Έκφραση που σημαίνει και το αντίθετό της, δηλ. παράδεισος.

Αναφωνούμε μεν «Κόλαση!» όταν θωρούμε πως μια κατάσταση είναι απολύτως χάλια -τόσο χάλια που μόνο με την κόλαση μπορεί να παρομοιαστεί (οπότε μιλάμε για απλή παρομοίωση και όχι σλανγκ όρο), λέμε όμως το ίδιο κι όταν βρισκόμαστε αντιμέτωποι με κάτι το γαμάουα, το θεσπέσιο, το ανεπανάληπτο, το ζόρικο -με την καλή έννοια, που παραπέμπει σε κάτι τόσο απαγορευμένο ώστε μόνο της γης οι κολασμένοι μπορούν να εκτιμήσουν.

  1. Κατέβηκα σήμερα στην Αθήνα για κάτι δουλειές σε δημόσιες υπερεσίες και τά 'φτυσα... Τρομερή ζέστη, κίνηση, οι κωλοδημόσιοι την ξύνανε κανονικά, τσακώθηκα και μ' έναν μαλάκα που με τράκαρε, κόλαση, σου λέω, κό-λα-ση!

  2. - Μαλάκα, τι γαμώ τα μέρη είναι αυτό που μας έφερες;
    - Γουστάρζ;
    - Αν γουστάρω λέει! Κόλαση!

  3. - Ωραίο το παγωτό;
    - Κόλαση!

(από GATZMAN, 25/05/09)

Έχεις καλύτερο ορισμό; Πρόσθεσέ τον!

Δημοσιεύτηκε

#1
Vrastaman

Οι σατανιστές δηλαδίς φωνάζουν «παραδεισος»;

#2
iron

χεχε βράστ!

#3
Hank

Χαχα. Υποτίθεται ότι η κόλαση είναι πιο συναρπαστική. Υπάρχει και το σχετικό ανέκδοτο, (που θέλει βέβαια καλή διήγηση), όπου ένας που είναι για παράδεισο, βλέπει πρώτα την κόλαση, με ορχήστρα, όργανα και χορευτικά, και βέβαια πάρα πολύ λαό, και μετά στον παράδεισο, όπου είναι πέντε παππούδες, η Λουκά και μια λάμπα πετρελαίου. Οπότε πάει διαμαρτυρόμενος στον άγιο Πέτρο και του λέει «μα καλά εμείς κάναμε τόσο κόπο να αγιάσουμε, γιατί εμείς δεν έχουμε ορχήστα, όπως η κόλαση;». Κι ο άγιος Πέτρος απαντά: «Σιγά μην βάλουμε και ορχήστρα για πέντε άτομα!...»

#4
Επισκέπτης

ΥΓ. Το καλύτερο πάντως είναι το Καθαρτήριο. Γνωρίζεις και τα δύο και μπορείς να κάνεις τις συγκρίσεις. Κι άμα βαρεθείς το ένα πας στο άλλο...

#5
deinosavros

Αντε, να πω κι εγώ ένα (κομματάκι πολιτικό):

Πάει κάποιος απάνω, χτυπάει την πόρτα, του ανοίγει ο Πέτρος και τον τσεκάρει στο κομπιούτερ. Του λέει λοιπόν, ΟΚ, για εδώ είσαι, αλλά επειδή πρέπει να πεταχτώ επειγόντως στην Κόλαση για κάτι δουλειές, θα πρέπει να περιμένεις κάνα μισάωρο στο θυρωρείο. Λέει ο τύπος, αφού είμαι για εδώ ετσι κι αλλιώς, πειράζει ναρθω και γω στην Κόλαση μαζί σου να ρίξω μιά ματιά να δω τι παίζει; ΟΚ, έλα.
Πάνε κάτω, ανοίγει η πύλη και μπαίνουνε. Οπου η Κόλαση είναι μια απέραντη πεδιάδα όπου κατά τόπους υπάρχουν καζάνια στα οποία βράζει καλό φαγητό, και γύρω τους είναι μαζεμένος κόσμος ο οποίος είναι κουρελής, ταλαίπωρος, χλομός, μίζερος, κακοζωισμένος, δυστυχής δλδ και του φαίνεται. Και βεβαίως περιμένει με αδημονία να φάει. Ο καθένας τους κρατάει μιά κουτάλα με τρίμετρο χερούλι, την οποία μπορεί να πιάσει μόνο από την άκρη γιατί το υπόλοιπο χερούλι είναι ερυθροπυρωμένο. Και φυσικά, με αυτό το εργαλείο δεν μπορεί κανείς να φάει, οπότε είναι όλοι δυστυχείς.

Τελειώνει ο Πέτρος τις δουλειές του και ανεβαίνουν πάνω. Καθαρίζουνε με τα διαδικαστικά και βάζει τον άνθρωπο μέσα να του δείξει τον Παράδεισο. Ο οποίος είναι επίσης μιά απέραντη πεδιαδα, αλλά πιό ωραία και πιό πράσινη, τι σκατά, παράδεισος ήτανε στο φινάλε, όπου το σκηνικό είναι ακριβώς το ίδιο, με τα καζάνια του φαγητού, τον κόσμο γύρω τους και τις ίδιες τρίμετρες ερυθροπυρωμένες κουτάλες. Μόνο που εδώ ο κόσμος είναι ροδοκόκκινος, χορτάτος, γελαστός, ευτυχής με δυό λόγια.
Μα καλά, ρωτάει ο άθρωπας, αφού το πράμα είναι ακριβώς ίδιο εδώ και κάτω, γιατί αυτοί εδώ είναι μιά χαρά και οι άλλοι είναι στη μιζέρια; Ποιά είναι η διαφορά Κόλασης και Παράδεισου;

Εδώ στον Παράδεισο, του λέει ο Πέτρος, τους έχουμε μάθει να ταΐζει ο ένας τον άλλο.

#6
patsis

Πώς; Δεν καίγονται;

#7
deinosavros

Το κοίλο μέρος της κουτάλας, εκεί που μπαίνει το φαΐ δλδ, δεν καίει, πάτσμαν. Το πώς γίνεται αυτό περίμενε μερικές δεκαετίες και θα το μάθεις :-P

(μου το γάμησες ωρέ)

#8
patsis

- Τι τραγουδάνε τα ζευγάρια που κάνουν δίαιτα, ο ένας στον άλλον;
- Τι;
- Θηβαίο.
- ;
- «Κι είναι λέω ο παράδεισος για μας, αγάπη μου μικρή, να μοιραζόμαστε τούτη την κόλαση μαζί»
- ...

#9
patsis

Τώρα καλύτερα; :-Ρ

#10
iron

ωχχχχ....

#11
dryhammer

Σύμφωνα με τους παππούδες μου, η πρόγιαγιά μου ήθελε παθαίνοντας να πάει στην κόλαση, γιατί εκεί θα 'ταν όλοι οι γλεντζέδες, οι αστείοι, οι καλλιτέχνες, ενω στον παράδεισο μόνο τίποτα καλόγεροι και μωρά. Πέθανε στα 105 της στην κατοχή από τροχαίο (την χτύπησε γκαζοζέν στην Κοκκινιά)

#12
vikar

Ειδικά αμα στον παράδεισο απαγορεύεται και το κάπνισμα, πού 'λεγε και ο Μάρκ Τουέιν...

#13
MXΣ