Η άσχημη γυναίκα. Συνώνυμα: χαμούρα, μπουρούχα, μουφλόζα.

- Καλά η γκόμενά σου είναι τελείως πατόζα: δεν βλέπεται με τίποτα!

Η πατόζα (γεωργικό μηχάνημα). Από www.gorgopotamosvillage.gr. (από patsis, 22/10/10)

Έχεις καλύτερο ορισμό; Πρόσθεσέ τον!

Δημοσιεύτηκε
Τελευταία επεξεργασία

#1
Cunning Linguist

Εγώ νόμιζα ότι το λένε για τις πολύ κοντές.

#2
patsis

Απ’ ότι φαίνεται, «πατόζα» ήταν ένα γεωργικό μηχάνημα αλωνίσματος της δεκαετίας του ’60 (στην Ελλάδα, αλλού μπορεί νωρίτερα).

Η σελίδα αυτή αναφέρει το εξής: Γνωστή φράση: «έγινε σαν πατόζα», δηλαδή πολύ χοντρός.

Επίσης μπορείτε να δείτε εδώ ορισμούς ολόκληρους για λέξεις που χαρακτηρίζουν γυναίκες, ανάμεσα στις οποίες και η παραπάνω. Αντιγράφω ένα απόσπασμα:

Πατόζα: Σε αυτό το είδος της γυναίκας κυρίαρχο ρόλο παίζει το βάρος και όχι το ύψος. Μπορεί να το συναντήσεις σε ύψος από 1,50-1,90 αλλά το lim των κιλών του τείνει προς το άπειρο, με καλές πιθανότητες κάποια μέρα να το πιάσει. Η συνηθέστερες λέξεις αυτού του είδους είναι «ναι», «τώρα», «σίγουρα», «ακούμπα», «πιάσε». Η σεξουαλική επαφή με το παραπάνω κρίνεται απαγορευτική και θυμίζει αποστολή αυτοκτονίας, κοινώς πρέπει να έχεις κάνει 10 χρόνια στον Κορυδαλλό χωρίς άδεια ή να έχεις κατεβάσει πιο μπροστά μία κάβα. Πολλοί ειδικοί πιστεύουν ότι με το συγκεκριμένο είδος μπορείς να φτάσεις σε τρελά πηδήματα. Χαρακτηριστικό του είδους είναι η συναναστροφή του με φαντάρους, αστυνομικούς, αεροπόρους, λιμενικούς και άλλες παραγωγικές σχολές και ότι στο μέτωπο του διακρίνονται καθαρά οι λέξεις «σκισεμε τώρα», το παραπάνω είδος είναι γνωστό ως και «θ ε ρ μ ο σ ί φ ω ν α ς» (όταν το ύψος δεν ξεπερνάει το 1.50)

#3
Khan

Πατόζα