Οξύμωρο σχήμα, που περιγράφει αναρχικούς αντιεξουσιαστικούς και γενικότερα για οποιονδήποτε όλοι ξέρουμε ποιος είναι, αλλά κανείς δεν βάζει τον δάκτυλον επί τον τύπον των ήλων για να τον αποκαλύψει.

Δηλαδή, για περιπτώσεις, όπου παίζεται ένοχο κρυφτούλι. Συνήθως μεταξύ κράτους και παρανόμων, που κατά βάθος συμφέρουν το κράτος, αλλά και γενικότερα.

Ασίστ: Χανκ.

Λέγεται ότι οι μεγαλύτεροι γνωστοί άγνωστοι είναι οι πολιτικοί, που ευθύνονται για όλα τα προβλήματά μας, αλλά κανείς δεν τολμά να τους στείλει στο σπίτι τους.

(από Galadriel, 01/01/12)

Δες και σχήμα γνωστού αγνώστου.

Έχεις καλύτερο ορισμό; Πρόσθεσέ τον!

Δημοσιεύτηκε
Τελευταία επεξεργασία

#1
poniroskylo

Η έκφραση προσέλαβε και μια άλλη διάσταση με την περίφημη δήλωση του πρώην υπουργού άμυνας των ΗΠΑ Ντόναλντ Ράμσφελντ που του εξασφάλισε το 2003 το βραβείο Foot in Mouth που απονέμεται σε στυγερούς «δολοφόνους» της γλώσσας. Είχε πει, λοιπόν, ο Ράμσφελντ:

«Τα ρεπορτάζ που λένε ότι κάτι δεν συνέβη με ενδιαφέρουν πάντα διότι, όπως γνωρίζουμε, υπάρχουν τα γνωστά γνωστά, υπάρχουν πράγματα που γνωρίζουμε ότι γνωρίζουμε. Γνωρίζουμε επίσης και ότι υπάρχουν τα γνωστά άγνωστα. Δηλαδή, γνωρίζουμε ότι υπάρχουν κάποια πράγματα που δεν τα γνωρίζουμε. Αλλά υπάρχουν επίσης και τα άγνωστα άγνωστα - εκείνα που δεν γνωρίζουμε ότι δεν γνωρίζουμε.»

Την δήλωση στα Αγγλικά μπορείτε να την δείτε εδώ.