Σύνθετο (ψωλή + θήκη). Βαρύτατος υποτιμητικός χαρακτηρισμός των κουτσαβάκηδων (19ος αιών) για τις γυναίκες. Κάνει μια ντροπαλή μνεία στην έννοια ο Κονδυλάκης, στους «Αθλίους των Αθηνών», χωρίς να αναφέρει τη λέξη. Μάλλον έχει περιπέσει σε αχρησία.

-Ρε Νώντα, τσουλάμε κατά Χαυτεία μεριά, να πιούμε τον καφέ μας ;
-Ποσώς. Εκεί πέρα μωρ' αδρεφάκι μου, πάνε μόνο τα ψωλοθήκαρα και τα κορόιδα. Ίσα για Μπάγκειο.
-Ίσααααα

Έχεις καλύτερο ορισμό; Πρόσθεσέ τον!

Δημοσιεύτηκε
Τελευταία επεξεργασία

Νέα κοπέλα αμφιβόλου ηθικής, η οποία χρησιμοποιείται συχνά ως θήκη για την ψωλή του κάθε μαλάκα. Αλλιώς το τσουλάκι, η ψώλα κ.λπ.

- Ρε 'συ, τι ψωλοθήκαρο που είναι η Μαριάννα ρε...
- Τι να πεις, προσωπικά ξέρω 10 άτομα που την έχουν πάρει. Χώσου και εσύ να πηδήξεις.

Έχεις καλύτερο ορισμό; Πρόσθεσέ τον!

Δημοσιεύτηκε
Τελευταία επεξεργασία

Το προφυλακτικό, η καπότα, ντε, στα Καρπάθικα. Τη λέξη την ξέρω από φίλη Καρπάθια. Η λέξη αναλύεται στα συνθετικά της και κάνει αυτό που λέει. Είναι η θήκη - προφύλαξη της τσουτσούς κατά την ερωτική πράξη, ώστε να μην ξεχυθούν οι χυμοί του έρωτα κι έχομε άλλα ντράβαλα μετά (γενετήσιο-αφροδίσια, ανεπιθύμητης στιγμής κουτσούβελα). Η πρώτη διαφήμιση ψωλοθήκαρου της σύγχρονης εποχής, στις αρχές του 18ου αιώνα, το ονόμαζε "μηχανή που προστατεύει από τα τραύματα του έρωτα".(!) http://users.itia.ntua.gr/soulman/ikseres.html (πώς να περιγραφεί αλλιώς μια εφεύρεση ταμπού;) Παλιά κατασκευάζονταν από λινάρι και λάστιχο (συνήθως από έντερα ζώων), ήταν πολλαπλών χρήσεων και η αποτελεσματικότητά τους εξαρτιόταν από τη βασταγερότητα του επιβήτορα! (μάλλον δεν είχαν πολλές ελπίδες). Το αγγλικό "vagina" απ' το λατινικό vagina - ae (θήκη ξίφους κυριολεκτικά και μετά , και τί ξίφους, ε;;;) συνδέεται εννοιολογικά, με αυτό των κουτσαβάκηδων. Η τσουτσού σε θήκη μπαίνει, σε ό,τι μοιάζει με θήκη. Πρωτοπόροι οι Ολλανδοί, που μόλις η εφεύρεση έγινε γνωστή, έσπευσαν πρώτοι να την κάμουνε δημοφιλή, αρχικά αναμεταξύ των...

- Και, ίντα γίνηκε με την κοπελιά; Έχωσές τηνε με ψωλοθήκαρο;
- Έχωσά τηνε, αλλά το παντέρμο θαρρώ πως έσπασε!

Χρησιμοποιώ την Κρητικήν, δε γνωρίζω πως διατυπώνεται στα Καρπάθικα... Όποιος ξέρει ας συμπληρώσει...

Έχεις καλύτερο ορισμό; Πρόσθεσέ τον!

Δημοσιεύτηκε
Τελευταία επεξεργασία