Το λήμμα καμπέρης οδηγεί στο λήμμα καμπέρι.

Εξελληνισμένος ο όρος camper, προερχόμενος από την ιδιόλεκτο των ίντερνετ καφέ και ειδικότερα των παιχνιδιών τύπου counter strike, call of duty και γενικά παιχνιδιών 3-d shooter (που στόχος είναι να σκοτώνεις τους αντιπάλους, απλά αυτό). Ο όρος δηλώνει τον παίκτη αυτών των βιντεοπαιχνιδιών ο οποίος αντί να περιφέρεται γενναίος και λεβέντης στην πίστα με προτεταμένο στέρνο, ακολουθώντας το ρητό «η καλύτερη άμυνα είναι η επίθεση», κάθεται στα αυγά του, ενεδρεύει, λουφάζει σε κτίρια, παράθυρα, πίσω από πόρτες, γωνίες κλπ και περιμένει σαν κότα, ή αλλιώς κάνει camping, εξ ου και ο όρος. Αν δεν κάνω λάθος, στο counter strike όντως το ίδιο το παιχνίδι βγάζει μήνυμα «you are camping» όταν ο παίκτης μένει ακίνητος, στα άλλα παιχνίδια είναι απλά θέμα ηθικής και αξιοπρέπειας.

Το αν τα καμπέρια και η τακτική τους θα πρέπει να λοιδωρούνται και γενικά αν το camping αποτελεί legitimate τακτική είναι πολύ μεγάλο θέμα διεθνώς, στην Ελλάδα ωστόσο ο κώδιξ τιμής της virtual μπέσας τα καταδικάζει μάλλον ομόφωνα.

Επίσης το να σκοτώνεις καμπέρι, κατά προτίμηση προσεγγίζοντάς το από πίσω, είναι ό,τι πιο κοντά στο να κερνάς από πίσω, σύμφωνα με πολλούς 12χρονους ειδήμονες.

ένα παράδειγμα από αγγλόφωνο φόρουμ που αξίζει νομίζω:
I'm not a camper, my strategy, similar to Chuck Norris', is to kill.

κι ένα ελληνόφωνο:
Τρελαίνομαι να τρώω sniperades ή καμπέρια που αράζουν σε ένα παράθυρο με RPD και ρίχνουν αδιακρίτως. Δεν λέω πως δεν τους πάω, απλά μάρεσει να τους σφάζω εκεί που δεν το περιμένουν. Ειδικά όταν καταλάβουν πως έρχομαι.

Λέμε, τωρα! (από Vrastaman, 20/10/08)

Έχεις καλύτερο ορισμό; Πρόσθεσέ τον!

Δημοσιεύτηκε
Τελευταία επεξεργασία

#1
Vrastaman

Η κατασκηνώτρια αποκαλείται καμπέρω;

#2
GATZMAN

Και η τρελαμένη κατασκηνώτρια, τρελοκαμπέρω;

#3
poniroskylo

Και ποιός θα την κάνει την παλληκαριά να το ανεβάσει το τρελοκαμπέρω;

#4
Desperado

Πριν απ' όλα: Vrasta σπεκ, Gatz καρασπέκ!!!

Προσωπικά νομίζω ότι η εν λόγω στρατηγική είναι μόνο αποδεκτή για snipers αφού και στην πραγματικότητα, έτσι συμβαίνει! Με τη διαφορά ότι με το πρώτο kill αλλάζεις θέση (άρα ημί-καμπέρι;!).

Για το CounterStrike (που αντιπαθώ) έχω να αντιπαραθέσω την τακτική «κατσίκι» όπου ενώ τρέχεις σαν παλαβός, έρχεσαι πρόσωπο-με-πρόσωπο με αντίπαλο και ο τύπος αρχίζει να χοροπηδάει σαν κατσίκι κάνονατας ταυτόχρονα melee attack, πατώντας χειροβομβίδες και πυροβολώντας...

Στο CoD και άλλα σοβαρά FPS (εννοώντας ότι μπορείς να κάνεις τακτική και όχι απλώς να πυροβολείς αλαλάζοντας), αλλάζουν τα πράγματα.

#5
xalikoutis

χμμ, και το κατσίκι μάλλον πρέπει να το ανεβάσεις desperado....

#6
Vrastaman

Επίσης βλ. την κάνω κατσίκα

#7
Desperado

Xalikouti: At your request! :-) Κατσίκι, το

#8
patsis

Μπράβο ρε Χαλικούτη, ωραίος ορισμός! Αν δεν ήταν το δεύτερο εδάφιο της τρίτης παραγράφου θα σε είχα για δικό μας καουντερά μέχρι αηδίας και φιλοσοφίας!

Πού είσαι καμπερωμένος εσύ γαμώτοστανιόσου;