Το πλατύ ψάρι, κομμένο εγκάρσια, λιαστό, ψημένο στα κάρβουνα και σερβιρισμένο σαν μεζές. Το ψάρι μπορεί να είναι κολιός, σκουμπρί, παλαμίδα, ασπροσάφριδα. Υπέροχο.
Δεν είμαι σίγουρος αν σχετίζεται με τη γνωστή γούνα, αλλά είναι πολύ πιθανό. Σύμφωνα με το Κέντρο Ελληνικής Γλώσσας εδώ και το etymonline.com εδώ ενδέχεται η λέξη «γούνα» για το ψάρι να σχετίζεται με τα δέρματα - ίσως τα κρεμασμένα ψάρια που λιάζονται παραπέμπουν στα κρεμασμένα δέρματα σε βυρσοδεψείο (βέβαια τα δέρματα στο βυρσοδεψείο έμεναν τον περισσότερο καιρό τεντωμένα και όχι απλώς κρεμασμένα).