Πατέρας και γιος αποφασίζουν να πάνε να βρουν καλύτερη τύχη στην Αυστραλία, αλλά δεν έχουν όβολα ούτε για τα ναύλα. Έτσι αποφασίζουν να πάνε κολυμπώντας. Η κατάσταση είναι μανίκι, αλλά επειδή η ζωή είναι ωραία κι ας τα έχει με άλλον, συνεχίζουν να κολυμπάνε. Ο γιος ρωτάει συνέχεια: μπαμπά είναι μακρυά η Αυστραλία; Στο τέλος ο πατέρας λέει: σκάσε παιδί μου και κολύμπα!

Η φράση λέγεται για να δηλώσει την σκληρή προσπάθεια που χρειάζεται να κάνεις για να φτάσεις στο στόχο σου και να μην εγκαταλείψεις την προσπάθεια.

Το αρσενικό που θέλει να αποδείξει πρώτα στον εαυτό του και μετά στους άλλους ότι το εργαλείο του μπορεί ν΄ανοίξει όλα τα μύδια, σκάει και κολυμπάει όταν. λόγω γκαντεμιάς. πέφτει σε ανοργασμικιά.

Ο υπάλληλος που του κόβει ρεπό ο προιστάμενος για να βγάλει δουλειά άλλου, σκάει και κολυμπάει για να μην απολυθεί.
γενικά σκας και κολυμπάς εκτός και αν η ζωή τα έχει μαζί σου!

- Πού θα πάμε ΠΣΚ;
- Βράσε ρύζι και αρχίδια καπαμά! Δεν μπορώ να πάω πουθενά γιατί πρέπει να είμαι στο γραφείο που θα κάνουν εγκατάσταση στο καινούριο πρόγραμμα και πρέπει να το δοκιμάσουμε.
- Εεεμ! θέλεις να γίνεις προϊστάμενος, γι αυτό μην παραπονιέσαι. Σκάσε και κολύμπα...

(από electron, 02/10/09)(από Khan, 16/03/14)

Έχεις καλύτερο ορισμό; Πρόσθεσέ τον!

Δημοσιεύτηκε
Τελευταία επεξεργασία

#1
Hank

Σπερματοζωάριο που περίμενε να επιδράμει σούμπιτο στο ωάριο, καταλαβαίνει ότι θα καταλήξει στο στομάχι... Ο μεγαλύτερος του λέει αυτήν την φράση.
Μπράβο και στον Πάνο για το λήμμα.

#2
GATZMAN

Μπράβο στον Vip.Μπράβο και στον Πανοδύναμο εμπνευστή.

#3
Επισκέπτης

o πατερας μου μου ειχε φωναξει δυνατα σκασε ρει