Το λήμμα τρολλάρω οδηγεί στο λήμμα τρολάρω.

Πρόκειται για όρο που προέκυψε από το internet. Χρησιμοποιείται όταν κάποιος μπαίνει σε μια διαδικτυακή συζήτηση και μπερδεύει τους υπολοίπους. Το μυστικό στο σωστό τρολάρισμα δεν είναι απλά να λες άσχετα ή φανταστικά πράγματα, γιατί τότε ο διαχειριστής της συζήτησης (admin) θα σε διώξει, αλλά να λες άσχετα με σοβαρό τρόπο.

Το καλύτερο είναι να παριστάνεις κάποιον που δεν είσαι. Το τρολ απλά βγάζει γέλιο σε βάρος των υπολοίπων που προσπαθούν να καταλάβουν μάταια τι εννοεί. Η πρακτική αυτή μεταφέρεται συχνά και σε συζητήσεις στην πραγματική ζωή.

ΠΡΟΣΟΧΗ: το τρολάρω είναι διαφορετικό από το τρολιάζω. Τρολιάζω σημαίνει ότι απλά λέω ό,τι να 'ναι με καθόλου έξυπνο τρόπο.

Μπήκα σε ένα φόρουμ για αμάξια τις προάλλες και για πόση ώρα προσπαθούσα να τους πείσω ότι κατασκευάστηκε το πρώτο αμάξι που πετάει! Άσε! Τους τρόλαρα κανονικά!

(από Khan, 29/01/12)Να τρολάρουμε την Ιστορία (από Khan, 28/04/12)

βλ. και τρολ, τρολιά, τρολιάζω

Έχεις καλύτερο ορισμό; Πρόσθεσέ τον!

Δημοσιεύτηκε
Τελευταία επεξεργασία

#1
Mr. Cadmus

Καταρχήν, σπέκια για τον ορισμό.

Το τρολάρω-τρολιάζω έχει κι άλλη μία χρήση σε καθημερινό λόγο. Τρολάρω/τρολιάζω όταν από το πουθενά εκτρέπω τη συζήτηση αλλάζοντας απότομα θέμα, και φέρνοντας έτσι τους συνομιλητές μου σε δύσκολη θέση γιατί τους αναγκάζω να απαντήσουν επί τούτου, και μάλιστα σε ρίαλ τάιμ περιβάλον. Δεν πρόκειται δηλαδή απλά και μόνο για συσκότιση, και σίγουρα δεν προσφέρεται για γέλιο. Εξού και η τρολιά.

Παραδείγματα τρολαρίσματος σε καθημερινό περιβάλλον ήταν η βόμβα που έριξαν για την απεργία στη Χαλυβουργία στην παπαριά που παρουσιάζει η Ναταλία Γερμανού, πιο πρόσφατα ο Χριστιανόπουλος στην Τσαπανίδου, ή η παρέμβαση που έγινε σε ομιλία του Σημίτη. Κι άλλα πολλά, παλιότερα και νεότερα.

#2
vikar

«Το τρολάρισμα online ''εμποδίζει την επικοινωνία της επιστήμης''»:

http://www.tovima.gr/science/technology-planet/article/?aid=499174

(να δούμε πότε θα το περιλάβουν το αρθράκι τα τρόλ...)

#3
Khan

Χρήση από Μπουμπούκο

#4
barbarosa

Τώρα αυτή τρολάρει ή τρολιάζει;

#5
soulto

Τους τρολλ(εϋ)άρουν άγρια -και πετυχημένα. Στις 5.30 τα ξημερώματα το τηλεφωνικό κέντρο του Anarchy press δέχθηκε ανώνυμο τηλεφώνημα από άγνωστο άτομο, το οποίο  φ ο ρ ο ύ σ ε  κουκούλα και το οποίο υποστήριξε ότι εκπροσωπεί το κομμάντο Ζωή χωρίς τρόλλεϋ και λεωφορεία στην Πατησίων εκ μέρους του οποίου αναλαμβάνει την ευθύνη για τον εμπρησμό των τρόλλεϋ [...]