Δεν αναφερόμεθα στο υπερστιλάτο ιταλικό πραπρά και υπέρτατο φετίχ των Mods, αλλά στην θεαματικότερη ίσως ποδοσφαιρική καγκουριά έβερ: στην ντρίμπλα λαμπρέτα.

Πρόκειται για ελιγμό όπου ο ντριμπλαδόρος εκτινάσσει την μπάλα από πίσω του και πάνω από το κεφάλι του αμυντικού σε τροχιά 360° που θυμίζει ουράνιο τόξο. Η λαμπρέτα είναι φιγουρατζίδικη και γαμάουα αλλά - φευ! - περιορισμένης αποτελεσματικότητας και ωσεκτουτού συναντάται κυρίως σε δρόμικα παιχνίδια και λιγότερο σε επαγγελματικούς αγώνες.

Αγγλιστί: rainbow kick, γαλλιστί coup du sombrero.

1. Ο ποδοσφαιριστής της Ιντερνασιονάλ «άδειασε» τον αντίπαλο αμυντικό με την λεγόμενη ντρίμπλα «λαμπρέτα» αλλά στην συνέχεια στάθηκε άτυχος καθώς το πλασέ που επιχείρησε βρήκε στο δοκάρι.

2. «Κακιά συνήθεια» έχει γίνει στον Λεάντρο Νταμιάο η ντρίμπλα «λαμπρέτα». Ο Βραζιλιάνος άσος βρήκε την ευκαιρία να προσφέρει θέαμα στο φιλικό της Βραζιλίας με την Αργεντινή.

Έχεις καλύτερο ορισμό; Πρόσθεσέ τον!

Δημοσιεύτηκε
Τελευταία επεξεργασία

#1
σφυρίζων

Το γελοίο της υπόθεσης είναι ότι οι φλώροι προτιμούν τις λαμπρέττες και οι ανδροπρεπείς τις φλορέτες.

#2
Παπαντώνης

Επιτρέψτε μου, άνθρωπος που σέβεται τον εαυτό του και θέλει να έχει μια κλασσική μοτοσυκλέτα, θα πάρει κάτι με περισσότερα κυβικά.Η BMW είναι ένα λαμπρό παράδειγμα αξιοπιστίας...

#3
σφυρίζων

Αυτή ακριβώς ήταν και η άποψη των Άγγλων rockers που έριχναν στους mods τις καρπαζιές αεριωθούμενες για την φλώρικη εμφάνιση και τα πραπρά τους. Βλ. Quadrophenia.

#4
Παπαντώνης

Ε μα δίκιο είχαν η άνθρωποι, το μηχανάκι δε θέλει ένα σκασμό καθρεφτάκια και φαναράκια, κυβικά θέλει και μαύρο δερμάτινο.