(αγγλ. metal)
Είδος ροκ μουσικής που αναπτύχθηκε στα τέλη της δεκαετίας του 60. Χαρακτηρίζεται από τον παραμορφωμένο ήχο της κιθάρας, τα γρήγορα σόλο και τύμπανα και τα κακά φωνητικά.

Τα παρακάτω σενάρια με ήρωες τον πρωταγωνιστή, τη φυλακισμένη σε κάστρο πριγκίπισσα και τον δράκο που τη φυλάει, αποδίδουν μερικές απ' τις γεύσεις του μέταλ:

  • Heavy Metal: Ο πρωταγωνιστής καταφτάνει με μια harley, σκοτώνει τον δράκο, πίνει μερικές μπύρες και πηδάει την πριγκίπισσα.
  • Power Metal: Ο πρωταγωνιστής καταφτάνει καβάλα σ' ένα λευκό μονόκερω, ξεφεύγει απ' τον δράκο, σώζει την πριγκίπισσα και της κάνει έρωτα σ' ένα μαγεμένο δάσος.
  • Thrash Metal: Ο πρωταγωνιστής καταφτάνει, πολεμάει τον δράκο, σώζει την πριγκίπισσα και την πηδάει.
  • Folk Metal: Ο πρωταγωνιστής καταφτάνει με μερικούς φίλους του που παίζουν ακορντεόν, βιολιά, φλάουτα κι άλλα περίεργα όργανα, ο δράκος την πέφτει για ύπνο (απ' τον χορό κτλ). Μετά φεύγουν όλοι... χωρίς την πριγκίπισσα.
  • Viking Metal: Ο πρωταγωνιστής καταφτάνει με πλοίο, σκοτώνει τον δράκο με το επιβλητικό τσεκούρι του και τον τρώει, βιάζει την πριγκίπισσα μέχρι θανάτου, κλέβει τα υπάρχοντά της και βάζει φωτιά στο κάστρο πριν φύγει.
  • Death Metal: Ο πρωταγωνιστής καταφτάνει, σκοτώνει τον δράκο, πηδάει την πριγκίπισσα και τη σκοτώνει, μετά φεύγει.
  • Black Metal: Ο πρωταγωνιστής καταφτάνει τα μεσάνυχτα, σκοτώνει τον δράκο και τον παλουκώνει μπροστά στο κάστρο. Μετά σοδομίζει την πριγκίπισσα και πριν τη σκοτώσει, πίνει το αίμα της σε τελετή. Μετά παλουκώνει και την πριγκίπισσα δίπλα στον δράκο.
  • Gore Metal: Ο πρωταγωνιστής καταφτάνει, σκοτώνει τον δράκο και σκορπίζει τα σωθικά του μπροστά στο κάστρο, πηδάει την πριγκίπισσα και τη σκοτώνει. Μετά πηδάει πάλι το πτώμα, σχίζει το στομάχι και τρώει τα σωθικά της. Μετά πηδάει το κουφάρι για τρίτη φορά, το καίει και το πηδάει για τελευταία φορά.
  • Grind Metal: Ο πρωταγωνιστής καταφτάνει, ουρλιάζει κάτι εντελώς ανεπίδεκτο αποκρυπτογράφησης για περίπου 2 λεπτά και φεύγει...
  • Doom Metal: Ο πρωταγωνιστής καταφτάνει, διαπιστώνει το μέγεθος του δράκου και σκέφτεται ότι δεν θα μπορούσε να τον νικήσει ποτέ, έτσι του προκαλείται κατάθλιψη κι αυτοκτονεί. Ο δράκος τρώει το πτώμα του και την πριγκίπισσα για επιδόρπιο. Κι αυτό είναι το τέλος μιας λυπητερής ιστορίας.
  • Gothic Metal: Η πριγκίπισσα με βελούδινη αμφίεση τραγουδάει σοπράνο. Ο πρωταγωνιστής συμπληρώνει το ντουέτο, ως το «τέρας», ενώ ο δράκος παίζει φλάουτο. Ξαφνικά το καταπίνει και κατά λάθος καίει με φλόγα την πεντάμορφη και το τέρας και πεθαίνει από ασφυξία. Οι τρεις ψυχές καταδικάζονται εις το πυρ το εξώτερο αιώνια.
  • Progressive Metal: Ο πρωταγωνιστής καταφτάνει με μια κιθάρα και σολάρει για 26 λεπτά. Ο δράκος αυτοκτονεί από τη βαρεμάρα. Ο πρωταγωνιστής μπαίνει στην κρεβατοκάμαρα της πριγκίπισσας, παίζει άλλο ένα σόλο με όλες τις τεχνικές που έμαθε τον τελευταίο χρόνο στο ωδείο. Η προγκίπισσα το σκάει ψάχνοντας για τον Heavy Metal πρωταγωνιστή.
  • Industrial Metal: Ο πρωταγωνιστής καταφτάνει φορώντας ένα λιγδιασμένο παλτό, χειρονομεί άσεμνα κατά του δράκου και οι σεκιουριτάδες τον πετάνε έξω απ' τη νεραϊδοχώρα.
  • Speed Metal: Πολύ ξαφνικά, μικρό σόλο, ο δράκος μπερδεύεται, κάποιος στριγκλίζει περίεργα πράγματα, η πριγκίπισσα αντιλαμβάνεται ότι ξεπαρθενεύτηκε, ο δράκος και η πριγκίπισσα ακόμα ψάχνουν αυτόν που τα έκανε.
  • Christian Metal: Ο πρωταγωνιστής καταφτάνει γυρίζοντας απ' την ενορία της περιοχής του και τραγουδάει μια σαχλή power μπαλάντα στον δράκο, λέγοντας πόσο πολύ τον αγαπάει ο Χριστός και ότι ο δράκος θα πρέπει να πάει κοντά Του. Ο δράκος ασπάζεται αμέσως τον Χριστιανισμό και όταν η πριγκίπισσα προσπαθεί να ευχαριστήσει τον πρωταγωνιστή, αυτός της απαντάει ότι είναι κατά της ερωτικής πράξης πριν το γάμο.
  • Glam Metal: Ο πρωταγωνιστής καταφτάνει, ο δράκος σκάει στα γέλια με την εμφάνιση του τύπου και τον αφήνει να μπει. Ο πρωταγωνιστής κλέβει το μέικ απ της πριγκίπισσας και προσπαθεί να βάψει το κάστρο ένα υπέροχο ροζάκι.
  • Battle Metal: Ο πρωταγωνιστής καταφτάνει με μια λεγεώνα εκατό γενναίων πεζικάριων, άρματα και μια ντουζίνα εκλεκτών μαχητών. Ως μέγας ειδικός στην τακτική, πολιορκεί το δράκο επί 6 ώρες και τελικά τον πλευροκοπά. Η πριγκίπισσα πλήττει.
  • Tech Metal: Ο Πρωταγωνιστής παίζει ένα ολόκληρο τονικό riff αλλάζοντας ανάμεσα στα 11/16 και 13/16 με το αριστερό του χέρι καθώς χτυπάει μία αυξανόμενη χρωματική σειρά με το δεξί. Ο Δράκος παθαίνει ένα μαζικό εγκεφαλικό ανεύρυσμα και πεθαίνει. Η πριγκίπισσα πάει σε μουσική σχολή για να καταλάβει τι στο διάολο έπαιζε ο πρωταγωνιστής.
  • Nu Metal: Ο πρωταγωνιστής καταφτάνει μ' ένα κατεστραμμένο Honda Civic κι επιχειρεί να πολεμήσει τον δράκο αλλά καίγεται μέχρι θανάτου όταν τα γελοία φαρδιά ρούχα του πιάνουν φωτιά.
  • Emo Metal: Ο πρωταγωνιστής βλέπει τον δράκο, κάτι ψελλίζει εκεί για το πόσο δύσκολο θα είναι να καταφέρει την πριγκίπισσα να τον ερωτευτεί, και τον τρώει ο δράκος. Η πριγκίπισσα είναι πολύ χαρούμενη, γιατί στην τελική ο πρωταγωνιστής δεν ήταν παρά μια κλαψιάρα αδερφή.

(Ελεύθερη απόδοση από αγγλικό κέιμενο άγνωστης πηγής)

- Τι μουσική ακούς φίλε;
- Ε... μέταλ κυρίως...
- Ακούτε μάγκες, μέταλ ακούει το παιδί. Λοιπόν για πες μας ρε «μεταλλά» όλους τους δίσκους των Μέιντεν μαζί με τα έτη κυκλοφορίας, αλλιώς δεν φεύγεις από δω μέσα όρθιος!

Έχεις καλύτερο ορισμό; Πρόσθεσέ τον!

Δημοσιεύτηκε
Τελευταία επεξεργασία

#1
athens as it really is

ρισπέκ όσο δεν πάει

#2
pavlos

ο συγγραφέας πρέπει να είναι ο Γιάννης-Tolkin-Πετρίδης!
υποκλίνομαι...

#3
TheiosJohn

Καραρισπεκ και τα μυαλα στα συρματα!!!

#4
tompelamou

Σσσσσσσσσσωραίος

#5
Cunning Linguist

Κορυφαίο!! Αλλά όχι και ότι διακρίνεται το μέταλ για τα κακά φωνητικά ε;; Μύγαμήσω!!

#6
jiangi

iron maiden-1980
killers-1981
the number of the beast-1982
piece of mind-1983
powerslave-1984
somewhere in time-1986
seventhson of a seventh son-1988
fear of the dark-1992
the x factor-1995
varethika dn grafo allo

#7
arcania

IRON MAIDEN 1980
KILLERS 1981
NUMBER OF THE BEAST 1982
BRAIN DAMAGE TOUR OF EUROPE 1983
PIECE OF MIND 1983
POWERSLAVE 1984
LIVE AFTER DEATH 1985
SOMEWHERE IN TIME 1986
SEVENTH SON OF A SEVENTH SON 1988
NO PRAYER FOR THE DYING 1990
RUNNING FREE RUN TO THE HILLS 1990
STRANGER IN A STRANGELAND 1990
FEAR OF THE DARK 1992
REAL DEAD ONE 1993
REAL LIVE ONE 1993
LIVE AT DONINGTON 1994
X-FACTOR 1995
VIRTUAL XII 1998
BRAVE NEW WORLD 2000
ROCK IN RIO 2002
DANCE OF DEATH 2003
MATTER OF LIFE AND DEATH 2006

#8
S300

Αν και βαθμολόγησα θετικά τον ορισμό, κάποιος πρέπει να ξεκολλάει τους μεταλλάδες από το ιντερνετ...!

#9
eklektosxxx

+1

#10
Επισκέπτης

Eleos....Gia ton poutso einai....Na pa na gamithei i mana aytou p to egrapse....Akou ekei emo metal....
Gamw tin mana s re.....

#11
Επισκέπτης

ta spaw me ton typa tou Doom Metal :P

#12
Επισκέπτης

<Eleos....Gia ton poutso einai....Na pa na gamithei i mana aytou p to egrapse....Akou ekei emo metal....
Gamw tin mana s re.....> ...αφιερωμένο το "σιχτίρ μέταλ" ,στον hellhammer :
* σιχτίρ μέταλ: Ο πρωταγωνιστής καταφτάνει στο κάστρο μετά από ώρες ατελείωτο net-surfing,flaming και trolling,κι επειδή πάσχει από χρονία έλλειψη χιούμορ,αρχίζει να τα χώνει στη μάνα του δράκου.Ο δράκος φυσικά τον καταπίνει ασκαρδαμυκτί.Τον ξερνάει όμως μετά από λίγα λεπτά,κι ο πρωταγωνιστής σαστισμένος ρωτάει "τί έγινε ρε παιδια;!".Ο δράκος,συνειδητοποιημένος,χωρίς δεύτερη κουβέντα κατεβάζει το μποξεράκι του πρωταγωνιστή και του δίνει μία γεύση από αυτό που ήθελε αυτός να κάνει στη μάνα του.Στο τέλος ο πρωταγωνιστής έχει αρχέσει ν' αρέζεται.Η πριγκήπισσα όμως,που δε γουστάρει αδερφόμαγκες,τον εκπαραθυρώνει,και πάει με τον δράκο σε συναυλία electro-pop.

#13
athens as it really is

"έχει αρχίσει να αρέζεται". δικό μας το παληκάρι

#14
psychocow

ligo respect sthn mousiki pou megalwse genies oloklires...as mhn thn pianei o kathenas sto stoma tou anyway!!se ligo tha krinei tin metal kai i britney!!

#15
CCXXII

Παιδιά μην καίγεστε.
Κι εγώ είμαι "μεταλλάς" (γαμώ τις ταμπέλες έλεος) αλλά το βρήκα απίστευτα αστείο. Κι είχε δυο τρία ήδη που δεν είχα δει πιο παλιά όταν είχα ξανασυναντήσει αυτό το κείμενο.

Το καλύτερο είναι το Tech Metal, γνωστό και ως Math Metal.

ΕΛΙΩΣΑ στο γέλιο.

#16
CCXXII

Δυο τρία *είδη εννοούσα.
Αλλά δεν τα είχα δει..ήδη...τα είδη.

#17
vasilis7719

xaxaxa korifaios o washcloud kai poli empneusmenos...

#18
koproskylo

.... just P E R F E C T !!!!!!!!!!!

#19
elafroxeris

oraio... den ksero me ti prothesi egine vevaia... pantos san empneusi einai kalo... alla diakrino mia ratsistiki antilipsi pros ti metal... mporei na einai kai i idea mou vevaia... tespa (-)...

#20
Επισκέπτης

...δεν είμαστε εμείς ρατσιστές. Αυτοί γκαρίζουνε.
(...και αποκτήστε και λίγο χιούμορ, άντε μη σας πάρει ο διάολος τον πατέρα, που έλεγε κι ο Φιλιππίδης-όχι ο Πέτρος, ούτε ο Φίλιος. Ο αληθινός :D ) (...ο Ανδρέας, στη Λούφα και Παραλλαγή)(..την αληθινή κι αυτή :P)

#21
Cunning Linguist

Κομμένες οι μαλακίες με τα φωνητικά στο μέταλ! Βασικά το ξέρω ότι υπάρχουν πολλά ελαττώματα και πολλή σαβούρα και σε αυτό το είδος μουσικής, αλλά έχω βαρεθεί αυτούς που το αντιμετωπίζουν υποτιμητικά... Να ξεβουλώσουνε τ' αυτιά τους και να μάθουνε να ακούνε ό,τι καλό υπάρχει στο χέβυ μέταλ, γιατί όποιος το απορρίπτει εξολοκλήρου απλώς είναι ηλίθιος, τελεία και παύλα.

#22
prasas

Τσιμπα κι απο μενα ενα πονταλακι γιατι το λημμα ειναι all the money!!

#23
OstySan

Που το βρήκατε το emo metal ρεεε;Ακου emo metal...
Emo rock υπάρχει,τώρα το emo metal που το σκεφτήκατε;;
Επίσης παραδείματα συγκροτημάτων:
Heavy Metal-AC/DC
Power Metal-Iced Earth
Thrash Metal-Metallica
Folk Metal-Skyclad
Viking Metal-(τι στο διάολο;)
Death Metal-Arch Enemy
Black Metal-Ravencult(δικα μας παιδια!)
Gore Metal-Vomitory
Grind Metal-Severe Torture
Doom Metal-Candlemass
Gothic Metal-Nightwish
Progressive Metal-Opeth
Industrial Metal-Slipknot
Speed Metal-Megadeth
Christian Metal-Resurrection
Glam Metal-Twisted Sister
Battle Metal-Turisas
Tech Metal-Sadus
Nu Metal-Linkin Park
Emo Metal-HIM

#24
Επισκέπτης

uparxei EMO METAL;;
:S

#25
beth

kai na mhn yparxei,den krazei tous metallades tous emo krazei..apla gamei padws o orismos olos kai ta paradeigmata egw krataw ena lepto sighs pros timh tou grafoda...

#26
Goth1c

Pros OstySan...
Viking Metal-Amon Amarth
kai malista einai kai gamo tis bandes....

#27
jesus

έχετε αναλωθεί σε μαλακίες κ δεν έχετε αναφέρει τα 2 κλασσικά ανέκδοτα:
το 1ο με τον μπάρμπα που ενοχλείται με τη μπάντα που κάνει πρόβα, τελευταία πρόβα-αύριο παίζουμε, τελευταία πρόβα αύριο σας γαμάω.
το 2ο με τον τραγουδιστή μπλακ-μέταλ συγκροτήματος που ξεχνάει τα λόγια, τους ρωτάει έναν-έναν του λένε δεν τα ξέρω, ρωτάει κ το ντράμμερ 'πιο τραγούδι παίζουμε;;;'
θίγονται κ όλας...αν δε γελάς με τον εαυτό σου κ αυτά που κάνεις δεν παλεύεις. άιντε:)

#28
xaxac

άφες αυτοίς, ου γάρ οίδασι τι ποιούσι ;)

#29
Επισκέπτης

Apsaaaa.
Apsaaaaa.
Gamo to metal.

#30
Επισκέπτης

re gmt to tech ti einai dn exw akousei pote!

#31
Desperado

Σπεκ! Νομίζω ότι το Gore και ειδικά το Speed είναι απίστευτης έμπνευσης... εύγε!
Οι αντηρησίες μπορούν να πνίξουν τον πόνο τους στα Forum του Kerrang. Get a life επιτέλους (κάνετε σαν 16χρονα που τους έβρισαν την μάνα).
Και άλλοι μεγάλωσαν και συνεχίζουν να ακούνε metal αλλά δεν έχουν και εικονοστάσι του Eddie...

#32
mariahomorfi

τσ τσ τσ ελα ρε παιδια χαλαρωστε!
μαρεσει το κονσεπτ που εξηγουνται τα ειδη μεταλ!!

#33
Επισκέπτης

fash exei to keimenaki...kai gelio polu...alla kati vlakes skulades kai popades pou koroideuoun sta sxolia to metal einai entelws gia ton poutso palikaria...a,kai oson afora ta fwnhtika tou metal,rwthste th mana sas otan th gamaei metalas,auth ourliazei kalutera h' o Gillan twn thrullikwn deep purple;;;mhn kathgoriopoieite to rock kai to metal,mh kollate sta eidh.na akoute apla kalh kai emneusmenh mousikh.ta spoudeotera deigmata vevaia vriskontai sto xwro ths sklhrhs mousikhs.

#34
Επισκέπτης

poly wreo....

na pros8esw k egw ena-dio:

pagan metal: O protagonistis ftanei me pirsus , dimenos me dermata zwwn. Kanei mia teleti me orgia mazi me ton drako kai tin prigipisa, katw apo tin panselino. Sto telos skotonei ton drako kai tou pernei derma, dontia, nixia , kerata, matia, aima gia alles teletourgies, kai perimenei na genisei i prigipisa to drako-pedaki na tou ma8ei magika.

Epic Metal: Erxonte 4-5 atoma , me markia xrisafenia malia, kai astrafteres panoplies. Skotonoun prosektika ton drako min lero8oun. Meta ksanagializoun tis panoplies, ksana isionoun ta malia. Kai pane na tragudisoun kati romantiko stin prigipissa. I opia tous e3imnei gia ta kator8omata tous, kai gia to pws vgikan sto telos atsalakotoi.

#35
Επισκέπτης

Poli gamato lima:) kai oxi den einai katholou prosvlitiko,de katalabaino giati merikoi thimonoun,einai apla mia xioumoristiki prosegisi sta genres tou metal..kai malista poli petiximeni!eidika me to gore kai to black eliosa xD

#36
Επισκέπτης

Καλόοοοοοοοοοοοοοο....Ειδικά με τον speedά πέθανα στα γέλια.
Αν και νομίζω ότι ο Doomάς μάλλον θα βρήκε την ψυχή της πριγκίπισσας στον άλλο κόσμο και εκεί επιτέλους ο θάνατος θα τους δικαίωσε και θα κατάφεραν να γίνουν ένα...

#37
urga

GAMHSE respect apla.... viking metal --> all the money~!!!!!!!!!!!!!

#38
Galadriel

κάτι ψελλίζει εκεί για το πόσο δύσκολο θα είναι να καταφέρει την πριγκίπισσα να τον ερωτευτεί ασύλληπτο, το ανεβάσατε με τα σχόλια και το απόλαυσα άλλη μια.

Παιδιά με τα γκρίκλις... αμαρτία γιατί τα λέτε και ωραία (AlcO κατά κύριο λόγο για πάρτη σου που συμπλήρωσες τον ορισμό κιόλας) και δεν τα διαβάζει ο κόσμος.

#39
knasos

Έλα και το υπερτεράστιο φάεέναμαλάκα!

#40
BuBis

αχαχαχαχαχ knassos! Και γαμώ τα sits!

«Ο πρωτοδισκάκιας:...Εμπιστεύομαι το γούστο του στη μουσική όσο εμπιστεύομαι έναν κανίβαλο να μου κανει πίπα...»

AAAAAAXAXAXAX!

#41
knasos

Το ξέρω ότι μετά από αυτό το άρθρο θα θέλετε να διαβάσετε όλο το μπλογκ αλλά καλύτερα να μην το κάνετε γιατί τόση πολύ «εξυπνάδα» και κόμπλεξ τύπου «όταν ήμουν σχολείο/πανεπιστήμιο και δε με έπαιζε/καθόταν κανείς/καμία καθόμουν και έγραφα και ιδού» προκαλεί τύφλωση. Και λόρδωση. Και μια κρεατοελιά να βγει στο δεξί σας κωλομέρι...

#42
BuBis

...και τρίχες στην παλαμη Knass, και τρίχες στην παλάμη...

#43
knasos

Σόρυ ΜπουΜπι! 100% δίκιο έχεις!

#44
Επισκέπτης

Φυσικά υπάρχει και το reggae metal... Μεταλλάδες, πιθανόν τόσο λιάρδα από σοκολάτα που δεν μπορούν να παίξουν τίποτ'άλλο εκτός από ρέγγε...

Οπότε, ο πρωταγωνιστής είναι αραχτός στην αιώρα του, γρατζουνάει την κιθάρα του, καπνίζει την γκάντζα του, παίζει με τις τζίβες του και στ'αρχίδια του κι ο δράκος και η πριγκίπισσα... Jah love rocks!

(το παρόν υβρίδιο που όντως υπάρχει, να μην μπερδεύεται με το θεικό reggae hardcore punk των Bad Brains...

#45
Vrastaman

Όλες οι τάσεις της μουσικής αντικατοπτρίζουν το χημικό τους υπόβαθρο. I 'n' I πιστεύω ότι οι brodahs του reggae metal αποφοίτησαν από την γκάντζα του θεού για άλλα...

#46
knasos

Ώρες ώρες το V μπροστά από το όνομά σου χάνεται!

#47
jesus

θξ σε μπούμπις, δεν τους ήξερα κ γαμούνε κώλους.

ποιο V ρε κνάσε;;:Ρ

#48
jesus

κ ναι, κνάσε, το λινκ απλά έσπειρε.

#49
knasos

Το σχόλιο λίγο πιο κάτω;

#50
jesus

φάε ένα μαλάκα που κάνει ότι δεν καταλαβαίνει:Ρ

#51
Επισκέπτης

Στο παράδειγμα μου για το reggae metal παίζει να λέει και ο δράκος στο πρωταγωνιστή: άσε ρε μορφονίε τα μπούρου-μπούρου με την πριγκίπισσα... να γυρνάει ο μπάφος!

#52
Επισκέπτης

μαγκες κοψτε τα thumbs up, κλεμμενο απο τη φρικηπαιδεια ειναι...

#53
MXΣ

Mε δυό χρονάκια καθυστέρηση...

#54
vikar

Κι' επειδή 'ναι κλεμμένο δέν είναι καλό;... :-) (Ο καταχωριστής ήδη έγραψε οτι πρόκειται για κείμενο παρμένο απο αλλού.)

#55
MXΣ

Βικ 'στος, και νομίζω ότι στη φρικοτέτοια αναρτήθηκε το 2009, άρα...

#56
vikar

Ε ναί... Είναι παλιό κείμενο, τό 'χα υπόψη απο αρκετά παλιά, και δέν ξέρω ποιός το πρωτομετέφρασε (δέν θα εκπλησσόμουν αν ήταν ο γιαμπίχτεν αυτός). Σίγουρα δέν ξέρω ποιός το έχει πρωτογράψει, άν και δέν τό 'ψαξα καθόλου.

#57
MXΣ

Nα διορθώσω, η παλαιότερη στην φρικοτέτοια ήταν από τις 10/11/07 και είναι σχεδόν copy-paste ηχτούνου...

#58
Cunning Linguist

Κι άλλες κατηγορίες! :Ρ
http://faeenamalaka.blogspot.com/2009/04/blog-post.html

#59
iron

#60
mafie

@knasos μη μιλάς έτσι για τον Mikeius, θα χεστούμε. Χωρίς παρεξήγηση.

#61
Khan

Παίζει κι ο όρος γκομενομέταλ.

#62
Khan