά και άλλα. Τις περισσότερες φορές βέβαια, η ατάκα λειτουργεί το ίδιο αν όχι και περισσότερο αποτελεσματικά ως απάντηση.

Δες και εν πάση περιπτώσει....

Μαλάκα, δέ το πιστέψεις, έχω καβατζώσει Ντί Τζέι Μόρον για το πάρτι!
– Ποιός είν' αυτός;
– Καλά ρε ηλίθιε, δέν ξέρεις τον Μόρον; Μα καλά, τί ζάβλακας είσαι ρε παιδάκι μου; Αλλα 'ντάξει, με τις μαλακίες που ακούς πού να 'χεις ιδέα από μουσική. Ακούς εκεί, να 'χεις μείνει ακόμα στους Πινκ Φλόιντ!... Τέλος πάντων. Και που λές, έχω καλέσει πολύ κόσμο μιλάμε, θα γίνει χαμός, θα 'χει και της πουτάνας τα μουνιά. Η μπινιά βέβαια είναι ότι θα σκάσουν κι ένα σωρό πρώην, γαμώτο μου. Να φανταστείς, το 'χουν μάθει και η Φιφή καί η Φούλα. Και δε λέω ρε παιδί μου, ας έρθει κι η Φιφή, ας έρθει κι η Φούλα στο πάρτι. Αλλα ξές ποιά 'ν' η μαλακία;
– Ναι.
– Έ;... Τί «ναι»;
– Ναι ρε, εκείνο το άσπρο που κολλάει δε λες;...
– ...

Έχεις καλύτερο ορισμό; Πρόσθεσέ τον!

Δημοσιεύτηκε
Τελευταία επεξεργασία