Μια βρωμερή -ίλα που μυρίζει κάπως όπως η βαρβατίλα, αλλά έχει κυρίως το χαρακτηριστικό ότι αυτός που την αποπνέει είναι κυρίως ετεροκανονιστικός/ σεξιστής/ μάτσο/ μπούλης/ νταής που μπουλίζει και τραμπουκίζει όσους δεν προσαρμόζονται στα ετεροκανονιστικά του πρότυπα για τη λεβεντιά.

  1. Ο βαγγέλης περιγράφεται ως γλυκό και ευαίσθητο παιδί. Ως παιδί που βασανίστηκε επειδή, κατά τα στοιχεία που διαρρέονται, απείχε από τα πρότυπα του λεβέντη άνδρα που είχαν κατά νου οι μικροί δήμιοί του. Αυτό το παιδί που ήταν τρυφερό, ευαίσθητο και φοβόταν μέχρι αυτοκτονίας -μάλλον- τους νταήδες, το έθαψαν χθες με μπαλωθιές. Βρήκαν ταιριαστό να του ταράξουν και τον θάνατο, όπως και τη ζωή, με αυτές τις εθιμοτυπικες ανδρικές λεβεντιές που βρωμάν «ετεροκανονικά κληρονομούμενη ματσίλα» (που λέει και ένας τοίχος στα νεάπολη). Στα πλάνα από την κηδεία του, την ώρα που ακούγονται οι πυροβολισμοί το συμπέρασμα είναι: τελικά τίποτα δεν κατάλαβε κανείς. (Από το Φέισμπουκ σχετικά με τον αδικοχαμένο Βαγγέλη Γιακουμάκη).

2. Ο Γιακουμάκης αυτοκτόνησε για να λυτρωθεί από την οπισθοδρομική ματσίλα της Κρήτης και τον αποχαιρετά το νησί με μαντινάδες και μπαλοθιές

3. Κράξε τη ματσίλα κι όχι τα τακούνια. Μια συζήτηση στο Περιστέρι για το σεξισμό και το χιπ χοπ. #Βράδυ Ιουλίου, σε μια ταράτσα στο Περιστέρι, με ένα κουτάκι μπύρας στο χέρι περιτριγυρισμένη από τα μέλη δύο αντίπαλων(;) κοινοτήτων (ΛΟΑΤ και χιπ χοπ). Άραγε αναμένεται σύρραξη; Πάνω από 100 άνθρωποι, mcs, ακροατές και ακροάτριες του χιπ χοπ, άτομα από την LGBTQ κοινότητα, αριστεροί και αριστερές, καθισμένοι σε σχηματισμό πετάλου ήρθαν για να συζητήσουν τα ανομολόγητα: στο στόχαστρο τα σεξιστικά …φάλτσα του χιπ χοπ.

4. Ο θύτης δρα μέσα σε ένα ολόκληρο κοινωνικό πλαίσιο που στηρίζει και αναπαράγει τα προνόμιά του. Η διάχυτη ματσίλα, τα στραβοκοιτάγματα όταν ένα ομόφυλο ζευγάρι φιλιέται δημόσια, τα σχολιάκια για το πώς επιλέγουμε να εκφραζόμαστε, να ντυνόμαστε, να μιλάμε και να κινούμαστε στο δημόσιο χώρο είναι μια πραγματικότητα που βρίθει από κανονιστικά πρότυπα.

Έχεις καλύτερο ορισμό; Πρόσθεσέ τον!

Δημοσιεύτηκε
Τελευταία επεξεργασία

#1
soulto

Αυτό που δεν έχει τονιστεί όσο θα έπρεπε όσο καιρό η υπόθεση είναι στο προσκήνιο, είναι πως όλα αυτά προήλθαν από την τοξική αρρενωπότητα που χαρακτηρίζει το στερεότυπο του «Κρητικού λεβέντη». Ο Βαγγέλης Γιακουμάκης όπως μάθαμε ήταν ένα συνεσταλμένο και εσωστρεφές αγόρι, σε αντίθεση με τους συντοπίτες του που χαρακτηρίζονταν για τη «ματσίλα» και τη μαγκιά τους.

Πηγή εδώ