#1
siso

στο στριφώνι

το ω αντί του ο στη λέξη προέρχεται λόγω του επιφωνήματος ωωωωω!! που βγαίνει αυθόρμητα την πρώτη φορά που το στριφώνι κάνει στριφώνισμα.. Παιδιά πάντως μόλις ανακάλυψα το site και ομολογώ ότι είναι από τις καλύτερες Ελληνικές σελίδες... Χωρίς φρου φρου και αρώματα... Μόνο ουσία... Εύγε!

#2
siso

στο στριφώνι

Ξέρω... Η δύναμη Corilolis... Νόμιζα ότι αυτή είναι για τα σιφώνια.. Όχι για τα στριφώνια... Θα πρέπει να κάνουμε μελέτες με το άλλο ημισφαίριο...

#3
siso

στο ψυχοκαβλιάρης

Βικάρ έχεις ένα δίκιο.. Η λέξη προσπαθεί να περιγράψει τον άνθρωπο που πιάνει ως γκόμενα-ο τον άνθρωπο που έχει κάποιο πρόβλημα (από φατσικό μέχρι ψυχικό) ενώ ο ίδιος θεωρείται «μια χαρά». Ο ορισμός είναι λίγο αφαιρετικός για 2 λόγους:
1.για μένα το βασικότερο είναι... «πώς του σηκώνεται ρε γαμώτο;;;;» 2. Δεν γνωρίζω από λήμματα και πώς πρέπει να ορίζονται.. :-)

Σίγουρα θα μπορούσε να είναι ήρωας οποιουδήποτε «μαύρου» συγγραφέα αλλά ρε γμτ ξέρω 2-3 τέτοιους και δεν ζω σε διήγημα...!!!

#4
siso

στο ψυχοκαβλιάρης

Υπό μερικάς συνθήκας είναι συνώνυμο με αρκετές λέξεις.. Δυστυχώς δεν βρήκα έναν ακριβή ορισμό για αυτό που έχει ένας φίλο μου οπότε και αναγκάστηκα να «γλωσσοπλάσσω».