Συνώνυμο του νύχτα το πήρες; Δηλαδή όταν κάποιος είναι παντελώς ανάξιος κάποιου τίτλου που κατέχει (λ.χ. δίπλωμα οδήγησης, πτυχίο, δικτατορικό, κατάταξη Τοπ 10 στο σλανγκρ), και ακόμη κι αν αυτό το χαρτί είναι κωλόχαρτο, υποθέτουμε ότι το κέρδισε ανοίγοντας γαριδάκια, δηλ. ότι πρόκειται για ένα από αυτά τα χαζοδώρα τα εγκλειόμενα στα γαριδάκια, που δελεάζουν τα νήπια τ. Kinder έκπληξη.

Λέγεται και γενικότερα, για οποιοδήποτε αντικείμενο ή πρόσωπο είναι κατώτερο των περιστάσεων / προσδοκιών, ή πολύ αλλόκοτο / εκκεντρικό / ξεφτιλισμένο.

Πάσα: Οπτός Ανήρ.

  1. Από το Τρωκτικό:

    Britney Spears: Στα γαριδάκια το βρήκε το τατουάζ της;

  2. Η αποδόμηση του Άρχοντος των Δαχτυλιδιών από την Φρικηπαίδεια:

    Ο Σμήγκολ δέχτηκε και ο Σάουρον του έδωσε ένα δαχτυλιδάκι της πλάκας που το βρήκε στα γαριδάκια για να κοροϊδέψει με αυτό τους ανθρώπους.

  3. Στα ντορίτος την βρήκε; (Φρικηπαίδεια, encore):

    Η Ντόρα Μητσοτάκαινα-Μπακογιάννη (όπως Funny Πάλι-Πετραλια) είναι κόρη του κόμη Βλάντ Μητσοτάκουλα. Την βρήκε στα γαριδάκια δρακουλίνια ως δώρο στην Αλβανία και όταν ρώτησε τι ήταν του είπαν σε αλβαμνική προφορταά ντώρα και ο ίδιος ως ανορθόγραφος το σημείωσε στο ημερολόγιό του vw Ντόρα.

  4. Από φλώρουμ:

    Όταν το θέμα σου είναι η μετανάστευση των Ευρωπαίων στη διάρκεια του 16ου και του 19ου αιώνα, είναι δυνατόν να μην αναφερθείς στον ευρωπαϊκό ιμπεριαλισμό; [...] Επιπλέον, το σχόλιο του καθηγητή ήταν «που το βρήκες αυτό το πράγμα;» (απάντηση 1η «στα γαριδάκια!», απάντηση 2η «στη διεθνή βιβλιογραφία, ρε καραγκιόζη!» - διαλέγεις και παίρνεις όποια από τις δύο προτιμάς)...

  5. Από τα Νέα:

    Το ότι τολμάτε, εσείς οι ... ανύπαρκτοι, να ζητάτε την αποπομπή εκλεγμένων αντιπροσώπων του ελληνικού λαού, δείχνει τη ... σταλινική σας αντίληψη περί δημοκρατίας. Αλέκο, να χαίρεσαι τους νέους σου συνοδοιπόρους! Ήθελα να ''ξερα, που τους βρήκες, στα γαριδάκια;

Μεχρι να βρω διαφήμιση Μπόζο... (από Vrastaman, 12/06/10)

Δες και στα Λιντλ σε ψωνίσανε;.

Έχεις καλύτερο ορισμό; Πρόσθεσέ τον!

Δημοσιεύτηκε
Τελευταία επεξεργασία

#1
allivegp

Νομίζω συμπληρώνεται ως «στα γαριδάκια Μπόζο το(ν) βρήκες», από μια μεταπολεμική φίρμα γαριδακίων που ήταν η πρώτη που κυκλοφόρησε με το μαρκετίστικο κόλπο του κρυμμένου δώρου.

Π.χ., εδώαναφέρεται το εξής «Ο Starbuck λέει: ΟΛΑ ΤΑ ΚΑΛΑ ΠΑΙΔΑΚΙΑ ΤΡΩΝΕ ΜΠΟΖΟ ΓΑΡΙΔΑΚΙΑ με τον κλόουν στο σακουλάκι, είχανε και δώρο ένα μικρό παζλ »

#2
Vrastaman

- Το καλύτερο (...) που αν ήσουν τυχερός έβρισκες μέσα στα γαριδάκια ΜΠΟΖΟ. ήταν ένας μικρός φακός που πατούσες από πάνω το κουμπί που είχε την φωτογραφία του ΜΠΟΖΟ και άναβε το λαμπάκι μπροστά. Το σχήμα του ήταν σαν το αυτοκίνητο του αντίπαλου του Mr Bean ένα πράγμα (σαν τρίκυκλο δηλαδή)...όταν είχα βρει ένα μέσα σε γαριδάκια μόνο που δεν τρελάθηκα από την χαρά μου. Πάντως σαν τα μποζο τα γαριδάκια και σαν τα δωράκια που έδιναν δεν έχει πουθενά και ποτέ από τότε...πως τα σταμάτησαν αυτά...πρέπει να ήταν μέσα προς τέλη 70.
(εδώ)

#3
perkins

@αγιβετζιπί εγω τα προλαβα (σεβεντιζ) μια χαρα το μπόζο ρε παιδια και δεν είμαι και με την Ακρόπολη.
Μεταγενέστερα ηταν τα «καθε μεσημέρι » απο την ομώνυμη εκπομπη με τον Νασο Αθανασίου. ( Σλόγκαν για τα γαριδάκια«καθε παιδακι ξέρει...το καθε μεσημέρι)
Ηταν και τα »κατσουλίνο« που είχαν μέσα πλαστικα μικροσκοπικα τμηματα κατασκευής ποδηλατακίων.Ωραία χρονια, συγκινηση.
(βλ . σχόλιο στο νύχτα το πήρες; )

#4
perkins

το λένε και για γκόμενους τα κορίτσάκια η και ο υπόλοιπος πληθυσμός για αξιολογικές κρίσεις συννθρώπων.
«που τον βρήκες καλέ, στα γαριδάκια;»

#5
GATZMAN

Σπεκ και στο μήδι που βρίσκεται εδώθε

#6
anchelito

έχω σε ένα συρτάρι κάπου τον ρομπέν των δασών και μερικούς από τους 7 νάνους, φιγούρες ντίσνεϋ από τα γαριδάκια του 70. θα ψάξω να τα βρω!

#7
Galadriel

Ο Μπόζος ενέπνευσε και ομώνυμο λήμμα.

#8
Khan

Μπράβο σύσσλανγκοι, ομολογώ ότι δεν τα ήξερα όλα αυτά, μάλλον χρειάζεται λίγο βελτίωση ο ορισμός, ίσως επανέλθω.

#9
ο αυτοκτονημενος

και παλιότερα στο ΟΜΟ τον βρήκες ;;
σε εβδομάδα εκπτώσεων τον πήρες ;;

#10
Galadriel

Στο κλιν.
ΥΓ χύνω ΟΜΟ αχ τι κάνω (χμμ άσχετο; δε νομίζω)

#11
anchelito

Mes,

είχε η μπουγάτσα κενό, αφού.

(μπουγάτσα με κενό; Το καλτσόνε στα σαλλονικιώτικα;)

#12
Galadriel

Η μπουγάτσα είναι που το αποθεώνει.