Κλασική αριστερίστικη ατάκα που κρούει τον κώδωνα ότι η Πρωτομαγιά δεν πρέπει να συμβιβαστεί με το μικροαστικό εορτολόγιο-αργιολόγιο, αλλά πρέπει να διατηρήσει την επαναστατική της δυναμική.

Λάκης: Έτσι, που λες, θα κολλήσω την Πρωτομαγιά στου πουτσουκου και θα την βγάλουμε μια χαρά σε Παρνασσό και Γαλαξείδι!
Τάκης: Τσου ρε Λάκη! Η Πρωτομαγιά δεν είναι αργία, είναι απεργία! Άσ'την οικογένεια και κατέβα στην πορεία που θα κάνουμε! Η Πρωτομαγιά γιορτάζεται στους δρόμους! Ή πάρε και τα γυναικόπαιδα μαζί να έχουν από μικρά παραστάσεις!
Λάκης: Κόκκινος ο καβουροσλανγκόσαυρος;

Έχεις καλύτερο ορισμό; Πρόσθεσέ τον!

Δημοσιεύτηκε
Τελευταία επεξεργασία

#1
xalikoutis

σύντροφε, θα λεγα ότι δεν είναι σλανγκ, αλλά την ατάκα αν τη φράση δεν την έχει πει και ο Αλογογκούφης, τότε που είχε πέσει η πρωτομαγιά πάσχα και ήθελε να μεταφέρει την απεργία, όχι την αργία

#2
Dirty Talking

Δεν έχεις κι άδικο σύντεκνε... Αφέθηκα να παρασυρθώ απ' την επικαιρότητα... Το να έχει πει μια ατάκα μέλος κυβέρνησης είναι βέβαια ορισμός του ceci n'est pas slangue.

#3
jesus

φάουλ ντέρτι, αυτή τη φορά στο σχόλιο.
όταν μιλάει ο πολύδειρας, μπορεί πολύ εύκολα να γίνει σλανγκ.
όταν μιλάει ο πρασιναλογοσκούφης (γιατί αλογοπρασινοσκούφης με την καμία) τότε προφ έχουμε άμεση αποσλανγκοποίηση του οτιδήποτε βάζει στο στόμα του. κ τελέρε να πει σε απάντηση, το χάσαμε το λήμμα πατριώτηηηηη

#4
Dirty Talking

Ναι, τον είχα ξεχάσει.

#5
Dirty Talking

ΥΓ. Το σκεπτικό μου, ραββί, είναι ως εξής: Όταν έχουμε φράση που έχει ξεφύγει ως μαργαριτάρι από πρόσωπο εξουσίας και έχει καθιερωθεί για να τον κοροιδέψει τότε είναι σλανγκ, λ.χ. οι μισοί Έλληνες θα μάθουν τέχνες, οι άλλοι μισοί γάματα του Ράλλη, η γράνα του Πολύδωρα κτλ. Όταν έχουμε φράση που το ίδιο το πρόσωπο εξουσίας χρησιμοποίησε για τους δικούς του σκοπούς τότε είναι πρόβλημα αν είναι σλανγκ. Ας πούμε δεν θα κάνουμε λήμμα το «τραίνο της αλλαγής» του Α. Παπανδρέου ή το «ελάτε με τα σκουλαρίκια» του Χριστόδουλου. Ίσως αποτελούν εξαίρεση ατάκες από πρόσωπα εξουσίας που τελικά καταλήγουν μπούμερανγκ και τελικά σλανγκίζονται ενάντια στις προθέσεις τους, όπως λ.χ. το Στρατηγός Άνεμος, σεμνά και ταπεινά, Δεξιά του Υψίστου κ.ά.

#6
xalikoutis

είμαι κουρασμένος....