Κοροϊδευτικά το Μοσχάτο.

(Χιουμοριστικός διάλογος, 2 ατόμων, εκ των οποίων ο ένας είναι Μοσχατιώτης κι ό άλλος ας πούμε από Αθήνα.)

(Μοσχατιώτης) - Ρε φίλε όσο μετριόφρων κι αν είμαι δεν μπορώ να μην πω πως η πόλη μου είναι η καλύτερη πόλη της Ευρώπης.
(Αθηναίος) - Μπα, από που κι ως που το Μοσχάτο;
(Μοσχατιώτης) - Είναι γεγονός πως στις καλύτερες πόλεις της Ευρώπης περνάει ποτάμι. Στη δική μου περνάνε δύο. Γιαυτό η πόλη μας είναι η καλύτερη στην Ευρώπη.
(Αθηναίος) - Και τι γίνεται ρε φίλε αν πλημμυρίσουν τα 2 ποτάμια σας, ο Κηφισός κι ο Ιλισός; Μήπως τότε η πόλη σας κινδυνεύει να πνιγεί στα σκ...τά; Μήπως ρε φίλε κάτι τέτοιο είδε ο ποιητής και σας αποκαλεί σοφά Μοσκατό;

Έχεις καλύτερο ορισμό; Πρόσθεσέ τον!

Δημοσιεύτηκε
Τελευταία επεξεργασία

#1
poniroskylo

Μήπως - λέω, μήπως - η λέξη αυτή τονίζεται στη λήγουσα; Κι αν είναι έτσι, γιατί τη γράφουμε με κεφαλαία - όχι μια αλλά δυο φορές; Αν γράψουμε Μοσκατ-ό θα προσβληθούν, δηλαδή, οι ντόπιοι; Τους οποίους, βέβαια, δεν μπορούμε να τους πούμε Μοσχατιώτες αν η «πόλη» τους λέγεται Μοσκατό.

#2
Jonas

Ποιος είναι τέλος πάντων αυτός ο ποιητής που μας αποκαλεί έτσι; Ένηγουέη, οι πλημμύρες του Κηφισού είναι πλέον παρελθόν. Ο Ιλισός από την άλλη, έχει να πλημμυρίσει από τη Κρητιδική περίοδο. Επιπλέον, το Μοσχάτο υπάγεται στη Νομ. Αθηνών οπότε θα μπορούσαμε να θεωρηθούμε κι εμείς Αθηναίοι, κατά μία έννοια. KTHXBYE.

#3
Vrastaman

Καλό το ψάρι που σερβίρουν οι παππούδες στις όχθες του Ιλισού (Κανάρια), αλλά το' χουν ξεφτιλίσει με τις τιμές!