Ιστορική ατάκα του Γ. Χελάκη κατά τη διάρκεια του Euro 2004 στη φάση που η Εθνική κόντρα σε όλα τα προγνωστικά, τους οιωνούς και τη λογική έβγαλε γκολ στο 129 και μισό αποκλείοντας την Τσεχία. Έχοντας μείνει άφωνος και άναυδος ο γνωστός σπήκερ, είπε τη συγκεκριμένη φράση, διότι και τι άλλο να πει στο φινάλε; (αργότερα ο ίδιος είπε σε άλλο ματς «μήπως ο Βάσκο ντα Γκάμα ήταν Έλληνας;»)

Η έκφραση πλέον χρησιμοποιείται όταν αυτό που συμβαίνει και του οποίου είμαστε αυτόπτες μάρτυρες είναι πέραν περιγραφής και σχολιασμού και όλα τα υπερθετικά απλά δεν αρκούν. Ποδοσφαιρικά έχει καεί πλέον αφού το έχει ήδη πει ο έτσι, αλλά αυτό που έκαναν οι Τούρκοι στους Κροάτες θα ταίριαζε γάντι για τον αντίστοιχο Χελάκη της Τουρκίας.

  1. - ... δεν το πιστεύω! Έχω το μόνο εξάρι στο λόττο. Το μόνο! Είμαι πλούσιος! Δεν θα ξαναδουλέψω ποτέ! Ποτέ λέμε! Δεν περιγράφω άλλο!

  2. - Γιατί κάνεις έτσι ρε τρελαμένε;
    - Τι γιατί ρε; Η Τατιάνα Τονπουτσοπαίρνοβα, το απόλυτο μωρό, το πλέον θηλυκό πλάσμα του διαπλανητικού μας συστήματος έρχεται διακοπές στο νησί και θα μείνει στο δικό μου ξενοδοχείο. Ασύλληπτο! Μας βρήκε λέει από το ίντερνετ και της άρεσε... Και έρχεται μόνη της λέει χωρίς άντρα για να γνωρίσει τον έρωτα. Δεν περιγράφω άλλο!

(από Hank, 18/06/09)

Έχεις καλύτερο ορισμό; Πρόσθεσέ τον!

Δημοσιεύτηκε
Τελευταία επεξεργασία

#1
acg

Παρακαλείται όποιος έχει το σχετικό ηχιτικό ή βιντεακό υλικό να το ανεβάσει για το φουλ εφέ. Ευχαριστώ.

#2
acg

ηχητικο εννοουμε, ετσι; μη μας την πεσει η πολιτσαϊ της ορθογραφιας;)

#3
jesus

διόρθωσε κ το 'αυνόητους' εδώ τότε, γιατί θα σου την πέσω πολύ άσχημα:)
πολύ τσάι ρε παιδάκι μου...(κατά το πολύ νόημα του κλυνν)

#4
Galadriel

Γαμάτο λήμμα ωρέ αψγ!!!

#5
acg

I was standing on the shoulders of giants, που 'πε κι ο Σακης;)

#6
boulgaroktonos

σπεκ!