Η πολύ μεγάλη, χοντρή και χορταστική πούτσα.

- Κοίτα τα μαλακισμένα μόνο να διαμαρτύρονται ξέρουν. Να πάνε να ανοίξουν κάνα βιβλίο ούτε λόγος. Α ρε βοϊδόπουτσα που σας χρειάζεται...

Μετά το 1.30 (από Khan, 17/05/14)

Έχεις καλύτερο ορισμό; Πρόσθεσέ τον!

Δημοσιεύτηκε
Τελευταία επεξεργασία

#1
poniroskylo

Όχι. Η βοϊδόπουτσα είναι μαστίγιο, καμτσίκι. Τα παλιά τα χρόνια, αφού έσφαζαν το βόδι, έπαιρναν την πούτσα του, την έγδερναν και το πετσί το στέγνωναν στον ήλιο. Τεντωνόταν και αποκτούσε και ελαστικότητα και το χρησιμοποιούσαν για μαστίγιο - το οποίο πονούσε και πάρα πολύ, ειδικά αν ήταν βρεγμένο και γι'αυτό και υπάρχει και η έκφραση 'βοϊδόπουτσα στο μούσκιο'. Το παράδειγμα δείχνει τη λέξη της χρήσης σωστά αλλά αναφέρεται σε ξύλο, όχι σε γαμήσι. Άλλωστε, τα βόδια είναι ευνουχισμένα ζώα.

#2
acg

Οχι οτι εχω καμμια εμπειρια στο θεμα (μην παθουμε κανενα ρεζιλικι τωρα στα γεραματα) αλλα η πολυ μεγαλη, χοντρη και χορταστικη πουτσα ειναι η γαϊδουροπουτσα. Εχω δε (χωρις ν και με το νομο) την εντυπωση οτι η βοϊδοπουτσα ειναι λεπτη, εξ ου και η χρηση της ως μαστιγιο κατα poniroskylo. Ταυτα και μενω, γιατι αν επιδειξω κι αλλη τεχνογωνσια στο θεμα, αντε να εξηγησεις τ' ανεξηγητα.

#3
mpampiniotis

σωστό το σχόλιο σου poniroskilo. Το παράδειγμα όμως αναφέρεται σε αυτό που λες... α ρε ξύλο που σας χρειάζεται...

#4
krepsinis

Απόλυτα πετυχημένο και πλήρες το σχόλιο του Πονηρόσκυλου. Θέλω απλώς να προσθέσω ότι το βούτηγμα της βοϊδόπουτσας γινόταν ειδικά στο ξύδι, για να πονάει περισσότερο.

#5
Ο ΑΛΛΟΣ

@ acg:
[I]Του κόκορα είναι μικρή, του γάιδαρου μεγάλη,
αυτήν εδώ δοκίμασε να δεις αν σου 'ρθει ζάλη.[/I]
(Δημώδες)

@ υπόλοιπους: Τι απίθανες πραγματολογικές πληροφορίες κατέχετε! Θαυμάζω! Για κάτι τέτοια έχω φάει κόλλημα με το σλανγκ.τζρ.

#6
GATZMAN

Σχετικά με το δημώδες του Αλλου
Στο κάτω άκρο παίζει και η λαγίσια

#7
elias_petropoulos

Συμφωνώ με το poniroskylo
Η βοϊδόπουτσα είναι το μαστίγιο που που φτιάχνεται απο την επεξεργασία του πέους του βοδιού

Η διαδικασία έχει ως εξής
κρεμιέται σε ένα μέρος - κλαδί ή σίδερο από κληματαριά ή κάτι παρόμοιο στο άκρο της τοποθετήστε βαρίδι και επίσης αφού 'τεντώσει' κρατώντας το βαρίδι στριφογυρνάται γύρο από τον εαυτό της και αλατίζεται για να γίνει πιο σκληρή και ανθεκτική

γενικά είναι πάρα πολύ δυνατό μαστίγιο

υγ

1
η βοϊδόπουτσα το μόνο σεξουαλικό, σαδομαζο για να είμαστε συγκεκριμένοι, που έχει, αν έχει κάτι, είναι ότι μπορεί να χρησιμοποιηθεί σαν μαστίγιο(χα)

2
ξέρει κανείς που είχε χρησιμοποιηθεί ευρέος; Σίγουρα φτιάχνεται και στην Κρήτη