Ο ρετροσέξουαλ υποτίθεται ότι είναι ο μάτσο γαμιάς άντρας, που εκτοπίστηκε κάποτε από τον μετροσέξουαλ, αλλά τώρα ξαναέρχεται στην μόδα.

Εφόσον όμως ετυμολογηθεί από το retro, ήτοι vade retro, ήτοι ύπαγε οπίσον μου, σημαίνει ότι, δυστυχώς, ΚΑΙ ο ρετρό είναι πισωκίνητος! Δεν υπάρχει ελπίδα για τα Λίλιαν να δουν βαρβατίλα στα σκέλια τους!

Απλώς ο μετρό είναι ο πιο φλώρος στην εμφάνιση, ενώ ο ρετρό και καλά μυρίζει περισσότερη βαρβατίλα, είναι πιο άπλυτος, πιο βίαιος κ.τ.λ., ενώ κατ' ουσίαν την έχει ρέτρο την κίνηση.

Πηγή: Vrastaman.

Σλάνγκου Λιλιάδα:

Ραψωδία Ρ: Ρετρό παλινωδία.

Ο Νώντας είδε την φωτογραφία του Πέρι στο πορτοφόλι του Λίλιαν. «Vade retro Satana», σκέφτηκε. Ήταν ένας πειρασμός από τα παλιά, που έπρεπε να θαφτεί τώρα που είχε απαρνηθεί το ρετρό παρελθόν του και προσπαθούσε να βρει τον ίσιο δρόμο με το Λίλιαν. Ναι, ήταν τώρα ένας ρετροσέξουαλ, και το Λίλιαν τό 'ξερε μόνο πολύ καλά, με την ξινή γεύση της φέτας ακόμη στα χείλη του. Ή μήπως είχε πάντοτε υπάρξει ένας ρετροσέξουαλ;

Έχεις καλύτερο ορισμό; Πρόσθεσέ τον!

Δημοσιεύτηκε
Τελευταία επεξεργασία

Το αντίθετο του μετροσέξουαλ / μετρό. Ό,τι είναι ο Νώντας σε σχέση με τον Πέρι. Λένε ότι ο ρετρό είναι τώρα προχώ, ενώ ο μετρό είναι παρώ. Δηλαδή ότι είναι και πάλι της μοδός οι Βερμούδες, η βαρβατίλα, η φέτα. Αλλά ποιος ξέρει; Μπορεί να είναι και προβοκάτσια για να φύγει ο Πέρι απ' το σαπούνι.

  1. Τώρα στο Λίλιαν αρέσουν οι ρετρό.

  2. Από τον Ελεύθερο Τύπο.

Ο μετροσέξουαλ έχασε τη μάχη, υποδεχθείτε τον άνδρα ρετροσέξουαλ, γράφει μεταξύ άλλων στο νέο του βιβλίο, με τίτλο «Το εγχειρίδιο του ρετροσέξουαλ: Πώς να γίνετε πραγματικοί άνδρες», ο Ντέιβ Μπέσλεϊ.

Τι ακριβώς όμως είναι η φυλή των ρετροσέξουαλ και πώς γεννήθηκε ο όρος που τείνει να δημιουργήσει σήμερα ένα ολόκληρο κοινωνικό φαινόμενο; Ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή. Ο όρος retrosexual δημιουργήθηκε αρχικά για να περιγράψει το αντίθετο του metrosexual, του ευαίσθητου δηλαδή άνδρα τύπου Ντέιβιντ Μπέκαμ, ο οποίος έχει εμμονή με το στιλ, φροντίζει σχολαστικά την εμφάνισή του και αφιερώνει χρόνο και χρήμα για την περιποίησή του.

Σύμφωνα με πρόσφατη έρευνα, ένας χαρακτηριστικός τύπος ρετροσέξουαλ είναι από 35 έως 44 ετών, είναι «μετρ» στις επισκευές, διαθέτει υψηλά επίπεδα τεστοστερόνης και «ξετρελαίνει» τις γυναίκες. Ο παραδοσιακός ρετροσέξουαλ έχει φίλους αλλά ποτέ «κολλητούς», σε καμία περίπτωση δεν κλαίει και δεν αγκαλιάζει δημοσίως -εκτός κι αν το αλκοόλ έχει περάσει το επιτρεπόμενο όριο- και παίρνει όλες τις σημαντικές αποφάσεις της ζωής του μόνος.

Τυπικοί εκπρόσωποι της εν λόγω «macho» σχολής είναι ο Αυστραλός ηθοποιός Ράσελ Κρόου, ο συνάδελφός του Βινς Βον, ο αξεπέραστος «βασιλιάς του κουλ» Στιβ ΜακΚουίν, αλλά και ο απόλυτος τζέντλεμαν Μπόμπι Μουρ, ο αρχηγός της Εθνικής Αγγλίας στο Μουντιάλ του 1966 ο οποίος έχασε τη μάχη με τον καρκίνο το 1993.

«Ο χαρακτήρας του Τζον ΜακΚλέιν στο “Πολύ σκληρός για να πεθάνει” (σ.σ.: ήρωας που ενσάρκωσε ο Μπρους Γουίλις) είναι η επιτομή του αρσενικού», εξηγεί η ψυχολόγος Σούζαν Κίλιαμ, επικεφαλής πρόσφατης έρευνας με θέμα: «Το μόνο που χρειαζόμαστε είναι ένας ήρωας: Η γέννηση του άνδρα ρετροσέξουαλ».

Σύμφωνα με τα πορίσματά της, το 81% των γυναικών θα προτιμούσαν να βγουν με έναν «αληθινό ρετρό άνδρα» τύπου Ντάνιελ Κρεγκ, την ώρα που μόλις ένα 6% θα επέλεγε ένα συνοδό με πιο… θηλυκά χαρακτηριστικά, τύπου Τζουντ Λο. Και κάπου εδώ σταματάει η φυλή και αρχίζει η τάση ρετροσέξουαλ, που… δεν έχει φύλο και λαμβάνει διαστάσεις χιονοστιβάδας.

Νοσταλγοί του παρελθόντος
Οι ρετροσέξουαλ είναι όμως παράλληλα και μια ομάδα νοσταλγών του παρελθόντος στα πρώτα ή και δεύτερα -άντα, που αναζητούν ασφάλεια σε μια εποχή αβεβαιότητας.

Έχεις καλύτερο ορισμό; Πρόσθεσέ τον!

Δημοσιεύτηκε
Τελευταία επεξεργασία