Παλιά λέξη για τις απανωτές στροφές του οδικού δικτύου. Οι κορδέλες συναντώνται κυρίως σε επαρχιακούς δρόμους. Όταν έχει κίνηση είναι επικίνδυνες και δυσάρεστες. Στην καλύτερη περίπτωση, είναι βαρετές. Λέγονται έτσι γιατί, αν δεις αυτό το οδικό δίκτυο από αέρος, μοιάζει να έχει τον κυματισμό μιας κορδέλας.

Λέγονται και «φουρκέτες».

- Να πάρουμε και τον μικρό μαζί στην Εύβοια αυτό το σουκού, ή θα ξεράσει πάλι στις κορδέλες; - Το να ξεράσει σε μάρανε, που κάθε φορά κινδυνεύουμε να μας σκοτώσεις με τις προσπεράσεις σου...

(από ironick, 01/06/09)

Έχεις καλύτερο ορισμό; Πρόσθεσέ τον!

Δημοσιεύτηκε
Τελευταία επεξεργασία

#1
GATZMAN

Ασπρες κορδέλλες τα κορίτσια φορούνε..

#3
anchelito

Δεν θα σχολιάσω το «Στην καλύτερη περίπτωση, είναι βαρετές», ironick, τόσα ξες, τόσα λες ;) (αλήθεια αυτό γιατί δεν υπάρχει;)

απλώς για την πληρότητα του ορισμού ο βαθμός πυκνότητας διαβαθμίζεται σε
φουρκέτες<κορδέλλες<σερπαντίνες (καταλαβαίνετε τώρα)

#4
dryhammer

Φουρκέτα είναι κάθε στροφή τύπου U. (Hairpin bends αγγλιστί). Διαδοχικές φουρκέτες (βλέπε πάλαι ποτε Αχλαδόκαμπος ) = κορδέλλες και άμα είναι πολλές σερπαντίνα.

Αν είσαι επιβάτης, ή οδηγείς για διεκπεραίωση είναι βαρετές. Ζαλίζουν κιόλας. Άμα σ' αρέσει η οδήγηση κι όχι μόνο η διαδρομή είναι από ενδιαφέρουσες έως καύλα (Δες διαφημίσεις Ιταλικών κυρίως σπόρ αυτοκινήτων ή και μοτό)