Η ύψιστη μορφή ανεκτικότητας στην οποία μπορεί να φτάσει ο Νεοέλληνας. Αλλά μπορεί και να δηλώνει αδιαφορία για τα κοινά σε στυλ του φευγάλα η μάνα ποτέ δεν έκλαψε.

Παραλλαγή: Τρεις πιθαμές μακριά από τον κώλο μας να είναι κι όπου θέλει ας μπει.

  1. -Τι γνώμη έχετε για το γκέι κίνημα;
    -Μακριά απ' τον κώλο μας κι ας είναι όπου νά 'ναι! Εγώ είμαι πάνω απ' όλα ανοιχτός άνθρωπος!

  2. Από φόρουμ:

Σκέψου Γιάννη να ερχόντουσαν στο σπίτι σου ή στο μαγαζί σου και να σου έσπαγαν τα τζάμια και να σε κλέβανε χωρίς να μπορείς να κάνεις τίποτα και... η αστυνομία να ΜΗΝ σε προστατεύει... Όταν είσαι στο studio σου, είναι μια χαρά να λες απόψεις και να συμφωνείς με τους ταραξίες και να το παίζεις επαναστάτης... Φάνηκε όμως πως ισχύει εκείνο που λένε « μακριά από τον κώλο μας κι ας είναι όπου να'ναι».

  1. Από βλόγιον:

Για να ξεκαθαρίσουμε. Ο κώλος μου είναι σαν την ψηλότερη κορφή των Ιμαλαϊων. Πολλοί ονειρεύονται να τον κατακτήσουν, ελάχιστοι θα το καταφέρουν. Αυτό γιατί τυχαίνει να είστε και λίγο βάρβαρα εσείς τα αγοράκια και δε σας νοιάζει αν εμείς τα κοριτσάκια από κάτω σφαδάζουμε από τον πόνο. Όχι. Γιατί να σας νοιάξει; Μακριά απ’ τον κώλο σας κι όπου θέλει ας μπει, ε; Για να δούμε όμως αν θα σας άρεσε να σας χώναμε και μείς στον κώλο κανένα παλούκι σαν και αυτό που μας χώνετε εσείς και να σας έβλεπα μετά τι θα κάνατε. Μόνο «έλα βρε χαζούλι που σε πόνεσα» ξέρετε να λέτε. Ναι ρε καλλιτέχνη, με πόνεσες. Με πέθανες και λίγο έλειψε να με κλάψει η μάνα μου.

Κατ’αρχήν, φρόντισε να μην έχεις νύχια σαν και τα δικά μου. Βάλε λίγο λιπαντικό στο δάχτυλο, κι άλλο λίγο στην τρυπούλα, χάιδεψε πρώτα γύρω γύρω, και μετά προσπάθησε να το βάλεις μέσα. Σιγά και ταπεινά. Όχι με τη βία. Να της γαμήσεις τον κώλο πας, όχι να ξεντερίσεις κοτόπουλο. Σε αντίθεση με το συμπαθές φτερωτό δίποδο, η γυναίκα είναι ζωντανή –πρώτο και κύριο- και ΝΙΩΘΕΙ. Κι αυτό που νιώθει, ΕΝΟΧΛΕΙ στην αρχή. Όταν έχεις τον κώλο σου για να κάθεσαι και για να ξαλαφρώνεις –να χέζεις ντε-, και, ξαφνικά, αντί να σου βγει κάτι, πάει να σου μπει, ε, όσο να κάνεις, μια ενόχληση τη νιώθεις ρε αδερφέ.

Έχεις καλύτερο ορισμό; Πρόσθεσέ τον!

Δημοσιεύτηκε
Τελευταία επεξεργασία