Η κοπέλα -σχεδόν όλες είναι γυναίκες- που έχει την ευθύνη να βρει και να κλείσει τους διάφορους μαϊντανούς οι οποίοi θα εμφανισθούν στα τηλεοπτικά παράθυρα για τον γνωστό σωκρατικό διάλογο με τον εισαγγελάτο του καναλιού. Είναι δημοσιογράφοι, συχνά έμπειρες, αλλά από τη στιγμή που θα εξειδικευθούν στο ρόλο της κλείστρας, οι δημοσιοκάφροι τις θεωρούν, εννοείται, παιδιά ενός κατώτερου θεού.

Συνώνυμο: παραθυρατζού. Δες και: σουπερατζού

Πίσω από κάθε τηλεπαράθυρο κρύβεται μια «κλείστρα». Με τσαμπουκά ή κλάμα, με θεμιτά (ή και αθέμιτα) μέσα, πείθουν τους καλύτερους... μαϊντανούς να εμφανιστούν στα δελτία για να μας δώσουν τα φώτα τους. (Ελευθεροτυπία, 09/03/2003)

Έχεις καλύτερο ορισμό; Πρόσθεσέ τον!

Δημοσιεύτηκε
Τελευταία επεξεργασία

#1
GATZMAN

Σωστός και αποκαλυπτικός!

#2
Vrastaman

Στός. Άσχετο αλλά συνειρμικό: υπάρχει ελληνική απόδοση του ευγενούς επαγγέλματος των fluffer?

#3
Hank

Καταργήστε τα βιάγκρα! Έχουν προκαλέσει ανεργία στο σινάφι των φλάφερς!

Πονηρόσκυλο, γιατί ονομάζονται έτσι τα «σούπερ»;

#4
poniroskylo

Θενξ σε όλους για τα σχόλια.

@vrastaman: Δεν ξέρω να υπάρχει ελληνική απόδοση του fluffer. Και δεν χρειάζεται. Διότι ο Έλλην δεν έχει ανάγκη από τέτοιους/ες. Ακούς εκεί ... φαντάσου τον Γκουζγκούνη με fluffer ... προσβάλλεις το όνομα του Αρχηγού ...

@hank: Το super είναι από το super-imposed διότι η κάρτα των γραφικών κλπ μπαίνει πάνω από την εικόνα.

#5
Vrastaman

Σύμφωνοι ΡΤΠ, αλλά υποψιάζομαι ότι υπάρχουν αμέτρητα επίδοξα στελέχη/παραγωγοί του εγχώριου Ψώλλυγουντ και όχι μόνο που θα έδιναν την ευκαιρία σε άνεργα κορίτσια να αποδείξουν την αξία τους σε σχετικό casting / audition!

#6
Hank

Πάντως σημαντικότατη δουλειά του φλάφερ είναι και το να κρατάει εξιταρισμένη την ρώγα της γυναίκας σταρ, κι εκεί χρειάζονται και άντρες φλάφερς.

#7
vikar

Αμάν βρε Χάνκ, τί πώρωση είν' αυτή με τους φλάφερ; Σε χύπησε κι' εσένα η ανεργία έ;...

#8
Hank

Φαίνεται; Αν δεν θεσπίσει το σλανγκ τζη αρ μισθό για τους λημματογράφους, θα πάρω των ομματιών μου και θα πάω στο Ψώληγουντ να γίνω φλάφερ! Τό 'χω όνειρο απ' όταν κάναμε ΣΕΠ στο σχολείο!

#9
allivegp

«Κλείστρα» δεν λέγεται και αυτός/ή που κλείνει συμφωνίες με πελάτες για βίζιτες;

#10
jesus

μισό να ρωτήσω το νταβατζή μου:Ρ