Δούκας ονομάζεται στην μηχανόβια αργκό η motard μηχανή ΚΤΜ Duke.

Ονομάστηκε έτσι, καθώς Duke = Δούκας στα αγγλικά.
Είναι δημοφιλής μηχανή στον κύκλο των νέων λόγω του σχεδιασμού της και των επιδόσεων της. Είναι γνωστή για τα προβλήματα της και τις συχνές επισκέψεις της στα συνεργεία.

Ο κάτοχος της είναι συνήθως 20-30 ετών, φραγκάτος και με ύφος σαράντα καρδιναλίων. Οι οδηγικές του ικανότητες εκφράζονται μέσω της σούζας, της έλλειψης κράνους και της μηχανής που ποτέ δεν ισιώνει στον δρόμο. Παράδειγμα προς αποφυγή.

  1. Ρε τα έμαθες; Ο Μιχάλης αγόρασε έναν δούκα!
    — Ήξερα ότι είναι μαλάκας ο Μιχάλης αλλά όχι και τόσο! Πεταμένα λεφτά...

  2. — Ο τελευταίος δούκας έχει πάθει κρίση ταυτότητας. Είναι motard ή naked;
    — Θα σου πώ εγώ τι είναι... μαλακία είναι.

Έχεις καλύτερο ορισμό; Πρόσθεσέ τον!

Δημοσιεύτηκε
Τελευταία επεξεργασία

#1
Desperado

ΚΤΜ: Κάθε Τρίτη Μάστορα...

#2
johnblack

το θυμαμαι, κι ο εϊσατζίδης είπε κάθε Τετάρτη :Ρ

#3
electron

Να πούμε για τα motard, ότι γεννήθηκαν στη Γαλλία στα προάστια (όπως και η ιδέα του μεγάλου τεπόζιτου, βλέπε tenere) απο τροποποιημένα XT, για συγκεκριμένες κόντρες. Η κόντρα ήταν να πηγαίνεις στο αντίθετο ρεύμα κατα πάνω σε φορτηγό, και να στρίβεις την τελευταία στιγμή. Για αυτό λέμε οτι τα μοταρ στρίβουν με το κώλο, οχι με το τιμόνι. Το ξέρει άλλος;

#4
jesus

@ ντεσπέ. FIAT: fix it again toni

#5
Desperado

@J.C. hehe ;-)

@Electron: Είπες Tenere και θυμάμαι όταν πρωτοβγήκε ότι οι KTM-Husqvarna fans το λέγαμε «Super Teneke». Σλανγκασίστ για όποιον ενδιαφέρεται και ένταξη στην κατηγορία Moto;
Επίσης στην Αλβιόνα και τις αποικίες στην άλλη μεριά της λίμνης (βλ. Ατλαντικό), οι φανατικοί χωματάδες και street-άδες, αναφέρονται ειρωνικά στο Motard ως «MotoRetard» (Μοτο καθυστερημένοι).

#6
johnblack

Στος ο Ντεσπέ. Είναι δύσκολο να βρεις κάποιον με πολεμικό Motard που να μην είναι πειραγμένος στον εγκέφαλο.

#7
AN21

Ίσως θα έπρεπε να γίνει μια πιο βαθειά ανάλυση για τον κλασσικό τύπο που οδηγά motard σε φάση XT ας πούμε...ξέρετε, χωρις κράνος, σκουλαρίκι στο φρύδι, τσαντάκι μπανάνα, παντελόνι φόρμα κλπ Δεν είναι ακριβώς κάγκουρας, είναι ένα ράφι παραπάνω πιστεύω..

#8
johnblack

Βαθειά-ξεβαθειά ο μηχανόβιος μια αλητεία πρέπει να την έχει αλλιώς ας το αφήσει το άθλημα και να πάρει κανα φλωρο-σκούτερ να πηγαίνει στη δουλεία του το πρωί..

Α, κι αυτό το ένα ράφι παραπάνω ίσως αξίζει ανέβα, αν βαριέσαι κλπ δώστο στον κάβουρα.

#9
Khan

Να το γράψετε μόνοι σας τεμπέληδες!

#10
dryhammer

Τα παλιά ΚΤΜ ήταν στην αγγλικήν Kick Twenty Minutes καθότι δεν έπαιρναν μπρος πριν χαλάσεις τρία πόδια στίς μανιβελιές. Τυχεροί όσοι έμεναν σε κατηφόρα. Αργότερα βελτιώθηκαν δραματικά και με την έλευση του LC4 και μετά του Δούκα έφτασε να σημαίνει Κοίτα Το Μαλάκα από τις καγκουριές πού, άδεια ώρα, έκαναν.