Ρήμα αμετάβατο αλλά και μεταβατικό (χιτλεριάζω κάποιον) που προέρχεται από το όνομα και τις «χάρες»του γνωστού αιμοσταγούς διχτάτορα.

Σημαίνει ότι τα παίρνω τόσο πολύ στο κρανίο με κάτι, με κάποιον ή με μένα που είμαι έτοιμος να τα κάνω όλα πουτάνα, λαμπόγυαλο να σαν μία εισβολή στην Πολωνία ή ένα ολοκαύτωμα.

Οι χρήστες αυτού του ρήματος δεν είναι κατ’ ανάγκη χρυσά αυγά, αλλά υπάρχει και η αριστερή της version : σταλινιάζομαι, σταλινιάζω.

  1. - Που ρε πούστη μου! Χιτλεριάζομαι μόνο και μόνο στην ιδέα ότι όχι μόνο πρέπει να πληρώσω διόδια αύριο για την καρμανιόλα Κορίνθου – Πάτρας, πρέπει να περιμένω σαν τον μαλάκα κανα μισάωρο στον ήλιο χωρίς αρκουδίσιον και να με δίνουν φυλλάδια οι χλεχλέδεςτων κομμάτων…

  2. Μαύρε απ’ την Σαχάρα Με την μακριά παπάρα Μην με χιτλεριάζεις Γιατί θα φας σφαλιάρα

(στίχοι από gay-nazi rock group.

To ίδιο με διασκευή του τελευταίου στίχου σε «γιατί θα σου στήσω και κωλάρα» εικάζεται ότι υπάρχει και στο άσμα Αφρικανός της Αυτής-που-μήνυσε-τον-Λαζόπουλο-θα-με-κλάσεις-τα-@@-είπε-ο-Λάκης).

Στο 2.30 περίπου. (από Hank, 23/05/09)ρε μπας και; (από BuBis, 25/05/09)αφιερωμένο στο xalikoutis! (από MXΣ, 27/11/12)Ημισκούμπρια και Κελαηδόνης - Νωρίς. Κάπου αναφέρει ότι "αν αργήσω θα Χιτλεριάζει ο εργοδότης ο Ναζί" (από spapakons, 29/12/12)

Έχεις καλύτερο ορισμό; Πρόσθεσέ τον!

Δημοσιεύτηκε
Τελευταία επεξεργασία