Καφετέρια ή μπαρ-ρεστωράν, συνήθως εντός πολυκαταστήματος, όπου υφίσταται θόλος από γυαλί, ώστε οι θαμώνες να μην χάνουν (λέει) την επαφή με τα καιρικά φαινόμενα (π.χ. ήλιος, βροχή κλπ) εν είδει atrium (αίθριο).

Συνήθως απρόσωπο αν και πολυάνθρωπο, πολύβουο και κλειστοφοβικό αν και ευμεγέθες, βοηθά το μαγαζάτορα ν' αβγαταίνει τα κέρδη του, ενώ οι πελάτες αναπτύσσουν χλωροφύλλη.

Αν δεν τους ποτίσουν κάτι φίλοι...

-Πάμε στο Μώλλ για καφέ;
-Πού ρε, άσε με τα θερμοκήπια να πούμε! Μια φορά πήγα για ψώνια κι έφυγα με πονοκέφαλο...

για όλα τα φύλα και ηλικίες! (από BuBis, 08/09/09)(από anchelito, 08/09/09)

Έχεις καλύτερο ορισμό; Πρόσθεσέ τον!

Δημοσιεύτηκε
Τελευταία επεξεργασία

Όπως στο κλασσικό θερμοκήπιο, η θερμοκρασία διατηρείται αρκετά υψηλή προκειμένου να καλλιεργηθούν φυτά, λαχανικά, κλπ που είναι ευαίσθητα στο κρύο, έτσι λέγοντας θερμοκήπιο θα μπορούσαμε να αναφερθούμε σε έναν χώρο όπου ζουν ή εργάζονται άτομα, σε χώρο όπου η θερμοκρασία βρίσκεται σε αρκετά υψηλά επίπεδα για την εποχή, η οποία, αντί να λειτουργεί επιβοηθητικά όπως συμβαίνει στο κλασσικό θερμοκήπιο, αντίθετα δυσχεραίνει τις συνθήκες διαβίωσης, εργασίας, κλπ.

Μπορεί η θερμοκρασία σε έναν χώρο να είναι υψηλή λόγω εποχής, χώρου (π.χ χώρος που βρίσκεται σε υψηλό πάτωμα) κλπ, ωστόσο όμως η αιτία για την επί μακρόν διατήρηση της θερμοκρασίας σε τόσο υψηλά επίπεδα, ενώ μπορούμε να ρυθμίσουμε καταλλήλως το θέμα, εδράζεται συνήθως σε λόγους καβουροσύνης. Σίγουρα κάποιος Σπαγκάι Λάμα κινεί τα νήματα των σχετικών αποφάσεων.

Μέσα Ιουνίου στο πέμπτο πάτωμα μιας εταιρείας:
Η θερμοκρασία χτυπάει 40 και τα κλιματιστικά είναι off, γιατί έτσι ο διευθυντής Σπαγκάι Λάμα αποφάσισε (και καλά... στα πλαίσια περικοπής των λειτουργικών εξόδων).
Διάλογος υπαλλήλων:
Κώστας: - Δεν μπορώ να δουλέψω με τίποτα. Θέλει ο παπάρας ο Σπαγκάι παραγωγικότητα. Αλλά πού ρε μαλάκα; Παραγωγικότητα σε φούρνο; Αυτό το λες για κοτόπουλα στο φούρνο, όχι για ανθρώπους.
Βασίλης:
- Ναι ρε πούστη, δεν πάει άλλο. Δεν θα το αντέξουμε αυτό. Δεν είναι χώρος εργασίας αυτός. Θερμοκήπιο είναι. Και, που να πάρει και να σηκώσει, άνθρωποι είμαστε. Δεν είμαστε οπωροκηπευτικά...

Έχεις καλύτερο ορισμό; Πρόσθεσέ τον!

Δημοσιεύτηκε
Τελευταία επεξεργασία