Ήρωας ενός παλιού μαθητικού στιχουργήματος της Δεκαετίας (μία είναι η Δεκαετία: αυτή της βάτας, της χαίτης, του κιτς, της ρόδας-τσάντας-και-κοπάνας, του atari, των ψηλοκάβαλων μέχρι τα βυζιά τζιν: του '80).

Ο λόγος στη λαϊκή μούσα.

«Άραβας στην Αραβία κυνηγούσε μια κυρία
η κυρία πορδοκλάνει κι ο Άραβας την καλοπιάνει:
έλα δω ευλογημένη, τώρα που 'ναι καυλωμένη
να σου βάλω τη μισή να τραντάξει το νησί
να στηνε βάλω όλη να πλαντάξει όλη η πόλη, να σου βάλω και τ' αρχίδια να πλαντάξουν τα γιοφύρια»

Eighties for ever!!

To λήμμα κλαίγανε (από Vrastaman, 22/05/09)

Έχεις καλύτερο ορισμό; Πρόσθεσέ τον!

Δημοσιεύτηκε
Τελευταία επεξεργασία

#1
Ο ΑΛΛΟΣ

Διασκευή δημοτικού τραγουδιού που το λένε σε διάφορα μέρη της Ελλάδας τις Απόκριες, καθώς τρίβουν και το πιπέρι. Οι ορίτζιναλ στίχοι είναι πολύ πιο χοντροί:

(Α. Σαμιώτικη βερσιόν:)
[I]
Ο παπάς απ' τ'ν Άγια Κάρα
κυνηγούσε μια γαϊδάρα.
Στάσου στάσου ευλογημένη[/I] ...κλπ. μετά το ίδιο.

(Άγια Κάρα: ξωκλήσι κάπου στη Σάμο. Οι παπάδες δίνουν και παίρνουν στα αποκριάτικα τραγούδια, αλλά ειδικά στη Σάμο έχουν την τιμητική τους. Υπάρχουν τραγούδια για τον παπά απ' το Κοκάρι, τον παπά απ' τ'ν Αρετσού, τον παπά απ' τ'ν Παναΐτσα [abdbana'itsa], τον παπά απ' τ'ν Άγια Ζώνη και πάει λέγοντας.)

(Β. Καρπάθικη βερσιόν:)

[I]Κάτω στην Αγιά Βαρβάρα
ο παπάς γαμεί μια γάρα
και η γάρα πορδοκλάνει
κι ο παπάς την καλοπιάνει [/I]... κλπ. μετά το ίδιο.

#2
iron

εν το κατάλαβα το όλο πράμα (δεν κατάλαβα πότε λέμε ο Άραβας και είμαστε σλανγκ), αλλά αυτό για τα έιτιζ ξαναπές το! η βάτα, χαχα! χάλι!

#3
iron

και το ατάρι, ό-μι-τζί!

#4
johnblack

1) Το λέγαμε με φίλους στο σχολείο, δν ήξερα τα περί δημοτικών...sorry..
2) ως μεμονωμένη λέξη το άραβας δεν είναι σλανγκ, παραπέμπει όμως τους μυημένους σε ένα τραγουδάκι, που όταν το ακούει οποιοσδήποτε καθωσπρέπει άνθρωπος, βγάζει σπυριά..
3) δν ξέρω βέβαια αν ακούγομαι τώρα που τα λέω αυτά, εδώ βαθιά στον τάφο που με ρίξαν... φιλιά :)

#5
iron

όλοι νομίζω πέσαμε στον ίδιο τάφο σήμερα! σλαγκοτάφιο!

#6
Ο ΑΛΛΟΣ

Τι σόρι; Δε σε διόρθωσα, απλώς πρόσθεσα μια πληροφορία!

#7
Vrastaman

Για το μάτι!

#8
johnblack

ποιό μάτι;

#9
jesus

αυτό. ένα-μηδέν

#10
Galadriel

Συγγνώμην δηλαδή, όχι ότι πρόκειται και για το κορυφαιότερο λήμμα έβερ κττμγ αλλά πόσα μηδενάρια έφαγε ο καψερός ο τζονμπλάκ εδώ πέρα.

Μου ρχεται να σβήσω όλο τον ορισμό να του ανέβει πάλι η βαθμολογία (εντάξει αφεντικό υπερβολή για έμφαση είναι δεν σβήνω τίποτα αλλά λέμε τώρα). Όσο και να ξέρεις ότι ο λεγάμενος είναι απλά ένας μαλάκας είναι σπαστικό το μηδενάρι...

#11
johnblack

Αυτό που με αρέσει πιο πολύ είναι οτι το χουν βαθμολογήσει πολύ περισσότεροι απ' όσοι συνήθως βαθμολογούν τα λήμματά μου (κι ακόμα συνεχίζουν). Στην τελική ρε φίλε χέστο τελείως και μν ασχοληθείς.. Ίσως τους τραβάει αυτό το αραβικό το πιασάρικο και λένε τι στο διάλο παίζει και μετά απογοητεύονται.. Τεσπά αυτό που κατάλαβα είναι οτι δε γουστάρετε τα στιχουργήματα εδώ (όπως και το άλλο με την Ψωλού τη Γυναίκα του Ξανθού).
Και όπως είπε ο Σάκης Α' ο Μέγας, πιείτε μου το αίμα, έχω πολύ...

#12
BuBis

αραβούργημα μαυρόγιαννε! Κι εγώ δεν το έχω καταλάβει ακόμα αυτό... πως κάποια λήμματα είναι πιο πιασάρικα απο άλλα regardless πως βαθμολογούνται... μυστήριο τρένο Πιστεύω ότι όσο πιο πολύ σχολιάζονται τόσο πιό πολύ εκτείθενται. Παίζει φυσικά και μπαγαποντολειχία, η. Καλή συνέχεια και by the way τι ομάδα αίματος είσαι;

#13
johnblack

Μια είναι η ομάδα

#14
BuBis

...ο ΠΑΟΚ να υποθέσω;

#15
johnblack

χε χε, παρεσύρθης απο το «με» και την Ψωλού τη Γυναίκα του Ξανθού... Αθηνέζος είμαι πατριώτη, απλά μου έχει κολλήσει τώρα τελευταία

#16
BuBis

τι με λες; την πάτησα κι εγώ!