Η ευαίσθητη, η μη-μου-άπτου (με την καλή έννοια), η τρυφερή και εύθραυστη, η ευάλωτη, αυτή που το μουνάκι της είναι φτιαγμένο από ροδοπέταλα (μεταφορικώς).

Έχετε αγγίξει ποτέ τα πέταλα ενός τριαντάφυλλου να δείτε πόσο βελούδινη αίσθηση αφήνουν στις άκρες των δαχτύλων - και πόσο εύκολα ένας, έστω και ανεπαίσθητα, άτσαλος χειρισμός μπορεί να αφήσει γραμμή πάνω τους; Το τριαντάφυλλο είναι εκεί, ανάμεσα στα δάχτυλά σου, κάτω από τα χείλη σου, ευάλωτο στη βούλησή σου. Σε σένα μένει να αποφασίσεις αν θα του φερθείς με την απαλότητα που του αρμόζει και να απολαύσεις αυτό το λεπτό, ντελικάτο, αδιόρατα γλυκό άρωμα, ή όχι.

Τέτοιες γυναίκες τις προσέχουμε, τους φερόμαστε με φροντίδα, τρυφερότητα και χαδάκια. Αν τις πονέσεις, δεν θα ακούσεις γκρίνια, κλάμα ή επιθετική αντίδραση, θα δεις τα υγρά μάτια τους να σε κοιτούν, απλά. Γιατί η τριανταφυλλομούνα είναι μια πρώιμη έκδοση της αρχοντομούνας και μόνο με αυτήν μπορεί να συσχετιστεί ως -μούνα. Σο, δεν τις πονάς.

[Η γιαγιά αλλάζει το πάμπερ της μπέμπας και μουρμουράει ξεχειλίζοντας από αγάπη:]
-Έλα κοριτσάκι μου, έλα κοπελάρα μου, έλα να σ' αλλάξω εγώ μην κοκκινίσει το πιπί σου, που σ' έχουμε μία κι ευαισθητούλα, που σ' έχουμε τριανταφυλλομούνα...

-Θα 'ρθείτε όλες; Την Κατερίνα την ρώτησες αν μπορεί;
-Δε θα έρθει αυτή, δεν μπαίνει σε πισίνες, φοβάται τους μύκητες.
-Έλα μαλακίες, τόσο τριανταφυλλομούνα πια;

(Κλαψομούνα) -Ζουζουνάκι μουυυ, έχει πολύ δυνατά την μουσική εδώ μωλέεε, με πονάνε τα αυτάκια μουυυ, πάμε μωρό μου στο άλλο μαγαζί που είναι και τα κορίτσιααα...
(Μουνόδουλος)-Πονάνε τα αυτάκια σου; Ουχουχού, τί κοριτσάκι έχω εγώ μωρέ, τί τριανταφυλλομούνα είναι τούτη; (σ.ς. τα 'χει μπερδέψει αλλά έτσι είναι αν έτσι νομίζει) Έλα αγκαλίτσα, εντάξει, πάμε στο άλλο μαγαζί!

Έχεις καλύτερο ορισμό; Πρόσθεσέ τον!

Δημοσιεύτηκε
Τελευταία επεξεργασία

#1
HODJAS

Έξοχο!

#2
johnblack

Ποιητικό πλην ανυπόστατο. Νομίζω;

#3
AN21

Προσοχή όμως γιατί τα τριαντάφυλλα έχουν αγκάθια οπότε μπρούμε να πέσουμε σε vagina dentata περίπτωση!

#4
Galadriel

Φχαριστώ για τα καλά λόγια και τα πεντάστερα. Ανυπόστατο όταν λέμε...; Λεξιπλασία δεν είναι αν εννοείς αυτό, ασίστ από σλανγκομούνα γιαγιά κατά τα γνωστά...

#5
Επισκέπτης

Κυρία Mes, μηπως λεγετε και μυγιάγγιχτη;

#6
johnblack

Τώρα θα νομίζεις πως κρύβομαι εγώ πίσω απ αυτό το ΜΧΣ αλλά ας είναι. Συμφωνώ πάντως απόλυτα με τον Τριγράμματο, είσαι υπερβολικά εύθικτη. Και σ' αυτο ταιριάζουμε. Ούτως ή άλλως το λήμμα θα κλεισει με καμιά ντουζίνα κατοστάρια οπότε τι σκας, ασε να υπάρχει κι η κριτική η δικιά μου έτσι για ξεκάρφωμα...

Σε τέτοιου είδους «γυναικεία» δικά σου λήμματα, φαίνεται τραγικά το πόσο η βαθμολογία του σιτέ λειτουργεί ως καλλιστεία, όπως πολύ ωραία έχει πει κι ο Βίκαρ. Δεν βαθμολογείται δλδ το λήμμα, αλλά εσύ και μόνο εσύ και το συγκεκριμένο προφιλάκι που έχεις.

Σκέψου μόνο τι θα γινόταν αν το πέταγα εγώ πχ το τριανταφυλλομούνα! Θα μου σκίζαν τον κώλο, και δικαίως.

#7
Επισκέπτης

kυριε johnblack εννοιυσα μυγιάγγιχτη = τριανταφυλλομούνα

#8
iron

ρε τζόνι, γιατί επιμένεις να χάνεις το δίκιο σου πάντα με αυτή την ειρωνεία σου, τι σημαίνει πάλι αυτό το «προφιλάκι» που πέταξες; είναι δυνατό να το διαβάσει κανείς ως μη ειρωνικό και μάλιστα με μάγκικο τόνο στη φωνή; σε ενοχλεί που η Μες είναι πάνω από σένα; τι να πω εγώ που είμαι κάτω από αυτόν τον Βασίλη 7 δηλαδή! θα έπρεπε κάθε μέρα να ασχολούμαι με το γιατί δεν ψηφίζετε τα καταπληκτικά 700 τόσα λήμματά μου. Έλεος πια με τη γαμημένη τη βαθμολογία, και ξαναλέω για μια τελευταία φορά, δημοσίως (και ως εκ τούτου αυτομάτως και για το μοντουλαίικο), να καταργηθεί εντελώς και τότε θα δούμε ποιοι θα απομείνουμε εδώ μέσα. Μόνο παιδιαρίσματα και κόντρες προσφέρει -και ακόμα και το θέμα του τι είναι σλανγκ και τι όχι προκύπτει από το θέμα της βαθμολογίας, είμαι σίγουρη. Να λήξει λοιπόν αυτή η πιπίλα.

#9
Galadriel

Άστον ιρόν, αφού κατά βάθος μ' αγαπάει και ο ορισμός του άρεσε, πεντάστερο του 'βαλε, απλά πολεμάει αυτό που νιώθει γιατί τον κάνει να αισθάνεται αδύναμος (μουαχαχα) ου τζόνυ, ό,τι και να πεις δεν μασάω, την έχω δει γούτσικα, σο χτύπα, εμένα, το κεφάλι σου στον τοίχο, ό,τι να ναι, εγώ μια φορά πα να κάνω γούτσου γούτσου στον καθρέφτη.

#10
Galadriel

ΜΧΣ στο ερώτημά σου απαντάω «μάλλον όχι» γιατί το μυγιάγγιχτη έχει μια έννοια αρνητική, ενώ το λήμμα όχι. Το λήμμα κρύβει τρυφερότητα, σαν αυτή της γιαγιάς προς την εγγονή, μωρέ δεν το βάζω παράδειγμα αυτό να ξεμπερδεύω... δώστε μου μισό... Τώρα οκ. Νομίζω τώρα θα νιώσετε καλύτερα.

#11
MXΣ

ααααχ! ανακουφιστηκα! Μια ερωτηση μονο, εχετε να μου προτείνετε καποιο λεξικό ελληνικης γλωσσας ή σλανγκ ή κάτι με ετυμολογια; Δεν εχω κανενα στο σπίτι μόνο ενα αγγλικων και στο ιντερνετ το μονο που παιζει είναι το slang.gr

Aπό οτι καταλαβα απο αλλα λήμματα οταν λετε πιμι εννοειτε προσωπικο μυνημα (σαν τις τσοντο εκπομπές δλδ!). Δεν εχω καταλαβει πως λειτουργει το site σας ακομα αλλα το πρωτο μου feedback είναι οτι ειναι γαματο και δευτερον εδω και λιγες μερες διαβαζοντας τα σχολια αγχωθηκα! Φιλιά

#12
MXΣ

Nα πω και γω μια μαλακια σαν νέος χρηστης; Πως μπορεί να ειμαι ο χρηστης νουμερο 1153 οταν το home page μιλαει για 3540 χρηστες; και αν υπαρχουν χιλιαδες χρηστες πως γινεται να μην βαθμολογουν, να μην γραφουν ορισμους και να μην σχολιαζουν (αυτο δεν μπορώ να το ξερω φυσικα);

Φιλικά
Νίκος

#13
Galadriel

Το νιώθω με την σλανγκ έννοια βρε! Όχι «ανακουφίστηκα» κιέτσ'...

Αν κάποια λέξη σου φαίνεται άγνωστη βάλ' την στην Αναζήτα, κατά πάσα πιθανότητα εκεί θα βρεις ό,τι ψάχνεις. Κι αν έχεις απορίες για το πώς λειτουργούν τα πράματα, στείλε πιμί στο mods.

#14
MXΣ

ααααα! :)

#15
johnblack

ε οχι και «αυτός» ο Βασίλης εφτά, για όνομα χαχαχ

#16
electron

@mxs
ποσοτική ανάλυση αριθμών

Είσαι ο/η χρήστης #1153 διότι ο αύξων αριθμός χρηστών που βλέπεις έχει μέσα τον παράγοντα βαθμολογία.
Όλοι όσοι δεν έχουν βάλει ορισμούς, αλλά έχουν γραφτεί, ισοβαθμούν στην 1153η θέση. Αν αφαιρέσεις (από το 3540) διπλοεγγεγραμμένους, περίεργους, ανενεργούς, θα μείνεις με τον πάνω-κάτω αριθμό ενεργών χρηστών (εικασία για το νούμερο θα ήταν ποιοτική ανάλυση, για την οποία δεν έχω ούτε με ενδιαφέρουν, τα στοιχεία).

#17
Khan

Σπεκ Μες για τον όψιμο γουτσισμό!

Από τη λογοτεχνία νομίζω κλασικό παράδειγμα το τριαντάφυλλο του Μικρού Πρίγκηπα, που συνοψίζει την γυναικεία ψυχολογία σε λίγες γραμμές.

Σημειωτέον για τους λάτρεις του έργου ότι γαλλικα είναι la rose (η τριανταφυλλομούνα), αλλά le renard (ο αλεπούς) οπότε συμφωνώ με την ολίγον τι γκέι ανάγνωση του Πρίγκηπα που θέλει το καπριτσιόζικο και σπασαρχίδικο τριαντάφυλλο να είναι η γυναίκα του Εξυπερύ, η Κονσουέλο, ενώ την αλεπού που του μαθαίνει την αγάπη να είναι ο άνδρας καρδιακός του φίλος (μου διαφεύγει αυτήν την στιγμή το όνομα, νομίζω του έχει αφιερώσει το βιβλιο).

#18
Galadriel

Όψιμο; :(

#19
MXΣ

ελεκτρον, ευχαριστώ για την πληροφορια!

#20
Jim Blondos

[I]Είσαι μικρή και τριανταφυλλένια
μικρή τριανταφυλλένια
κι άλλες φορές, μικρούλα και γυμνή
νομίζω πως χωράς μες στην παλάμη μου
που έτσι δα να κάνω
σε σφίγγω και σε φέρνω
μπροστά στο στόμα μου

Είσαι μικρή και τριανταφυλλένια
μικρή τριανταφυλλένια[/I]

ΛεΠα

(Λευτέρης Παπαδόπουλος δηλαδή...
που πήγε το μυαλό σας;;;)

#21
Vrastaman

[img]Τριανταφυλλό-πουλος">http://4.bp.blogspot.com/_ZDHdAD9tHvA/SDlSsvgS-dI/AAAAAAAAB1k/Dor5X2H_emI/s200/makis-me-kim.gif[/img]Τριανταφυλλό-πουλος πάει βόλτα με Τριανταφυλλο-μούνα.

#22
electron

βρε ουυυυυυυυυυυυυυυυυυυυυυυυυστ!!!

#23
Γιώργος Ζάκκης

Ίσως δεν εθίχθει παρά των προλαλίσαντων συνσλαγκιστών το ότι μέγα και κύριον χαρακτηριστικόν της γυνής εκ τριανταφύλλου (εν συντομία: τριακονταφυλλοαιδοιέχουσα) εστι η χρήση υπέρμετρών ναζίων ως μεθόδου πειθού ή ψυχολογικού εκβιασμού του ανδρός. Πολλαί γυναίκαι (ιδιαίτερα οι μη εμφανίσημες) αρέσκονται εις γουτσισμούς του χειρίστου είδους με κεντρικόν άξονα το πόσο πολύ θίγονται αν δεν ικανοποιηθεί η επιθυμία των. Η απεικονίζουσα γυνή εν το σχετικόν μύδιον αποτελεί κλασσικόν δείγμα τοιαύτης περιπτώσεως.

Συμπερασματικώς: Η τριακονταφυλλοαιδοιοέχουσα ποιείται, δεν τίκτεται!

#24
dryhammer

Κόκκινα Τριαντάφυλλα Για Μένα - Κώστας Καρράς

Από το ομώνυμο Θεατρικό Έργο του Σων Ο'Κέιζυ,
που ανέβηκε το 1974 στο θέατρο «Αλάμπρα» της Αθήνας,
από τον θίασο του Κώστα Καρρά.

Στίχοι: Παύλος Μάτεσης
Μουσική: Σταύρος Ξαρχάκος
Πρώτη εκτέλεση: Κώστας Καρράς
Άλλες ερμηνείες: Δήμητρα Γαλάνη, Μάκης Αϊβάζογλου, Βίκυ Μοσχολιού

Κόρη αμίλητη προβαίνει
Ηλιοθαλασσοδαρμένη
Μαυρομαντηλού...
Το κεφάλι αλαφρογέρνει
Δώρο ακριβό μου φέρνει
Λάμια του γιαλού...

Απ' τα χέρια Της κομμένα
Κόκκινα τριαντάφυλλα για μένα...

Η ματιά Της είναι αστρίτης
Θάμπωσε ο αποσπερίτης
Μη μου βασκαθεί...
Δεν φοράει τζοβαΐρια
Μα Της κάνω τα χατίρια
Μη μου μαραθεί...

Και στον κόρφο έχει κρυμμένα
Κόκκινα τριαντάφυλλα για μένα...

#25
xalikoutis

Ριζίτικο (= παραδοσιακό Λευκών Ορέων)

- Τριανταφυλλάκι μου κόκκινο, μήλο μου μυρωδάτο,
κρατώ σε και μαραίνομαι, φιλώ σε και χλωμιάζω,
βάνω σε στ' αγκαλάκια μου και λαχταρά η καρδιά μου,
λέσι μου κι άλλον αγαπάς, λέσι μου κι άλλο θέλεις.
- Σα δε πιστεύεις άπιστε, σα δε θωρεί ο νους σου,
πέψε να φέρεις τσι γιατρούς, τση πόλης τα σγουράφια,
να σκίσουν τη καρδούλα μου, να τη φυλλολοήσεις,
κι αν έβρεις αλλουνού φιλιά, κι αν έβρεις άλλη αγάπη,
κόψε μου το κεφάλι μου.