Πρόκειται για κλασσικό γυναικότυπο που θυμίζει κλεψύδρα.

Οι κλεψυδρομούνες διαθέτουν καμπύλες σε αρμονικές αναλογίες, ευμεγέθη βυζιά, λεπτή μέση, και πλατιά λεκάνη με κώλο αναφοράς. Διαχρονικά και διαπολιτισμικά, θεωρείται το απόλυτο πρότυπο θηλυκού. Είναι άραγε κοινωνικοί ή βιολογικοί οι λόγοι;

Α. Μαγικές αναλογίες
Ορισμένοι όψιμα ανακάλυψαν ότι οι αναλογίες γοφών-μέσης και στήθους-μέσης της κλεψυδρομούνας προσεγγίζουν την χρυσή αναλογία (φ =1.618). Όταν βέβαια οι πρόγονοι του Fibonacci έτρωγαν ρίζες και περιττώματα, εμείς οι Έλληνες σμιλεύαμε κλεψυδρομούνες με αναλογίες φ σαν την Αφροδίτη της Μήλου, ευφραίνοντας μάτια και ψυχές.

Β. Πανταχού παρούσες ανά τους αιώνες
Ο καθηγητής Devendra Singh του Πανεπιστημίου Texas (Austin) ανέτρεξε σε 345.000 λογοτεχνικά έργα (16ο - 18ο αιώνες) διαπιστώνοντας ότι κάθε ρομαντική πλοκή είχε ως ηρωίδα κλεψυδρομούνα. Η ίδια μελέτη απαριθμεί πολλές κολακευτικές αναφορές σε κλεψυδρομούνες που πρωταγωνιστούν σε έργα Ινδών συγγραφέων του 1ου αιώνα, αλλά και σε κινέζικα κείμενα του 4ου αιώνα.

Ανάλογες μελέτες αποφάνθηκαν ότι όλα τα μοντέλα centerfold του Playboy κατά τα έτη 1957-1987 υπήρξαν κλεψυδρομούνες με περικεφαλαία!

Γ. Βιολογικοί παράγοντες
Η σύγχρονη ιατρική αποδεικνύει πέρα κάθε αμφιβολίας ότι οι κλεψυδρομούνες αποτελούν την επιτομή της καλής υγείας και διαθέτουν υψηλά επίπεδα ορμονών που αυξάνουν την γονιμότητα.

Δ. Πορνοδιαστροφικές διαστάσεις
Οι κλεψυδρομούνες προσφέρουν βέλτιστη οπτική και απτική ηδονή σε κάθε ερωτική στάση: ο μέγας και τερπνός τους κώλος καθίσταται λίαν τουριστικός σε περίπτωση οπίσθιας συνουσίας, τα δε πλούσια βυζιά τους ευφραίνουν την καρδίαν όσων άγονται ιεραποστολικώς.

Δυστυχώς όμως, οι ίδιες ορμόνες που καθιστούν τις κλεψυδρομούνες τόσο λιμπιντιάρες αυξάνουν εκθετικά και την ροπή τους στην απιστία και το κέρατο. Όποιος έχει τα γένια έχει και τα χτένια!

Γνωστές κλεψυδρομούνες υπήρξαν/είναι οι Marilyn Monroe, Sophia Loren, Jayne Mansfield, Tyra Banks και Jessica Alba.

Βλ. επίσης μπουκαλομούνα, αρχοντομούνα, αχλαδομούνα, πιπινέζα, μηλαρού, Φρατζολίνα Ζολί, λεβεντομούνα.

«Πρόκειται για ένα εγγενές μάλλον χαρακτηριστικό της αντρικής φύσης παρά για μια τάση της δυτικής κουλτούρας που αποκτά χαρακτηριστικά μόδας. Αυτό άλλωστε φαίνεται μέσα από τα έργα τριών αιώνων. Ότι πρόκειται δηλαδή για μια διαχρονική προτίμηση και όχι για ένα κατασκεύασμα των παγκόσμιων μέσων μαζικής ενημέρωσης».
(Devendra Singh, αναφερόμενος στην υπεροχή της κλεψυδρομούνας στην διατροφική αλυσίδα του σεξ)

Έχεις καλύτερο ορισμό; Πρόσθεσέ τον!

Δημοσιεύτηκε
Τελευταία επεξεργασία