Σλανγκάζ του κλασικού ουστ, τουτατέστιν: ξεκούμπα, ξεπαρεού.

Τζιμπήσαμε την ρίζα ούστ από τους γαλλαίους (oust) που την τζιμπήσανε από τους λατίνους (obstare) που με την σειρά τους την λεηλάτησαν από τους αρχαίους ημών (ἵστημι), μη χέσω. Είναι ασαφές εάν η μετάλλαξη του ούστ σε ούρτ αποτελεί random εγκεφαλοκλάνι ή εάν συνετέθη επί τουτού από αστειάτορες μαοϊστές ή λοιπούστηδες σλάνγκους. Όπως μας πληροφορεί ιουρασικός σύσλανγκος, το λήμμαν εκφέρεται τουλάστιχον από τα ογδόνταζ -- συνήθως, σε συνδυασμό με (β)ρε ή μωρή.

Βλ. επίσης: ούρτ τακ τακ Μογγόλε.

Πάσα από δουπού: gihaza.

- Ουρτ, μωρή παρθενώπη! (εδώ)

- Ουρτ ποντικοί..Ουρτ και στις οχιές τις διμούτσουνες..
(εκεί)

Έχεις καλύτερο ορισμό; Πρόσθεσέ τον!

Δημοσιεύτηκε
Τελευταία επεξεργασία

#1
deinosavros

Μπα, είναι αρκετά παλιότερο από το ίντερνετ. Το λέγαμε ήδη από έρλυ ογδόνταζ. Παρεμπ, έλειπε. Στος, και ο πασαδόρος επίσης.

#2
allivegp

#3
Vrastaman

Θένκια γκάιζ, τα ενσω-μάτωσα.

#4
sombra

Συμφωνώ με το δεινόσαυρο. Έχω ακούσει ότι χρησιμοποιούνταν για κράξιμο διάφορων γραφικών τύπων στις γειτονιές τουλάχιστον από τις αρχές του '80, με την ολοκληρωμένη μορφή ουρ τακ τακ.

#5
iron

ρε σεις, εγώ δεν το έχω ακούσει ποτέ, πώς γένιν αυτό;

#6
tryager

Είναι παλιότερο, τουλάχιστον από τα 60's, ως εκφοβισμός και για να διώξουν τα άγρια ζώα [ ...ενέχει φόβο από αυτόν που το λέει!].

#7
dryhammer

Το πρωτοείδα γραμμένο (με χρήση λάιτ ΟΥΣΤ) στο στριπ Μήτσος και Κατινάκι του Δ.Καμένου στην Ελευθεροτυπία των '70ς και μου κόλλησε και το χρησιμοποιούσα.