Στην πολιτική, ο όρος καθιερώθηκε κατά την περίοδο διακυβέρνησης της ΝΔ 2004-2009. Σημαίνει το μεγάλο κόμμα τσαντήρι, πανδοχείο, καραβάν σαράι που δέχεται στους κόλπους του κάθε πικραμένο ή χαμένο σε πρόσφατες ή ακόμη και παλιότερες εκλογές. Εννοείται όμως και ολόκληρη η δεξιά παράταξη με την πολύ ευρεία έννοια που περιλαμβάνει από φασιστοειδή πολιτικά μορφώματα μέχρι κεντροαριστερές φράξιες άλλων κομμάτων κατά τη διάρκεια πολιτικής σκοτοδίνης.

Πιο συγκεκριμένα, ο όρος προωτοχρησιμοποιήθηκε για να περιγράψει τη σχέση της Ν.Δ. με το ΛΑ.Ο.Σ. καθώς το αίμα νερό δεν γίνεται και ο αρχηγός του ΛΑ.Ο.Σ ήταν κάποτε στέλεχος της πολυκατοικίας κλπ κλπ. Τη στιγμή που γράφεται τούτο το λήμμα (Νοέμβριος 2009), οι ένοικοι της πολυκατοικίας έχουν γενική συνέλευση για εκλογή διαχειριστή, θυρωρού, καθαρίστριας κλπ, υπάρχει δε σοβαρή περίπτωση να γίνουν μάλε-βράσε που θα οδηγήσουν σε κατεδάφιση ή ανακαίνιση της πολυκατοικίας.

  1. Τα 'μαθες; Η πολυκατοικία μπάζει νερά. Λένε ότι θα προσχωρήσει και ο Χ.

  2. Ρε συ, η πολυκατοικία έχει διαρροές. Σήμερα αποχώρησε ο Ψ.

  3. Άσε, ρε μαλάκα. Αυτό δεν είναι πολυκατοικία, έχει γίνει η στέγη των αστέγων.

Έχεις καλύτερο ορισμό; Πρόσθεσέ τον!

Δημοσιεύτηκε
Τελευταία επεξεργασία

#1
electron

Πολύ καλό και έλειπε. Απλά μια ένσταση κατά πόσο ο Καρατζαφέρης ήταν ποτέ, σημαντικό στέλεχος της ΝΔ. Ηταν απλά ένας φασαριόζος βουλευτής, όχι σημαντικό στέλεχος.

#2
johnblack

pane μπορείς να περάσεις και το κλασικό λογοπαίγνιο «Καρατζαφύρερ»

#3
panos1962

  1. Να πω την αλήθεια μου, δεν τους ξέρω και πολύ καλά· εδώ δεν τους ξέρει η μάνα τους.

  2. Παίζει και το «Καρατζούφερ».