Αυτός που σκάει μπάφο.

Ο ντάτουρας είναι παράφραση του ψυχοτροπικού φυτού «ντατούρα» που ευδοκιμεί κυρίως στο Μεξικό.

Χρησιμοποιείται και σαν παρατσούκλι-χαιρετισμός.

Πού 'σαι ρε ντάτουρα;

Έχεις καλύτερο ορισμό; Πρόσθεσέ τον!

Δημοσιεύτηκε
Τελευταία επεξεργασία

#1
patsis

Δεν κατάλαβα, ποιον σκάει, τον μπάφο; Και από πού προέρχεται η λέξη;

#2
johnfistikis

ναι τον μπάφο
ο ντάτουρας είναι παράφραση του ψυχοτροπικού φυτού ντατούρα που ευδοκιμεί κυρίως στο μεξικό

#3
patsis

Οκ, θενκς. Αν μου επιτρέπεις, σου προτείνω να τα βάλεις και αυτά στον ορισμό με «Αναφορά» μήπως έχουν και άλλοι σαν κι εμένα αυτές τις απορίες.

#4
HODJAS

Ο ντάτουρας (datura strammonium ή inoxia ή βρωμόχορτο - datura arborea ή διαβολόχορτο) είναι όντως χορταρικό αυτοφυές τουλάχιστον στην Β. Ελλάδα, με ισχυρότατες ψυχωσιομιμητικές αντενδείξεις, που το τρώγανε μια φορά οι τύποι που «ψάχνονταν» με ουσίες, επειδή δεν ήταν στον παλιότερο κατάλογο του Νόμου περί Ναρκωτικών 1729/1987 πριν τροποποιηθεί με Ν. 3459/2006 και Ευρωπαϊκές Οδηγίες 273/2004 και 111/2005.
Καταναλώνονταν σε απειροελάχιστες δόσεις (μπορεί και να χάζευες μόνιμα απ' το τριπ)...

#6
Galadriel

Αυτό το λινκ νοθεΐτη είναι οδυνηρό για δυο λόγους: αφενός γιατί υπενθυμίζει μια σκέψη που έχουμε κάνει πολλοί για την διανοητική και γνωστική ικανότητα του χότζα με τα παρελκόμενα αισθήματα ανεπάρκειας που αυτή μπορεί να προκαλέσει, αφεδύο γιατί θυμάμαι αυτόν τον ορισμό σαν το ηρωικότερο μοντάρισμα έβερ.

#7
notheitis

εμείς βέβαια χρησιμοποιούμε την πιο αθώα και ταυτόχρονα αφοπλιστική έκφραση που τα ξέρεις όλα αυτά ρε;

#8
Galadriel

Εσείς όταν λέμετε;

#9
notheitis

η παρέα

#10
johnfistikis

να προσθέσω ότι αναφέρεται εκτενώς στα βιβλία του carlos castaneda μαζί φυσικά με περιγραφές των έντονων παραισθήσεων που προκαλούσε, μεταξύ των οποίων συγκαταλέγονται: αίσθημα ανείπωτου τρόμου, τεράστιες μύγες που υπερίπτανται σε σπειροειδή τροχιά γύρω από τον χρήστη κλπ

#11
soulto

Ιδού η αυτοφυής ντατούρα:

#12
soulto

Από το καταπληκτικό ζόμπι του Χαλικού:

Η δοξασία περί ζόμπι περιελάμβανε το ότι μπορεί ο μάγος με ξόρκια να «ξυπνήσει» νεκρό και να τον έχει υπό τον έλεγχό του.

Έρευνες που έγιναν πολλές δεκαετίες μετά τις πρώτες αναφορές σε ζόμπι, με ανθρώπους –ζωντανούς– σε κατάσταση «ζόμπι» –δηλαδή, μειωμένης αυτοσυνείδησης και ακραίας υποβολιμότητας– έδειξαν στην κατεύθυνση διάφορων ισχυρών ναρκωτικών, όπως λ.χ. του γνωστού και μη εξαιρετέου ντάτουρα.